mali izvestaj iz europe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • artichoka
    CBC Veteran
    • 14.05.2005
    • 141
    • Beograd
    • Peugeot 205XS

mali izvestaj iz europe

Eto tako, vratih se, iznenadjena navise brojem Hondi koje se voze po Slovackoj i Ceskoj. Naravno, na prvom dominantnom mestu voze Skodilake, uglavnom novije... Medju preostalim autima izgleda da dominiraju Japancherosi. Kao sto rekoh, Honde pre svega, Civici i Accordi raznih godista (otprilike u svakoj ulici ima poneka parkirana). Tu su i Almere, Primere, itd. Ne preterano mnogo, sem kad se uzme da su kod nas retkost, a tamo ih vidim nekoliko svaki dan.......

Videh dosta Laguna...

Ima nesto manje VW - Golfova i Passata, ali valjda ih Skode pregazile, sto je i logicno. Mada te vagene ni ne primecujem pa mi se mozda i zbog toga cini da ih je malo.

Alfi ima u Bratislavi, dok u Pragu dosta manje. I to u Bratislavi uglavnom starije, a u Pragu poneka 147, nesto vise 156.

Punto, Corsa, Pezo, toga slabije ima. Tj slabije u odnosu na Srbiju

Sad par komada slikica, ima ih definitivno manje nego sto bih zelela, ali celo putovanje sam provela u jurcanju, mislim i po kvalitetu se vidi da su sve u trku uslikane....

moj favorit (gde mi je sad neki romantichni emotikon sa srcima)

optimizam stajling

pokusajte da zanemarite sto je ispred znak

nista posebno al.......

****s kvalitet (fotke)

luche

ovo je inace radnja sa "igrackama", slikala sam samo spolja, onda sam planirala da uslikam iznutra, ali kad sam usla toliko sam se zablenula u sve sto tamo moze da se nadje (a definitivno moze SVE), da sam nekako smetnula sa uma da uslikam i unutra ne znam da li na slici moze da se vidi iza izloga, silne kutijice, e pa to je samo petina radnje otprilike.

ako krenete u obilazak onda vas voze ovako necim

ima i toga...

divan je, zumiran sa velike daljine i steta sto nije bio dan.
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Extra..znaci japanci dominiraju posle domaceg vozila
    Power of dreams !!!

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Dakle, u pogreshnoj drzhavi ste otvorili klub
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

Moderatoru, drzi se teme kez
        Power of dreams !!!

Comment

• low rider
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2006
          • 613
          • Beograd

Uh, taman ne moram da otvaram posebnu temu .

Bio sam na proputovanju kroz nekoliko zemalja EU i posebno sam se iznenadio tipovima automobila koje (ne)voze. Pogotovo u odnosu na nasu zemlju i na cannonball i klubove obozavaoca koji ovde imaju forume.

Ovo sa sigurnoscu mogu reci, Srbija je zamlja Alfa romea ! To je stvar koja me je ubedljivo najvise iznenadila. Alfisti obicno kukaju kako se kod nas alfa ne ceni i ne vozi dovoljno, ustvari je bas suprotno.
          U Italiji posle dve nedelje i 4 grada, sa po 12 sati na ulici dnevno, glavni zakljucak je Italijani uopste ne voze italijanska kola (cak ni fiat). A o alfi da ne pricam. 159 se mogu videti na svakom cosku kao kola karabinjera, na pocetku 159 oduzima dah, a posle nekako je povezete sa policijskim kolima i... Generalno Alfe jednostavno nema. Za 15tak dana na ulici nisam video ni jednu 156-ticu, ni jednu 146/5, jednu 155, 2-3 direktorske 166tice (u kompletu sa vozacima) ! Nisam mogao da verujem. Mozda par civilnih 159ki. I to je to. U Beogradu za 5 minuta na ulici video sam vise alfi nego za 40dana u EU, i to svih modela.
          Kapiram da u Italiji sigurno kvantitavno ima vise alfi nego u Srbiji (mada ne znam gde su), ali sto se tice % zastupljenosti u voznom parku, gotovo ih nema. Jos gore je sa Spanijom i Francuskom gde nisam video ni jedan automobil ove marke.

Ono cega ima mnogo vise nego kod nas su mali automobili, Nisan Micra je omiljena, ima dosta smartova, kao i malih francuskih automobila citroen, pezo, reno. Generalno Reno drzi dobar deo kolaca.

Honda, vrlo slicna situacija, modeli tipa crx, prelude, ne postoje, civic mozda negde u tragovima, i ono sto me je zaprepastilo novi akord, koji bi trebao da bude bestseller, nema ga (tek po neki). Pricam za Italiju, Spaniju i Francusku.

Francuzi za razliku od Italijana uglavnom voze svoja kola. Interesantno za Citroen, nema mnogo "starijih" modela kao sto su xsara i xsantia. XM, BX ne postoje na ulici, ali jako interesantno na svakom cosku stoji po neki Citoren AX ! I to su jedina kola iz 80tih koja se mogu videti na Francuskim ulicama uopste.

