nestanak ljudi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prebo
    CBC Početnik
    • 26.03.2007
    • 5

ovo je najnovije sto sam procito,samo mi nije jasno sta ce im organi od tih starijih ljudi koji imaju preko 60 godina... to za kombi sam i ja cuo a za zenu koja primamljuje ne,i ja zivim u staroj pazovi i ovakvo nesto je novo mada je i tu bilo bolesnih stvari ko i svuda

Comment

• low rider
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2006
      • 613
      • Beograd

Te price postoje od vajkada, pa ljudozderi, pa neke mracne sekte, pa kidnaperi, sve u Sremu.
      I nikad nista od toga.
      Najiteresantniji mi je bio izvestaj nekih novinara o stanovnicima Pazove i Banovaca koji su na njih ostavili utisak koji moze da se poredi sa atmosferom vidjenom u serijalu "Dosije X", samo je Molder falio.
      NIko da porazgovara sa novinarima, u kafani svi pobegose ili izbegose pitanja, vecina je u strahu da sebe ne dovedu u opasnost, u totalu za nekoliko sati nisu mogli naci nekoga da prokomentararise nestanke.

Na policiji je da resi nestanke, i tako nadam se odbaci ove sablasne price.

Comment

• Sasha
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 4126
        • Novi Sad

Monstrum ubio po satanisti?kom ritualu

Danijel Jakupek (27), zvani Žak, priznao je policiji da je izvršio stravi?no ubistvo petogodišnjeg Luke Opa?i?a i njegovog ujaka Vasilija Trbovi?a (26) iz Novih Banovaca. Kako saznajemo, on je ju?e do detalja opisao kako je u svojoj ku?i u Beogradskoj ulici 44 najpre u kadi nožem usmrtio malog Luku i potom testerom za gvož?e iskasapio njegovo telo. Na isti na?in presudio je i njegovom ujaku Vasiliju nešto dalje u šumi. Delove njihovih tela i oružje ubacio je u bure, koje je potom pustio niz Dunav.

