Autokamperi -vozila za kampovanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Išao sam svake godine na Kopaonik u vikend naselje i bilo je ok struju sam uzimao iz ku?e
    a gde je to naselje ?
    struju si uzimao iz svoje ku?e, tj nekih svojih poznanika/ prijatelja. pretpostavljam i vodu na isti na?in ?

hvala za zimski deo, i meni se ?ini da je silazak niz planinu najteži izazov.
    mislio sam da autodom možda može i bez lanaca pošto je ipak namenski znatno prilagodjeniji nego kombinacija auto+ prikolica.

jesi li bio u inostranstvu, negde na zimovanju (takva iskustva ?).

da, i meni se dogadjalo da se ?esto pogrešno presaberu voza?i, pa nisu u stanju da obidju tih 11-12metara dužine.
    voza?i autobusa su posebna fela, kako li su dobili dozvolu uvek mi je bilo ?udno kada tako slabo procenjuju saobra?aj.

sveža info, nedavno je ponovo otvoren auto kamp na Div?ibarama, Breza tj sada Bajka. ali ne radi zimi kao ranije nažalost.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• JNC
      CBC Senator XXL
      • 19.12.2006
      • 1332
      • Beograd

E to je prava stvar, malo skupo, ali super. Gledao sam na nekom od ovih diskaverija ili tako nesto, kamp kucice(ako moze to tako da se nazove) koje su ogromne, imaju sobe koje izlaze sa strane pa se dobije mnogo veci prostor, bolje opremljene nego moja kuca . samo sto kosta ko sto rece brick 200-300k.

Comment

• nikolans78
        CBC Senator
        • 16.03.2006
        • 277
        • Vankuver, Kanada

Da iznesem neka svoja zapazanja u vezi ove teme. Ja sam kao mali redovno isao na kampovanja sa prikolicom, i zimi i leti. Imali smo prikolicu adria 500, (5m duzine), ima grejanje, sporet, frizider, svetlo, sve na gas, 12V ili 220V, hemijski wc, 5 ljudi moze da spava, po meni odlicna prikolica, bili smo na zimovanju sa njom i na -20 bez problema.

Moj tast ovde je kupio skoro "motorhome". Inace, ovde ljudi puno kampuju, imaju sve vrste prikolica, autokampera, kamperizovanih kombija, nadogradnji na pickup-ove itd. Moj tast je dosta putovao u zadnje vreme i kaze da mu nedostaje auto kojim bi se vozao unaokolo, pa razmislja o kupovini nekih malih kola koja bi vukao iza. Inace dosta ljudi to ovde radi. Ali to znaci: kola za kod kuce, kola za slepanje i autokamper, tri vozila umesto jednog i prikolice. Pri tome koliko god da ga koristis moras jednom godisnje da menjas ulje, redovno odrzavanje bez obzira na kilometrazu. Inace, ovde nije problem za registraciju, ovde platis tacno onoliko koliko hoces da koristis vozilo, npr. platis osiguranje za 1 dan ako hoces da prevezes kola sa jednog mesta na drugo.

Meni ipak prikolica i auto deluje prakticnije, kola mozes da vozis svaki dan, kada si u kampu, mozes da ih koristis takodje. Malo jeste teze manevrisanje sa prikolicom, ali se naviknes.

ps. bio sam i u kampu breza na divcibarama nekoliko godina zimi

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141

možda smo se i videli
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

Djukic- najeftinija varijanta je da uzmes prikolicu .Prikolica 2+2 moze da se nadje za 2000evra u perfektnom stanju na Srpske table
            Laki 55-moj hymer je varijanta 2+2 lezaja 2 osobe su smestene u domjem delu a 2osobe su smestene na lezaju iznad vozaceve kabine naravno sve je to povezano.Ima
            sudoperu elektricni i plinski sporet ,frizider kombinovani plinski i elektricni i naravno grejalicu plinsku posto je zimska varijanta,kupatilo sa tusem i hemijskim wc-om .U kampovima se obicno ne koriste hemijski wc-i posto kamp poseduje svoja kupatila.
            Hemijski wc funkcionise tako sto se napuni njegov rezervoar hemikalijom i on razgradjuje sadrzaj kada se koristi,prazni se tako sto se prikljuci na odvodnu cev i he-mikalija iscuri /isto kao u turistickim autobusima/
            Poseduje dva rezervoara za cistu i prljavu vodu,pumpe za vodu ,plinski rezervoar i mesto za plinsku bocu /najlakse se menja/ ,akumulator od 100 ampera za struju koji se pune prilikom voznje.Znaci kompletna instalacija za plin i struju .Plin se uglavnom koristi u prirodi a struja u kampu gde ima prikljucak
            Naravno ima tv dvd muziku,bojlere za vodu .
            sw.brick-zadnji put sam bio u naselju treska ali nije bas preporucljivo brzo zavejenajpoznatiji proizvodjaci su Adria,Wesfalia ?uglavnom na wv nadogradnji,Hymer,Hobby Karman....Uopste ova vozila su za lepo vreme za zimu po mom iskustvu nisu,nezgrapna su dovoljno je da ga prislonis negde i odmah se sastavi deformisu i po pravilu puste vodu tako da ko ima kampera tesko ce ga dati nekom neiskusnom vozacu
            Evo nekih kampova u kojima sam bio Jaz Becici Buljarice Crvena Glavica Vlasinsko jezero,Srebrno Jezero,u Grckoj 2 godine za redom kamp kod Haniotija Najvise putasambio u Jazu zbog camca koji sam mogao da vezem za bovu jer je kamp bukvalno na
            plazi

