Help , ADSL Sezam Pro P2P no function

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vladan
    CBC Senator
    • 18.08.2005
    • 248
    • Vuko.ebina
    • e46 325i

I moj isto. Ja imam modem conexant a ne ruter? Jel to taj sto ne valja? Nisam skapirao, malo ti je konfuzna ta prva recenica.

Comment

• gille
      CBC Senator XXL
      • 24.09.2006
      • 593
      • Belgrado

Originally posted by Sasha the presidente
      Desava mi se da posle surfa ugasim firefox ali ostanem konektovan i posle npr. 2-3 sata kad hocu ponovo da pokrenem firfox ili explorer ne mogu tj. prikazuje mi problem loading page. Onda se diskonektujem ali nece ponovo da se konektuje, tek kad restartujem racunar sve ponovo sljaka normalno. Jel zna neko u cemu je problem?
      U pitanju je ADSL kod sezama(256, flat tarifa)
      Svi provajderi uglavnom u svojim uputstvima preporu?uju automatske vrednosti za DNS servere, i Sezam je me?u njima. Taj DNS broadcast se emituje na odre?ene vremenske intervale i u principu sve to super šljaka dok jednog trenutka (uglavnom kao posledica agregacije) DNS address update ne stigne do rutera, i ruter više ne zna kome da prosledi url... Dobijanje DNS adresa je pasivna funkcija rutera, ne pinguje ruter DNS server, ve? DNS server traži rutere/modeme... Lek za to je ru?no unošenje adresa DNS servera u parametre konekcije modema/rutera.

Comment

• Sasha
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 4126
        • Novi Sad

Prevedi mi to na srpski Kad dodjes u NS, svrati do mene da mi to podesis
        www.arcs.org.rs/forum

Comment

• gille
          CBC Senator XXL
          • 24.09.2006
          • 593
          • Belgrado

Važi brate, vidimo se za vikend.

Comment

• BOOST
            Founder - Admin od Začetka
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

A sto ga nepustis preko MSNa da preuzme PC i nasteluje ti???
            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
            move your mind

Comment

• Sasha
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 4126
              • Novi Sad

A kako cemo piti pivo preko MSN-a?
              www.arcs.org.rs/forum

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Na slamcicu - kad vec pitash
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Originally posted by Vladan
                  I moj isto. Ja imam modem conexant a ne ruter? Jel to taj sto ne valja? Nisam skapirao, malo ti je konfuzna ta prva recenica.
                  Modem beli, bez ikakve oznake samo usb, VALJA (vreme je pokazalo da ipak valja). Plavo-beli actiontec - NE VALJA.
                  Problem je u ra?unaru, ako modem upali lampicu on je svoje odradio, posle je sve do podešavanja windowsa, firewall-a, anti-svega ...
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Originally posted by gille
                    Dobijanje DNS adresa je pasivna funkcija rutera, ne pinguje ruter DNS server, ve? DNS server traži rutere/modeme... Lek za to je ru?no unošenje adresa DNS servera u parametre konekcije modema/rutera.
                    Ajde ako ti nije teško, za nas sa jeftinijim ulaznicama, gde to piše?
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• gille
                      CBC Senator XXL
                      • 24.09.2006
                      • 593
                      • Belgrado

Nije teško Razlikuje se od provajdera do provajdera, a svaki bi trebalo to da ima na stranici gde su opisana setovanja. U pravu si skroz to što si napisao za modeme, jer u tom slu?aju DNS adrese stižu do prvog aktivnog mrežnog elementa, a to je PPPoE konekcija

Za neobee je to na primer ovde: http://www.neobee.net/content/podrska

Za sezamPro nema leba da iskopam te brojeve, verovatno zato što frajeri štede na compovima pa non stop prebacuju DNS servere sa jednog na drugi comp.

DNS brojevi se unose ovde:

tj na tcp/ip properties PPPoE konekcije. Ovo važi samo za USB modeme, ruteri se totalno druga?ije podešavaju

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Nisam to pitao nego gde si pro?itao onu teoriju o tome kako funkcioniše DNS, i ko koga tu proziva, pošto ja mislim da DHCP protokol preko kog sve to ide ipak radi malo druga?ije nego što si ti rekao...

Brojeve Sezam DNS servera lepo pro?itaš kad uspostaviš konekciju koriste?i DHCP protokol kao što je to i predvi?eno, a predvi?eno je zato što onda provajder prema svojim potrebama može da menja adrese DNS servera, kao što je sezam nedavno u?inio posle dugo vremena.

Trenutne adrese su ti, preneto sa Sezamovog sajta:
                        DNS
                        Na pojedinim platformama (Windows 3.11, razne verzije Unix-a) treba navesti numeri?ke adrese DNS servera. Preporu?ujemo da, ukoliko u softveru postoji mogu?nost da vam provajder dostavi ove adrese (npr. opcija Server assigned name server addresses u Windowsu 98 ili Obtain DNS server address automatically u Windows-u XP) uklju?ite tu opciju i ne navodite parametre. Ako tu opciju ipak nemate, onda unesite:

Server Adresa
                        Primary DNS 77.105.0.2
                        Secondary DNS 77.105.0.17

ovo su ti generalni DNS serveri koji uvek rade, postoji i "lokalni", meni je trenutno dodeljen 77.105.0.18 u cilju rastere?ena, sezam sad ima zakupljen veliki adresni prostor i ne vidim kakve to ima veze sa štednjom compova, a i u ozbiljnom poslu se ne koriste kompovi nego specijalizovane sprave...

Comment

• Vladan
                          CBC Senator
                          • 18.08.2005
                          • 248
                          • Vuko.ebina
                          • e46 325i

Gile, ja probao ovo sto si ti rekao ali mi opet pukla veza. Znaci nije to.
                          Jos neka ideja?

Comment

• gille
                            CBC Senator XXL
                            • 24.09.2006
                            • 593
                            • Belgrado

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                            Nisam to pitao nego gde si pro?itao onu teoriju o tome kako funkcioniše DNS, i ko koga tu proziva, pošto ja mislim da DHCP protokol preko kog sve to ide ipak radi malo druga?ije nego što si ti rekao...
                            DHCP i DNS su dve razli?ite pri?e. Ovakvo objašnjenje dobijeno od network admina kod mene u firmi, koji je neki MCSA i tako to.

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                            sezam sad ima zakupljen veliki adresni prostor i ne vidim kakve to ima veze sa štednjom compova, a i u ozbiljnom poslu se ne koriste kompovi nego specijalizovane sprave...
                            Pa to je u principu isto (da li je komp ili specijalizovan hardver), detalji nisu bitni. Za nas korisnike BlackBox u svakom slu?aju. Meni je pomenuta procedura rešavala problem dok sam imao onog groznog ActionTeca na neobeeju.

@Vladan
                            Tvoj modem bi trebalo da je OK. Pošto je modem spojen preko USB-a, onda probaj da isklju?iš power management za USB iz Device Managera. Zna?i ova kockica na slici treba da bude prazna Ništa drugo mi ne pada na pamet...

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Da ne smaramo više ljude kako protokol za dinami?ku konfiguraciju (DHCP) i domain name sistem (DNS) funkcionišu, ti pitaj ponovo kolegu da ti to objasni, ili nek on malo prelista literaturu, ja bi i dalje voleo da znam gde to piše (može hint na MCSA/MCSE Training Kit)

@vladan

Ku?a ili stan, telefonski vodovi podzemni ili bandere, da li je to u?estalije kad pada kiša ili nema pravila, šušti/šuška li ti telefon... milion razloga hardverske prirode, pa tek onda pre?i na softver.

Comment

Working...
                              X