Vasilije i Luka su nestali u ponedeljak uve?e kada se i odigrao ovaj monstruozni zlo?in, za koji je motiv i dalje nepoznat.
        - Priznao je apsolutno sve i detaljno opisao kako ih je preklao. Objasnio je i kako je nakon ubistva nožem detetu odsecao noge, desnu ruku do ramena i levu do iznad zgloba u kupatilu, a potom i glavu. Opisao je kako je šta uradio i gde, ali na svako pitanje zašto, ceo dan odgovarao je samo ne znam. Ono što je za sada sigurno je da je ubistvo danima planirao i osmislio do tan?ina, potpuno svesno - kaže naš izvor u policiji.
        Nakon priznanja, ju?e u ranim jutarnjim satima policija je dovela Danijela Jakupeka u njegovu ku?u u Beogradsku 44 kako bi se zlo?in rekonstruisao. Na licu mesta nalazili su se inspektori OUP-a Stara Pazova, sremskomitrova?ke Policijske uprave i specijalci iz Beograda. Ulica i svi prilazi Dunavu bili su blokirani do kasno u no? u potrazi za materijalnim dokazima gnusnog zlo?ina.
        Nakon više?asovne pretrage dunavskog priobalja, Re?na policija i ronioci su oko 13 sati uspeli da prona?u kesu sa krvavom garderobom, a tek desetak minuta kasnije i delove telova nesre?nog mališana Luke. Glave žrtava, me?utim, za sada nisu na?ene, a ni bonsek i nož kojima je po?enjeno dvostruko ubistvo.
        Da podsetimo, u ?etvrtak uve?e obezglavljeni trup petogodišnjeg de?aka, bez nogu, jedne ruke i s drugom rukom bez šake, pronašli su lokalni ribari u travi kraj Dunava, dok je obezglavljeno telo njegovog ujaka Vasilija prona?eno u petak ujutru 500 metara nizvodno. Oba tela bila su naga.
        Policija je tokom cele no?i izme?u petka i subote crpla septi?ke jame na mestu zlo?ina u potrazi za delovima tela sa ?im se nastavilo i ju?e.
        - U podrumu smo pronašli sve mogu?e vrste satanisti?ke literature, a sam na?in ubistva skoro da se poklapa sa obrednim ritualima koji se spominju u pojedinim knjigama koje su bukvalno priru?nik o na?inima ritualnog odsecanja delova tela pri satanisti?kim obredima. Ipak, za sada nemamo informaciju da je ubica ?lan neke konkretne sekte... - kaže jedan od inspektora koji je u?estvovao u rekonstrukciji zlo?ina.
        Užas u selu
        Policija je u garažnom delu pronašla i jednu ritualnu prostoriju sa satanisti?kim oltarom i komadom nameštaja crveno-crne boje, koja je boja satanizma.
        Osim satanisti?kih knjiga, u ku?i su prona?ene i knjige o Drakuli.
        - Stanje leševa, njegova li?nost i knjige o ritualnim ubistvima ukazuju na sektaško ubistvo. Da li je mladi? bio pripadnik neke sekte ili je sam sledio neko okultno u?enje, nije ni bitno. Literatura je o svim mogu?im vrstama satanizma, od vampirizma, preko vešti?arenja do kanibalizma - kaže za ?Blic nedelje? Zoran Lukovi?, glavni policijski inspektor PU Beograd.
        On napominje da je nije re? o ubistvu zarad ubistva, ve? zarad samog rituala. Istražni sudija Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici Nebojša Star?evi? tako?e je ju?e bio na uvi?aju i on je za ponedeljak najavio konferenciju za novinare.
        Motivi krvavog pira koji je šokirao meštane Novih Banovaca za sada nisu poznati, a sami Banov?ani kažu da je Danijel bio ??udak, ali da niko nije ni sanjao da je u stanju da iskasapi dete?.
        - Užas, bojim se sada i da pustim dete na ulicu. Bio je prijatelj sa ubijenim Vasilijem i majke su im se družile... Kada mu je umro otac, Danijel je u Banovce došao sa majkom iz Nema?ke, a njegov brat Robert je ostao tamo. Živeli su od penzije, ali je Danijel uvek bio hirovito dete, majka mu je povremeno išla i da radi da bi mu udovoljila ako nema para za nešto što on ho?e da kupi. On, koliko znamo, nikada ništa nije radio - pri?aju komšije.
        Školski drugovi
        Prema njihovim re?ima, Danijel se poslednjih godina nije družio gotovo ni sa kim, iz svoje ku?e na kojoj su prozori gotovo blindirani izlazio je samo do kladionice.
        - Prema nama je uvek bio ljubazan, ali koliko da kaže dobar dan i pro?e, ništa više. Znam da je ve? neko vreme imao problema s drogom, a imali ste utisak kad ga pogledate kao da iz njega izbija nešto ?udno - kažu komšije.
        Celo mesto Novi Banovci ju?e je nekako ?udno utihnulo. Meštani su se uglavnom okupljali na ulici i u neverici šumorili o nezapam?enom zlo?inu. Na autobuse policije koji su pristizali gotovo da su prestali i da se obaziru.
        Najtužnije je bilo u ku?i porodice Trbovi? u Svetosavskoj 51, koja je zatvorila svoja vrata za posetioce. Izbezumljena Tijana Opa?i?, majka petogodišnjeg Luke i sestra Vasilija Trbovi?a, neprestano je plakala i šetala se oko ku?e, dok je Vasilijev otac i Lukin deda Dragan samo nemo zurio u pod, uzdišu?i. Lukina baka Vesna odbijala je satima da poveruje da ju je Danijel ostavio bez najmilijih. Ona je, kako saznajemo u policiji, i prilikom Danijelovog privo?enja verovala da ?maltretiraju nedužno dete?.
        - Svi smo odbijali da poverujemo da su to i njihova tela, a kamoli da je on taj koji nas je zavio u crno... Vesna se i družila s njegovom majkom... Vasa i Danijel su išli zajedno i u osnovnu školu... Kasnije ih je udaljila vojska, ali su posle zatišja po?eli opet povremeno da se vi?aju - kaže za ?Blic? Lazar Trbovi?, Vasilijev stric.
        ?Prekopavaju?i po se?anju? ne bi li se setio bilo kog detalja zbog kog se Vasilije mogao zameriti Danijelu, Lazar zaklju?uje jedino da je Danijel poslednjih mesec dana naglo po?eo da svra?a svaki dan kod njih i insistira da Vasilije dolazi kod njega.
        Luka i Vasilije su u ponedeljak oko 18 sati otišli da prošetaju i da kod Danijela pogledaju neki film. Od te no?i im se gubi svaki trag. Porodica je nestanak prijavila policiji, a u ?etvrtak ujutru je raspisana potraga. Po Novim Banovcima i ju?e su se mogli videti plakati da se za njima traga.
        Policija i dalje nije zvani?no obavestila porodice o smrti Vasilija i Luke.

Reakcije ?italaca ?Blica?

Sukob s komšijom
        D. J. je pre nekoliko nedelja nasrnuo na komšiju ma?etom jer je komšijin pas, navodno, usmrtio njegovu ma?ku, a tom prilikom je policija rekla komšiji da nije trebao da ga izlomi od batina (što je ovaj i uradio), ve? da pobegne preko ograde. Šta se dalje dešavalo sa D. J., osim da je priveden, ne zna se, ali je o?igledno da je pušten na slobodu.

Gde su nestali
        Sada smo se uverili da ljudi nestaju. Gde su Iva Rauk, Mata, Mara, Milan i drugi? Možda bolestan um nije stigao da Vasu i Luku skloni kao i sve prethodne? U svakoj sredini takvih bolesnika ima, ali se svi prave ludi. Zakon nam je loš, ne postoji ustanova koja bi takve zbrinjavala. Svi peru ruke, mnogi ?ak maltretiraju gra?ane, napadaju, pucaju na ljude, a niko ništa ne preduzima.