Comment

• *Egon*
              CBC Senator XXL
              • 31.12.2004
              • 1232
              • Beograd, Dorcol, N 44

Evo koga interesuje nadgradnja pick-upova.

http://www.avtobivak.net/resize2/resize ... ica210.jpg

Iglu šport d.o.o.
              Tržaška 135
              1000 Ljubljana

Vozila primerna za snemljive Avtodome Artica:

- NISSAN NAVARA
              - MITSUBISHI L200
              - MAZDA B2500
              - TOYOTA HILUX
              - FORD RANGER
              - ISUZU D-MAX
              - LANDROVERDEFENDER
              - VOLKSWAGEN TRANSPORTER
              - AMERIŠKI PICK-UPi

Zna?ilnosti avtodomov Artica:
              - centralno ogrevanje ALDE
              - streha narejena v enem kosu
              - ergonomi?no sediš?e
              - latex ležiš?e 160 × 200 cm

vir: Iglu Šport
              www.iglusport.si
              Garaza
              1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

ja ove naše sadašnje nazovi kampove i ne ra?unam, to je manje više sve 5ta kategorija, tj teško da se može i nazvati kampom (neuredjeno).

ja sam kampovao u Italiji, Austriji, Madjarskoj, ex ?eškoslova?koj, Gr?koj naravno, i gotovo ceo Jadran uklju?uju?i i poneko ostrvo.
                i ostatak ex SFRJ, od Makedonije do Slovenije, u jedno bar 100nak kampova.

na Rabu u Loparima mi je recimo ostao u se?anju lep utisak.
                u Gr?koj u Kalamitsiju, na krajnem jugu srednjeg prsta Sitonia, zavu?eno sa glavnog puta na samoj obali.

moja iskustva sa zimskog kampovanja su sasvim dobra, ko što re?e @nikolans, zimi je sasvim ok i bez problema i u debeli minus.
                unutra je toplo i lako se zagreje i pregreje.

najve?i problem koji mi je ostao u se?anju je da ne stigne hleb u prodavnice jer su se pokvarila dostavna vozila na zimskom minusu, i sli?ne doma?inske (ne) organizovanosti turizma.

i da, problem sa zamrzavanjem gasa u bocama kod nas, nema zimske mešavine.

problem sa propuštanjem vlage zavisi po meni samo od kvaliteta izrade, odnosno sklapanja.

ja imam (nažalost) Adria prikolicu export model pa i ta sa pojmom kvalitet nema mnogo zajedni?kog.
                a kod nas je dugo vremena bio totalno zabranjen uvoz, ista pri?a IMV kao sa Zastavom.
                zabrani sve što možeš...

sre?om pa se u sopstvenoj režiji može jako puno toga doraditi i napraviti daleko bolje...hm postoji li tjuning kampera
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• nikolans78
                  CBC Senator
                  • 16.03.2006
                  • 277
                  • Vankuver, Kanada

Ja sam kampovao: hrvatsko primorje- Peljesac (Mokalo), grcka- Tasos, Platanitsi beach (sitonija, halkidiki), jos jedan kamp ne mogu da se setim imena, isto sitonija, divcibare(breza), vlasinsko jezero, okolina novog sada - cortanovci, kamenjar, fruska gora - brankovac, trenutno prikolica stoji na popovici, moji idu vikendom.
                  @brick - secam se tog kampa kalamitsi to je blizu platanitsija

