nisu se oljustile i stakla su vise nego kvalitetna, do madness-a dolazis iz vasine i skreces desno pre parka kada ides ka kalisu, sto se tice losih stakala ona svakako unistavaju vid zato sto ti sire zenice i propustaju vise UV zraka tako da je bolje da ckiljis nego da nosis nekvalitetne naocare
Gde kupiti kvalitetne cvike za sunce?
Collapse
X
-
Originally posted by HotDogpa eto ti dokaz da valjaju, da ne valjaju tj propustaju UV zrake bio bi lepo osuncan i oko ociju
ali sta mi vredi kad ne mogu da ih nosim jer bih izgledao i vise nego smesno da sam ih nosio i dalje...
znaci kad bih dosao posle na posao mislim da bi bila opsta sprdnja
tako da sam do kraja mora "ckiljio" sto kaze zola, uopste ih nisam koristio vise...
a za voznju mi isto ne koriste jer moram da nosim naocare za vid- smo kad vozim ih nosim, a one su foto gay pa se zatamnjuju automatski kad se pojaca sunce... ali ne verujem da stite od uv zraka..
Comment
-
-
HotDog: Pa ako se shpediter mora pozabaviti papirologijom - to koshtaShiping koji placash nema veze sa time. Btw, carina ti je 10% na sunchane + porez 18% na ukupnu cenu.
zverko: Bash cu da proverim tu radnjicu, obichno u varijanti gde se prodaju parfemi i razne dzidza bidze idu i divlje sunchanice. To je sluchaj sa npr. radnjom u Milenijumu (prizemlje trzhnog centra) prodaju kopije sa sve brand natpisima za nekih 30-45 eur naravno pod parolom "original".
Comment
-
-
Neko gore pomenu Ray Ban-ke, pa ja otr?im lepo do mog ormana i tu nadjem neke koje sam poodavno tu "složio", kao zatreba?e!Elem, izadjem vani i lepo istestiram par cvika, sve ih porede?i sa gore pomenutim i šta zaklju?im.
RAY BAN je za klasu bolji od svega što sam provukao, uklju?uju?i i par nao?ara mog komšije koji se, kao i neki gore, snabdeva kod šanera.
Da budem precizan "šaner" nije nikakav lopov džentlmen, ve? sitna lopuža koja krade po radnjama.Ovo naglašavam da pojasnim sam termin!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Originally posted by HotDogOriginally posted by NemaNja trazim one kao pilot style samo sa metalik staklima tj ogledalo stakla i ne mogu nigde da nadjem bilo je prosle gosine u merkatoru za 16 000 ali mi bilo skupo
http://www.shadesaver.com/largeaviator1.html
btw ovo zverko sto je predlozio je ok radnja ....postavljao sam im terminal za karticeI'm not caucasian, I'm championship white
Comment
-
-
I ja tražim Ray Ban. Ima i drugih koje su dobre...ali ja navik'o. LM, ima li neko link ka trgovinama sa sun?anim nao?arima u BGD, ili bar adrese. Obzirom da ?u odvojiti jedan dan i do?i u BGD samo zbog toga, dobro bi mi došao...
Gledao sam na webu od Ray Bana...sve i svašta, svega i sva?ega. Za sve ukuse. Meni su predator i sve iz serije RB 40xxvectra 2000.g. 85kw caravan X18XE1 LPG...e-g@s
Comment
-
-
-
@ NemaN-e brate koliko sam razumeo ti bi one kao što nosi Silvester Stalone u "Kobri"......
Jedan kolega je upravo kupio nešto sli?no pa ?u ga pitati šta je!?
Ne zameri, ali mi smo mu dušu uzeli, jer nas podse?a na muvu zunzaru!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Kolko se se?am fiziuke, svako staklo štiti u odre?enom procentu od UV zraka. Plastika ne, pa joj je verovatno potreban neki dodatni filter. Stepen propuštanja UV zraka kod stakla zavisi od debljine stakla i hemiskog sastava. Ako je staklo premazano UV filterom, to i nije neko rešenje, jer se doti?ni skida mehani?kim trljanjem.Do not underestimate the power of the Dark Side
Comment
-
-
Tehnologija je napredovala, pogotovo na polju organske plastike (CR-39) i to pre svega zbog njene izuzetne lakoce.
Dakle "plastika" danas je u nekih 90% sluchajeva bolje reshenje od stakla. Onih 10% filtera (pa chak i manje) je rezervisano za stakla specijalne namene koje proizvode babaroge poput Barberrini-a itd... Trendovi se menjaju, tehnologija je dostupna svima, tako da u moru inovacija teshko da se neko specijalno mozhe isticati a da se to ne oseti na cenovnom planu.
Comment
-
-
Originally posted by TETAK@ NemaN-e brate koliko sam razumeo ti bi one kao što nosi Silvester Stalone u "Kobri"......
Jedan kolega je upravo kupio nešto sli?no pa ?u ga pitati šta je!?
Ne zameri, ali mi smo mu dušu uzeli, jer nas podse?a na muvu zunzaru!
Comment
-
-
Jel kad je on iskara ili bik?
Ima gore link pa pogledajte malo Serengeti ako vec niste.
Ray ban takodje ima slicne modele pored onih prastarih "pilot" ali ima dosta njihovih kineskih kopija na trzistu pa se cuvajte toga.
Sto se tice belog oko ociju. Ja bi mazao CELO lice faktorom 30 redovno a ne da budem crnac posle nedelju dana ili nemacki maneken iz modnog kataloga pre 30+ godina. Vidi se da nisi nikada bio na skijanju da vidis tek onda sta je pravi "vampir".
Metalic cvike su gore nego muva zunzara. Ko ih samo izmisli a jos se svaka flekica na njima vidi.
Sa UV faktorom nesto ispod 10 kao sto je ovih dana u Srbiji nije dovljno da su stakla samo dosta tamna nego da takodje stite i sastrane sto ponekad dosta kvari dizajn ali je veoma korisno a bice sve vise i vise neophodno kao i nosenje sesira u ekstremnim slucajevima.
Comment
-
-
Hmm ... da li pod naslov ove teme moze uci "Avanglion",sta kazete?Znam za neku pricu od ranije,tipa "relativno dobro za pristojne novce".E sad,naisao sam nedavno na pomenutu marku a cenebas low ...
@sn00py gde ima taj "Uvex" ?
Comment
-
Comment