Uh, kasnim na BF, palim, ali eto to su opazanja koja su me iznenadila i mislio sam da vam mogu biti interesantna.

Comment

• artichoka
            CBC Veteran
            • 14.05.2005
            • 141
            • Beograd
            • Peugeot 205XS

Originally posted by low rider
            Ovo sa sigurnoscu mogu reci, Srbija je zamlja Alfa romea ! To je stvar koja me je ubedljivo najvise iznenadila. Alfisti obicno kukaju kako se kod nas alfa ne ceni i ne vozi dovoljno, ustvari je bas suprotno.
            potpisujem...

Comment

• CLD
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2005
              • 1225
              • Belgija - ranije Luna-Chico

low rider, ne znam gde si bio u Fr, ali tamo mozes i te kako naci starija kola, kao 205, klio itd.

Comment

• low rider
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2006
                • 613
                • Beograd

Sigurno da si u pravu jer ipak imas mnogo bolji uvid od mene, klia sam zaboravio, 205moram priznati nisam video. Ipak sam ja bio ogranicen vremenski period i u malom broju gradova (Nica+Kan&Monako, Strazbur i Pariz). Ali to mi je neki utisak iz Francuske.

U gornjem postu sam zaboravio pomenuti Forda (fiesta i fokus) koji se odlicno kotira pogotovo u Italiji i Spaniji. Skoda je tanka, gotovo je nema (po negde oktavija). Ukupno 2 Logana i to u Francuskoj.
                Interesantno je da se u pomenutim zemljama uopste ne loze na Audija u meri kako je to kod nas. Sa druge starane ima mnogo vise BMWa (recimo X3) pogotovo u Spaniji.

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

Kad smo vec kod Francuske, jedna stvar koja upada u oci neverovatno, a to je da je 99 od 100 auta cuknuto, od toga 90 na zadnjem desnom rubu. Ja i drug smo se cudili po Nici dok smo setali, a kad smo uzeli rent-a-car (koji je i sam imao cuknuto krilo zadnje, a star 2 meseca), videli smo i zasto

Comment

• observer
                    CBC Veteran
                    • 06.10.2005
                    • 196
                    • Novi Sad
                    • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Re: mali izvestaj iz europe

Originally posted by artichoka
                    ovo je inace radnja sa "igrackama", slikala sam samo spolja, onda sam planirala da uslikam iznutra, ali kad sam usla toliko sam se zablenula u sve sto tamo moze da se nadje (a definitivno moze SVE), da sam nekako smetnula sa uma da uslikam i unutra ne znam da li na slici moze da se vidi iza izloga, silne kutijice, e pa to je samo petina radnje otprilike.
                    Moze neki info o tacnoj lokaciji te radnje?
                    Kolekcionar sam modela, pa...
                    (moze i na pp)

Comment

• artichoka
                      CBC Veteran
                      • 14.05.2005
                      • 141
                      • Beograd
                      • Peugeot 205XS

Hm valjda ne mora na pp (ne spada u reklamu), a mozda jos nekoga zanima... Radnja se nalazi u trznom centru u koji se ulazi iz dve ulice: Na prokope i Panska. Blizu je Vaclavskih namesti. TC je onako praznjikav i uglavnom su fensi radnje ali na spratu je radnja iznenadjenja

Comment

• CLD
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2005
                        • 1225
                        • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by BRABUS
                        Kad smo vec kod Francuske, jedna stvar koja upada u oci neverovatno, a to je da je 99 od 100 auta cuknuto, od toga 90 na zadnjem desnom rubu. Ja i drug smo se cudili po Nici dok smo setali, a kad smo uzeli rent-a-car (koji je i sam imao cuknuto krilo zadnje, a star 2 meseca), videli smo i zasto
                        jeste i kod spanaca je slicno, ljudi vole da parkiraju na osecaj, vole da osete tudji branik.

Comment

• low rider
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2006
                          • 613
                          • Beograd

I mene je to iznenadilo. Cak sam se vozio u kolima od cca. 40k evra, koja nisu presla ni 3000km, a vozac je pri parkiranju cukao druga kola. Iznervirao sam se kao da su moja, ali su mi me smirili objasnjenjem "pa zato sluze branici" . Iz tog razloga na parkingu niko ne dize rucnu vec ostavljaju kola u brzini, da mogu da disu .

Sa druge strane jedan od najjacih utisaka, koji je tek dobio na snazi pri povratku kuci, je da imamo ubedljivo najlepse devojke na svetu (tj. delu koji sam video). Znaci nije prazna prica nego cinjenica. POtvdjuje i moja lepsa polovina.

I jos nesto kod njih ulazi u modu ono sto smo mi izgustirali 90tih, a to su podele, budjenje nacionalnog identiteta i pocetak ozbiljnih segregacija. Samo da ne zive tako dobro i udobno, i da ima ko da lozi narod kao sto je bilo kod nas, mislim da bi svasta bil... sorry politika necemo o tome, nego sam se setio kad smo pomenuli Spaniju i video kod CLDa Belgiju...

Comment

Working...
                          X