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

ma kakva prikolica otkaci zakaci nema voznje unutra dok je u pokretu... kamper je zakon i da imam para sigurno bi posedovo jednog kao recimo i jedan glis ili tako nesto. nego ko sto rece, 80e dan znaci na dve nedelje recimo moze i 60e koliko kosta apartman recimo. a ovo vrh vrh vrh. jedno sam gledo negde na satelitu da oni mogu da budu bruka opremljni i komotni i to bas cini mi se bese neki fiat.
                    C220 svaka cast, prava stvar... nego sto rece sri, za pivo i salatu mora da se otvoris kad budne neki skup...
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

E Zverko sad sam locirao moj kamper trenutno se burazer odmara u nekom
                      kampu iznad Haniotija sa svojom bulumentom-samo da ga gremlini ne masakriraju unutra.Posle njihovog letovanja ja 2 nedelje popravljam stvari koje su masakrirane.Proslog leta su mi probusili otvor-siber na krovu jedva
                      sam nasao plasticara koji to krpi neka specificna plastika uzeo mi 40evra da to zakrpi al nije mi zao nepoznaje se.Kad me je pitao kako si to uradio jednostavno sam slegao ramenima i rekao Deca se igrala on covek sta ce
                      umre od smeha.
                      ps za pice nema problema ali izgleda cu morati da prosirim kapacitete frizidera ovaj moj je 50l ali smislicemo nesto kao i uvek

Comment

A shto jednostavno nekupite kamp priolicu -mb12
                        Evo malo iskustva sa kamp prikolicom
                        -Voznja kamp prikolice zahteva dosta vestine pocev od pakovanja iste tj rasporedjivanja tezine tereta do toga da pritisak na rudi sa gornje strane ne sme da bude veci od 50kg ili ti kad se natovari prikolica i otpusti tockic jedan covek na rudi bez problema mora da manevrise sa njom-ako nije tako onda
                        nije dobro izbalansirana.
                        -Kod voznje ako se desi da se prikolica zaljulja onda
                        se vraca u normalu tako sto se kocnica pritisne i odmah otpusti i tako sve dok ne prestane sa ljuljanjem
                        -Kod voznje u rikverc mora da se izlazi napolje i da se blokira naletna kocnica/to najvise nervira/
                        -Parkiranje je posebna prica vozi se kao kamion sa prikolicom ili sto 90% ljudi radi otkace prikolicu i izmanevrisu pa je ponovo kace

Comment

• BOOST
                          Founder - Admin od Začetka
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by sri98
                          Za pocetak da dolazis na okupljanja da imamo gde da 'ladimo pica i seckamo salate.

A i za naredni Vrbas bi moglo da posluzi......
                          Nemaltretirajte coveka.

Za Vrbas je sredjeno vec za iducu godinu Rodic iz komisluka staze izlazi sa friziderima .
                          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                          move your mind

Comment

• mb12
                            CBC Senator XXL
                            • 06.11.2006
                            • 640
                            • Vrbas
                            • Mazda 626 2.0 TD

..... slazem se definitivno sa problemima koji nastaju vozachu koji nije navikao da vozu za sobom kamp rpikolicu ..... ja bi pri par prvih voznji bio ekstremno oprezan,a svakom sledecom ishao do granice bezbednog

Na kraju krajeva morash zrtvovati uvek neshto, pa tako na jednoj strani imash malo vishe prostora, pri tom koristish ga samo 2 puta godishnje a placash ogromnu registraciju svake godine , dok na drugoj strani imash praktichno deo koji je manjih dimenzija, ali mu neplacash toliku basnoslovnu registraciju svake godine kao kod RV-a, ali morsh biti oprezan u voznji .....

Ja bih ipak odabrao ovu drugu varijantu .... jbg srpski standard

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

U Adriji Beograd iznajmljuju RV za 110 EUR-a dnevno sa uracunatih 300km po danu. 6 Osoba moze da stane. Za deset dana 1100EUR-a? Neznam koliki su troskovi u kampovima ali ovo mi dodje jako interesantno recimo za Grcku onako da se bas provozamo naokolo i da sve stignemo da vidimo...
                              https://t.me/pump_upp

Comment

Pa predstavnistvo drzi Goran on je u kampu Nacional.U Grckoj izadje od 6-8 evra po osobi dnevno ,zavisi od kampa i od broja ljudi.Placa se prikljucak za struju ,naknada za autodom,boravisna taksa po osobi.Sve je stvar dogovora Grci su to a ova cena od 110evra kod Adrie mislim da je i to podlozno dogovoru

Comment

Working...
                                X