nestanak ljudi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Black Knight
    CBC Senator XXL
    • 13.10.2004
    • 2020
    • Novi Beograd, kicblo

A da li je neko gledao mozda film HOSTEL od Quentina Tarantina, u opste ne moraju da budu u pitanju organi...sav sam se najezio...
    Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Originally posted by BRABUS
      Mahom stariji ljudi u pitanju. Laik sam za medicinu, ali nebih bas rekao da nekom ko moze da plati mnogo para treba bubreg ili jetra nekog od 50+. Malo je verovati da idu tako random - mnogo faktora ima koji treba da se poklope da bi dobio organ koji ti treba.Gomile pregleda i cuda, sa puno umesanih ljudi, sto opet nije lako da se sakrije. Gledao sam ranije neku emisiju o tome, uglavnom su bile mlade osobe cija se zdravstvena istorija i detalji znali jako dobro pre otmice i vadjenja organa. U sve naravno debelo umesani doktori i policija. U pitanju su bile neke Latino-americke i Jugoistocnoazijske banana republike
      verovatno ti buržuji kojima treba organ imaju oko 50-60 godina, pa onda računaju da će im najbolje pasovati neki organ približno iste starosti kao što je i njihov-samo koji je zdrav, nego organ od mladića od 20-30 godina... možda bi moglo da se desi da mnogo mladji organ organizam ne prihvati... nisam ni ja nikakav expert, samo pretpostavljam...

a inače ja sam gledao na tvu, u Indiji prodaju organe bukvalno za tipa 500 američkih dolara, sami se javljaju ljudi da prodaju, sirotinja, i onda dolaze ljudi iz zapadnih zemalja , masovno kupuju organe i onda preprodaju bogatim zapadnjacima, pre svega bubrege, za možda 30-50 000 dolara... a čak se kupuju i prodaju srčani zalisci... užas

postoje domaći indijski dileri koji uzimaju procenat, oni pronalaze kandidate koji su zdravi a sirotinja i organizuju tajne operacije, a ovi zapadni dileri što preprodaju organe kupuju zapravo od lokalnih dilera i zarade više desetina hiljada dolara na svakom organu...

ali nadam se da nismo spali na taj nivo

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Ovakj problem je kod nas prisutan duze i meri se u decenijama vec. Mada je malo utihnulo 90setih...
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• PINHEAD
          CBC Senator XXL
          • 30.03.2005
          • 373
          • BG, Vidikovac

Mozete i da pogledate film "Turistas". Sa slicnom je tematikom. Mene je fino uzdrmao

Inace ja ne mislim da je u pitaju prodaja organa posto su stvarno mahom stariji ljudi. Pre bih poverovao u te price o sektama..... mozda je i neki vampir u pitanju?
          EI9, EJ9, EK9......

Comment

• Ji 4Tze
            CBC Senator XXL
            • 04.05.2006
            • 806
            • bg
            • Honda CR-V 4WD

Originally posted by greywiendog
            postoji neki beli kombi sa zatamljenim staklima koji ih skuplja...
            ne bih da miniram temu, ali se secam istovetnog kombija od pre 10 i kusur godina u juznom banatu je kruzila istovetna prica

beli kombi, kradu ljude

Comment

• Black Knight
              CBC Senator XXL
              • 13.10.2004
              • 2020
              • Novi Beograd, kicblo

samo mi nije jasno sto beli, mogli su neku drugu manje upadljivu boju da uzmu...!
              Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• milannik
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2004
                • 1455
                • Niš

Pa verovatno jer su od 3 kombija 2 bele boje
                Uzasno je, mada mi je sumnjivo, ali ako je istina treba ih pobiti i njihove organe dati u dobrotvorne svrhe!!

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

uzimanje organa, tesko... pa nije to odsecanje noktiju pa da te odrade za par sati a i uslovi za to moraju biti posebni. tako nsto se mora raditi u specijalnoj prostoriju ne zbog coveka kome se uzima organ vec da bi taj organ dalje mogao da se upotrebi. mislim da je prica prenaduvana i nema veze sa trgovinom organima.
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• prle
                    CBC Senator
                    • 04.09.2006
                    • 223
                    • Beograd - Konjarnik

ako je uzimanje organa i prodaja istih u pitanju, onda ko zna gde to ide, jer mora da je velika potražnja za svim mogućim tipovima

ovakve stvari su za ozbiljnu policiju

Comment

• stefanves
                      CBC Senator XXL
                      • 10.12.2006
                      • 1351
                      • BG

@Zverko, nisi u pravu.Gledao sam emisiju na b92 i tu se prica o trgovini, vadjenje organa izvrsavaju po privatnim klinikama.A cuo sam i da postoje kombi vozila dovoljno opremljena da se to uradi na terenu.
                      Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                      Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• mb12
                        CBC Senator XXL
                        • 06.11.2006
                        • 640
                        • Vrbas
                        • Mazda 626 2.0 TD

Ljudi u kakvom mi svetu zivimo

I shta onda uraditi tim ljudima ahto to rade? Ubiti bi bilo kao nagrada, dok dozivotna robija je preblaga

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

@stefanves: manje gledaj televiziju, vise slusaj radio... jos si mlad...
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• stefanves
                            CBC Senator XXL
                            • 10.12.2006
                            • 1351
                            • BG

Ha, moram da kupim radio, imma ga samo u kolima.Mozda si u pravu, b92 oce da laze dosta.

Pozdrav
                            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• luci
                              CBC Senator XXL
                              • 13.03.2006
                              • 1103
                              • odzaci

slicna prica je kruyila i po odzacima li mislim da je bila izmisljena.....

inace prvi nestanak je coveka od 80 godina.. kome treba njegov organ ili covekao od 65 ili 50 i kusur... organi su najbolji od mladog coveka... jedini nacin kako bi mogli tako nasumicno da uzimaju organe je ako su ti ljudi registrovani davaoci organa pa preko toga znaju sve podatke ali to se jako lako proveri na VMA u bg... policija da je sumnjala na to verovatno bi vec dosla na ideju da to proveri... i malo mi je neverovatno da se bas nista ne desava na tom polju... nekako mi sve to lici na naucnu fantastiku.. kao nasli traktor da radi na zapocetoj brazdi...... verovatno nesto postoji ali nekako mi je sumnjivo da bi takvu operaciju sprovodili u manjem mesti kad ako to urade u NS ili BG niko nece ni primetiti ili ce nestanak pripisati necem drugom.....

Comment

• TETAK
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3034
                                • Čačak, Srbija

U Srbiji se svakodnevno prijavljuju nestanci ljudi.Naravno, na ovaj ili onaj na?in se najve?i(skoro svi) deo njih pronadje, živi ili mrtvi, ali nikad nisam ?uo ili imao u praksi, da je neki leš pronadjen sa nedostatkom organa.
                                Kada se pronadje leš sa identitetom ili NN leš obavezno se radi obdukcija kojom se utvrdjuje uzrok smrti u toku koje bi se svakako utvrdio "manjak" organa!
                                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
                                X