Autokamperi -vozila za kampovanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Kod voznje u rikverc mora da se izlazi napolje i da se blokira naletna kocnica/to najvise nervira/
    -Parkiranje je posebna prica vozi se kao kamion sa prikolicom ili sto 90% ljudi radi otkace prikolicu i izmanevrisu pa je ponovo kace
    vožnja u rikverc je rešena ve? više godina unazad. nema izlaženja, samo se stisne dugme na instrument tabli tj elektri?na je blokada daljinski.

parkiranje nije baš nikakav problem, kao ni vožnja u rikverc osim ako voza? baš nije ina?e vi?an vožnji.
    malo prakse za ose?aj u prostoru, i to je to.

vožnja prikolice nije ništa posebno komplikovana ako se imaju u vidu njena visina (da se gore ne zaka?i nešto) i da treba da se što revnomernije vozi.

nije nikakav problem ostvariti prosek vožnje od 70+ km/h sa prikolicom.

najve?i problem pri upotrebi prikolice je dobar vu?ni auto, ve?ina prose?nih automobila su jako loši za vu?u...generalno.

ina?e samo povezivanje prikolice na kuku i skidanje sa kuke traje oko 30tak sekundi max.

po meni nije vredno pomena kao neke komplikacije.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141

koliko znam (a poznajem Gorana više od 20 godina) ne postoji Adria predstavnišvo u Beogradu još od kada je IMV bankrotirao, tj zatvoren.
      a ina?e se nalazilou ulici 27. marta.

Goran i Nacional nemaju nikakve veze sa Adriom, a to što se šlepuju na ime brenda ne bih komentarisao.
      ina?e savetujem da se bude jako oprezan u bilo kakvim dilovima sa Goranom gde su pare u igri
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

Da Goran se definitivno predstavlja kao diler i predstavnik i brick je skroz u pravu sto se tice poslovanja sa doticnim zato sam napisao da je sve stvar dogovora .Goran ima najbolje kampere za iznajmljivanje 1-2 stare i zato je on u igri ,malo ozbiljnija konkurencija i bio bi oduvan,a ponavljam ugledajte se na najgore cigane-pijacare kad pregovarate sa njim.

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Ispade podosta para 110 dnevno plus 40tak za troskove (taksu i ostalo) = 150E
          Inace neznam za Gorana ali ove podatke videh na www.adria.co.yu pa ako koristi njihovo ime trebalo bi da je na neki nacin ovlascen.
          https://t.me/pump_upp

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

150E + gorivo + putarine + hrana + pice...
            I opet, nit' imas auto za vrzmanje, nit' imas mesta i komoditet kao u sobi/apartmanu.
            10*150=1500e + 500e troskovi ... ~2000e -> all-inclusive u hotelu sa 5 zvezdica i dovoljno dzeparca za zezanje. Bar ne vozis 2000km tamo i nazad, vozis se avionom k'o covek.
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Pa nebi isao kamperom da bi ustedeo. Pa meni je voznja na letovanje pravo uzivanje... Ali da je skupo skupo je...
              https://t.me/pump_upp

Comment

Pa naravno da je skupo sve sto je vezano za autokampere je dosta skupo kupiti autodom za male pare je tesko.Ja sam svoj morao da registrujem na Budvu jer nije mogao da se uveze- 1995god .Cekao sam da puste preregistraciju ali od toga nema nista.Za sada ga ovde vozim bez problema ,
                dokle videcemo.Sreca pa taj covek na koga sam registrovao kamper je moj dobar drugar pa nemam problema sa papirologojom.Ako nebudem mogao da
                ga prebacim na BG moracu da ga drzim dole u Crnoj Gori /drugar ima veliku
                kucu sa dvoristem u Grblju -to je blizu Jaza/

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

kampovanje je oduvek bilo skupo, isto kao i jedrili?arenje/ krstarenje.
                  poenta je što je je kvalitet odmora neuporediv sa bilo kojim hotelom, što ste pokretni svuda, pa i u najstroži centar bilo kog grada, da niste vezani za (kancelarijski) ritam hotela kada se jede, kada se spava, koliko dugo se boravi (?ik otkažite hotel na pola aranžmana da bi se preseliki u drugi hotel ili durgo mesto), da ste po pravilu na najlepšim mestima koja su po pravilu nepristupa?na za ogromnu hotelsku infrastrukturu (hoteli se grade gde je jeftino, zgodno za biznis tj profit uz što manje troška).

najvažnije je da ste gospodari svog vremena u svakom trenutku.