Panika u Staroj Pazovi
        Ovde u Staroj Pazovi vlada velika panika! Ljudi ne puštaju decu ni po hleb u prodavnicu, a izlaske i provod da i ne pominjem... Ova pri?a se pojavila još pre nekoliko godina, a ne kako neki tvrde pre nekoliko meseci. Još nešto što ovde stvara problem je i taj, što deca uskoro kre?u u školu, tako da roditelji stahuju ho?e li ih više videti posle škole. Nikom nije jasno zašto policije nema na ulicama, nego ih više ima preko puta stanice tj, sede u kafi?ima, ?itaju novine i piju kafu, pa posle kad neko nestane na?u se u ?udu. Pri svakom pitanju oko nestanka ljudi daju šablonske odgovore - da su to gluposti i neistine. Ovde i deca znaju kojim ku?ama ne smeju pri?i, jer se pri?a da se vlasnici bave trgovinom dece.

Izvor: Blic
        www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Bane_Saabijach
          CBC Veteran
          • 08.08.2007
          • 108
          • Veliki Popovich

Vanzemljaci!

Comment

• ljube-kugla
            CBC Senator XXL
            • 04.05.2006
            • 1531
            • batajnica

ma poludeo narod ko zna sta se sve pusi i smce
            ko na nas krene iz mesta je naje&o
            a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• mb12
              CBC Senator XXL
              • 06.11.2006
              • 640
              • Vrbas
              • Mazda 626 2.0 TD

I? Da li sad pokretach ove teme "gleda previshe filmova", kao shto neko reche?

Comment

• stefanves
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2006
                • 1351
                • BG

Pokretac se odvikava
                Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• greywiendog
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2006
                  • 421
                  • Stara Pazova

Originally posted by Sasha
                  Panika u Staroj Pazovi
                  Ovde u Staroj Pazovi vlada velika panika! Ljudi ne puštaju decu ni po hleb u prodavnicu, a izlaske i provod da i ne pominjem... Ova pri?a se pojavila još pre nekoliko godina, a ne kako neki tvrde pre nekoliko meseci. Još nešto što ovde stvara problem je i taj, što deca uskoro kre?u u školu, tako da roditelji stahuju ho?e li ih više videti posle škole. Nikom nije jasno zašto policije nema na ulicama, nego ih više ima preko puta stanice tj, sede u kafi?ima, ?itaju novine i piju kafu, pa posle kad neko nestane na?u se u ?udu. Pri svakom pitanju oko nestanka ljudi daju šablonske odgovore - da su to gluposti i neistine. Ovde i deca znaju kojim ku?ama ne smeju pri?i, jer se pri?a da se vlasnici bave trgovinom dece.
                  Sto se tice dece i policije, to nije tacno (da ih nema), jer su bas zbog polaska dece u skolu (ne zbog belog ili kakvog vec kombija) pojacali kontrolu saobracaja oko skola (srpska skola se nalazi uz put koji vodi do auto puta). To sto se veliki broj kafica nalazi preko puta stanice, nije slucajno jer se stanica nalazi u samom centru!

Sto se tice provoda, on je isti kao i do sada, mozda cak i bolji (otvoreno je nekoliko novih u poslednja 2 meseca)!

Sto se tice nestanka ljudi, cinjenica je da njih nema, ali u prethodnih 5 godina, je nestalo 12 ili 13 ljudi, a ne u prethodna 2 meseca! Ono sto je sigurno, to je da su nestali dvojica, koji su tragicno nastradali (mali klinac i njegov ujak - narkoman), koji su nastradali od jednog bolesnog uma, a sto se tice ostalih nestalih, sve je to u fazonu rekla-kazala...
                  Sto se tice dede Rauka i baba Mare, postoji jos jedna prica, koja se ne objavljuje a koju znaju svi koji su poznavali te osobe, a to je da je deda nestao nekoliko dana po objavljivanju testamenta, a da se baba Mara razvela od muza kome je uzela mnogo para...
                  Prica nikad dosta, a sada se najbolje vidi kolika je sloboda medija i zasto su ih nekada ogranicavali...
                  Nesto postoji, cinjenica je da ima kod nas mnogo sekti (znam par 10 lokaliteta u Pazovi), cinjenica je i da je ovo podrucje gde se rastura droga nenormalno (otkad znam za sebe to se radi, a rade i klinci od 10-ak godina! I to znaju svi, ali do sada nije bilo nekih ekstremnih problema! Pazova je malo mesto, tipicno sremsko, pa stoga i mirno, pa i najmanji incident ume da izazove buru osecanja kod naroda!
                  I jos nesto, kad bi bilo manje ljudi kao sto su recimo moje komsije, spremni da naprave neki prekrsaj (komsija s leve strane - narkoman i razbojnik) iili da preuvelicavaju price (neobrazovane komsije sa desne strane), manje bi bilo i posla za novinare...
                  Najjace izjave u prethodnih nekoliko dana od strane moje komsinice su te, kako je "beli kombi" juri svaki dan, ali se ona uvek izvuce ili se kombi zaglavi u nekom blatu!? Toliko prica o tome, da je njen sedmogodisnji sin mene juce pitao:"A kad ce po nas doci?"..........
                  Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

Working...
                  X