Help , ADSL Sezam Pro P2P no function

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Help , ADSL Sezam Pro P2P no function

Pojma nemam šta je fora sa p2p-om na Sezamu, pošto kod drugara u Srbobranu uopšte ne radi. Http leti, ali torrenti ni da mrdu (da, hvala na pitanju, znam da namestim torrente). Najgore je što sam ih lepo pitao kada smo pokupili opremu - da li radi p2p, i da li trebaju posebna setovanja za njega. Re?eno mi je da sve radi normalno...

Daklem, ima li ko predtsavu da li ovo moze da bude do providera, nisam cio da se neko od vas ranije zalio sem ukoliko nije bilo greske sa eventualnim routerom koji je pogresno nastelovan.

Ideje?

10x
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Koliko znam, u NS i BG torrenti rade na sezamu, bez nekog posebnog setovanja.
    Moze da se pokusa sa promenom porta, ukljucivanjem enkripcije protokola ili da se na sezamovom ruter-u podesi forward porta.
    Nesto od toga bi trebalo da upali.
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Vladan
      CBC Senator
      • 18.08.2005
      • 248
      • Vuko.ebina
      • e46 325i

Evo ja sam na Sezamovom adsl-u i upravo mi vuce oko 25kb/s na 256 home paketu.
      Moja preporuka je da instaliras cfosspeed(poslacu ti i serial ako ne mozes da nadjes). Pre ovog programa nikako mi nije radio ni torrent ni dc++.
      Ajd' probaj pa javi.

Comment

• alexk
        CBC Veteran
        • 15.09.2006
        • 116
        • BGD

meni na sezamu radi sve kako treba

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

Mora mozda da otvori portove na silu ili da da izbrise u dmz host ip adresu pa ide na reboot onda je ponovo ubaci i sewjvuje,tako je kod mene na ADSL telekomu,a mozda mu stalno menjaju IP adresu kao meni pa mora ponovo da je ubaci ako recimo skida sa dc++

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ako je iko maltretirao sezampro i mulca a bogami i ostale P2P programe, ja sam. Uvek radi. Sa modemom nema problema ali je ruter koneksant glup do 45 ja-ja tako da se mora koristiti neki kontrolor paketa kao dusuperkontroler ili pomenuti cforspeed.
            U svakom slu?aju se mora uraditi portforvarding ili staviti ruter u bridž mod.
            Daklem taj što zna da podesi torente neka pro?ita uputstvo, greška nije do Sezama... Mislim ako je ruter u pitanju onda jeste posredno jer je nikakav ali i takav ako se dobro namesti radi sasvim ok.
            Sa druge strane torent može i da nema sedera ili bilo koga pa i nema šta da se skida...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

A radi i u Srbobranu kod moje svastike, samo što ja kod svih mojih prijatelja i korisnika odma bacim opremu koju su dobili od provajdera i stavim nešto kršteno...
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• -Vedran-
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 3255
                • Beograd

A sta je to nesto krsteno???
                Power of dreams !!!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Kod mene radi D-Link DSL 502T ADSL router (sa australiskom verzijom firmwarea) kod Dore trenutno radi neki prastari dlink modem (ali RADI ko sat) (?eka se router, trenutno ga glumi jedan ra?unar i cela mreža ide preko njega), na par mesta rade još i linksys routeri i modemi, dlink dsl-504t (ili ure?aji odgovaraju?ih oznaka, a istog kvaliteta ako je ISDN u pitanju.), u raznim kombinacijama, zavisi od potreba i novaca, a i od ponude na tržištu, u svakom slu?aju prvo probam ja, pa onda stavim u upotrebu kod nekog mog, pa onda tek ide kod pravih mušterija...

A ako imaš ku?nu mrežu, uložiš koji dinar (da ne bi kupovao skuplji router koji ima kvalitetan QOS) u Cfosspeed staviš ga na svaki ra?unar, kažeš da rade o koperativnom modu i milina...

(o ostalim profi/skupim i za ve?e mreže stvarima nisam pisao, ako nekog zanima...
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Originally posted by Honda
                    A sta je to nesto krsteno???
                    Kvalitetno i/ili skupo

Comment

• Sasha
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 4126
                      • Novi Sad

Desava mi se da posle surfa ugasim firefox ali ostanem konektovan i posle npr. 2-3 sata kad hocu ponovo da pokrenem firfox ili explorer ne mogu tj. prikazuje mi problem loading page. Onda se diskonektujem ali nece ponovo da se konektuje, tek kad restartujem racunar sve ponovo sljaka normalno. Jel zna neko u cemu je problem?
                      U pitanju je ADSL kod sezama(256, flat tarifa)
                      www.arcs.org.rs/forum

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Rešenje vezano za Sezam (a i druge provajdere), ako imaš onaj plavi modem actiontec, onda ga baciš, staviš nešto drugo i nema problema...

Zonealaram? Nešto od servisa se pobrkalo?... Imam ja jednog pripadnika organa, nije ništa dirao, samo mu je kolega doneo novi "najbolji" registri cleaner i od tada više ništa ne radi... nisu ostali ni dumi?i...

Comment

• Vladan
                          CBC Senator
                          • 18.08.2005
                          • 248
                          • Vuko.ebina
                          • e46 325i

Znaci strasno. Vecina korisnika na sezamu ima taj problem(ukljucujuci i mene ) ali se dripci u podrsci i ne brinu bas nesto. Meni je olaksavajuca okolnost sto ne moram da resetujem komp. Samo izvucem USB iz modema i vratim ga i proradi. Inace imam ono go... conexant bez externog napajanja. Primetio sam da mi obavezno pukne veza kad startujem windows media player.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

A, ne, ne, taj conexant (modem, ruter je druga pri?a) radi kao sat (u po?etku je bilo da ne?e baš da sara?uje sa svim centralama, ali je to rešeno), ono što ne radi je plavi actiontec, koji je delio i neobee... Asus opema od euneta i ptt-a uglavnom radi korektno.

Iz mog iskustva korisnike obi?no mu?i nešto drugo, ili preterana zaštita, ili neodgovaraju?a, ili pretrpane mašine svim i sva?im i onda se nezna šta se sa ?im sudara (naj?eš?i primer kad staviš dva antivirusa i onda ništa ne radi, ili probaš da se rešiš nortonAV-a)... i naravno na kraju ali ne manje važno, ne-intel tip plo?e i procesora

Mali primer koji je napravio puno problema u NS dok ja nisam provalio u ?emu je caka, jedna banka je davala drajver za ?ita? smart kartica posle kog ni jedan usb ure?aj koji do tada nije bio registrovan u ra?unaru je jednostavno odbijao da radi, što je povuklo puno izgubljenih sati dok nije otkriveno šta pravi problem. A takvih nedora?enih stvari imaš koliko ho?eš.

Comment

• Sasha
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 4126
                              • Novi Sad

Moj modem je svetlo siv i na njemu nista ne pise.
                              www.arcs.org.rs/forum

Comment

Working...
                              X