ima i mane, jedna od njih je da potrebno voziti, da je potrebno prethodno investirati, da je potrebno planirati šta se želi jer nema nikoga da umesto vas organizuje.

prednost je da imate celih 365 dana za odmor/ turizam a ve?ina hotela turisti?kog tipa su sezonski aktivni.
                  prednost je da možete da stanete tokom putovanja ako vam se nešto svidi, ako se umorite, ako je gužva na granici, ako želite da napravite detour.
                  pogotovu je prednost ako volite dodatne sportske aktivnosti, bickle možete poneti sa sobom, ?amac, dasku za jedrenje, sve što ina?e bi morali samo da gledate ili da extra skupo pla?ate kroz rentu na sat.

za 30dana godišnjeg odmora kada se svede ra?un hotelske cene i nisu tako primamljive kada se dodaju i vanpasionske aktivnosti ko voli.

cene su takve kakve su formirane prema klijenteli, mada ima i tu raznih podvarijanti da se jeftinije prodje. pominjani su kombi/ kamioneti/ pickup sa priru?nom nadgradnjom gde može da se prespava za nuždu.

posebna vrednost kampovanja kao pokreta je druženje, ljudi kao takvi.
                  tehnika, i ostalo što se ti?e materijalnog se lako kupi pre ili kasnije, emocije malo teže mogu da se simuliraju, tj zadovoljstvo odmaranja.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

dok ne zaboravim, meni se jako dopalo kako je funkcionisao sistem Cluba Mediterane, kao kampovanje ali su u pitanju uredjeni bungalovi punog komfora. na izvanrednim mestima, najbolje odabranim lokacijama.
                    i što je zatvorenog tipa, nema da se neko švr?ka sa strane, sigurnost obezbedjena.
                    ne znam da li Club Mediteranee još postoji kao organizacija sistema letovanja.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141

da, sada je i Goran postao zvani?an deo Adria sistema, pogledao sam novi sajt i nove podatke.

godinama unazad se izdavao za zastupnika a nije imao ni registrovanu firmu, a Slovenci su rukom odmahivali na njegovu pomen.
                      i nijedna Adria prikolica se nije mogla kupiti u Srbiji za dinare, niti uopšte kupiti u Srbiji.
                      da ne pri?am da se nije mogao dobiti nikakav legalni ra?un za bilo koju robu ili uslugu dotio?nog. (iskustvo).
                      to je bilo i pre 2 godine stanje, keš u ruke i sami dovezete iz Slovenije ili negde Evrope i sami na kao fizi?ko lice rešavate pitanja uvoza i homologacije.

kona?no napredak i na tom polju, a nedavno je i Hymer po?eo legalno da se prodaje- diler u Beogradu startovao negde tokom trajanja poslednjeg BGD sajma automobila.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• Trivo
                        CBC Senator
                        • 02.06.2005
                        • 202
                        • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Eh da,moji roditelji su tipicni primjer kampera,doduse do 90-tih smo kampovali u satoru i zavidjeli svim onim strancima sa lijepim i velikim kamp kucicama.Sve od 91 nisam kampovao nigdje ali evo poslije svih soba,apartmana i hotela opet sam se zazelio.
                        Slazem se da su kamperi(ne kamp kucice) skupi pa cak i polovni,eto niko ne razmatra mogucnost samogradnje,vjerujem da bi takva izgradnja bila jeftinija i od polovnog kampera.naravno u zavisnosti koliko bi ulozili svoga rada i dr faktora.Sad sam se prisjetio jednog"Sam-a",84 god. gdje je jedna porodica iz zagreba za 4 mjeseca napravila kamper od starog polovnog tamica,cak su radili u dvoristu i kamper im je ispao super.Eto ako koga interesuje ubacicu slike,prilicno je detaljno odradjeno.
                        Za neko nase podrucje bio bi odlican turbo rival dok je po meni Fiat ducato najljepsi,nije mnogo veliki a ima sve,odlican za odraditi.
                        Eto mozda malo i mastam ali smatram da zadovoljstvo kampiranja jos u samoizgradjenom kamperu....joj,joj ,nemogu ni razmisljati...
                        VW 1200 1972god.
                        VW Golf 1.3 1988god.
                        FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

Hymer Glavan iz Slovenije je bio na sajmu i mislim da ima predstavnika u Bgd-u

Comment

• DEKIKG70
                            CBC Početnik
                            • 15.09.2022
                            • 1
                            • Linz
                            • Fiat tipo

15 godina niko nije kampovao????Ima li vas kamperi???

Comment

Working...
                            X