Za sta mi dajemo 300 dinara pretplate?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Za sta mi dajemo 300 dinara pretplate?

Ne znam da li ste vi primetili za shta se daje iz nashih novchanika svaki mesec RTS-u 300 dinara!

Daju ljudi pare da bi gledali "Beogradsku Hroniku" ..... nemam nishta protiv toga, emisija je OK, ali gde je ostatak Srbije, nije samo Beograd Srbija!

Gledamo emisiju u kojoj je voditeljka uspela da se razgoliti po sred Plejboja ( gde je moral , a serednaju da ne sme biti golotinje ) i kojoj je iz nashih dzepova,nashim parama , Tijanic platio transfer Alo, pa to je informativni servis, a ne fudbalski klub, ima takvih poput nje ako ne i boljih, koji bi radili i za manju platu!

Gledamo Filmove, Serije najnovije produkcije itd. koje basnoslovno koshtaju... OK su meni filmovi/serije, ali Tijanicu, plati ih iz svog dzepa .... ja bi pre bio za edukativne emisije nego za jedan Blockbuster na TV-u!

Eto navedite vi shta vas nervira!

Zar to ne treba da bude Informativni javni servis! Da na njemu nonstop budu emisije o svakodnevnim problemima gradjana, novosti iz sveta i zemlje, emisije poput onih na Exploreru, Animal-u, Discaveriju, Historiju ....znachi sve edukativne emisije i informativne...ili ja greshim!

I shta ce tu reklame ako vec placamo taj trash od javnog servisa!

Ja jesam za to da se placa pretplata, ali da to bude normalna televizija i da bude koliko toliko manja pretplata .... najbolje bi bilo da pretplata bude 0.5 % od mesechne zarade svakog pojednica ...... jer nije isto ako oslobode placanja nekog ko prima ispod 8000 hiljada npr 7900, a nece da oslobode onog ko ima primanja 8100 ( nazalost tako je kod nas penzionera ) taj koji prima 8100 na kraju ima manje od onog koji prima 7900 kad mu odbiju 300 dinara!

---------------
    tekst je prenesen sa foruma sveta kompjutera sa molbom da se ovaj tekst rashiri po svim forumima da bi na kraju doslho do organizovane peticije, za poboljshanje Tv programa!

Za moderatore: Gde je opcija za pravljennje glasanja kada se pishe poruka?

Evo linka ka glsanju ako ce te ga postavljati: http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=19243
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Opet jedna od "onih" tema koje nemaju veze sa koncepcijom cannona!
    Glasacka opcija je tu, samo treba skrolovati malo na dole kad otvaras novu temu!
    Power of dreams !!!

Comment

• srdjan_p
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2004
      • 1915
      • ZR

Ko kaze da placamo...

Comment

• mb12
        CBC Senator XXL
        • 06.11.2006
        • 640
        • Vrbas
        • Mazda 626 2.0 TD

Originally posted by Honda
        Opet jedna od "onih" tema koje nemaju veze sa koncepcijom cannona!
        Glasacka opcija je tu, samo treba skrolovati malo na dole kad otvaras novu temu!
        NIje uopshte bila, nemam razloga da te lazem .... a hvala bogu, obih phpbb2 foruma na netu ima ohohoj i znam kako se postavlja glasanje!

Comment

• stefanves
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2006
          • 1351
          • BG

Da li sti ti normalan, sto bih ja dao 0,5% moje zarade da Tijanicu puni debelo meso?!Sto ne placam Pinku, traba platiti sve one sto rade Grand...ovo ono.Koliki na mporez uzimaju, sta vise bre hoce.Film koji RTS prikaze je minimum star 2 godine, serije skart, reklama mali milion....
          Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
          Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• veljko
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2006
            • 476
            • Backi Jarak, NS
            • Volvo V50 DRIVe

ja placam pretplatu

ne zato sto volim, cak ni negledam nesto PTC, al takav sistem, nema pravde, samo me nerviraju bahatost i reklame, losi filmovi, los sport, sport na oba kanala istovremeno, slabo ima crtanih filmova, nema prave politicke emisije a da nije sou program, malo naucnih emisija...
            neznam samo gde odose sve te pare
            300.000 domacinstava po 4 evra = 1.2 M + reklame
            mnogo je
            al jbg, nevolim da gomilam dugove, a nakacili su ga na struju, i tako ...
            Bolje biti sretan nego pametan

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Ajde ovako, laka su pravila:

1. da li na RTSu ima REKLAMA

Ako da, nemaju pravo na pretplatu jer su reklamni kanal ako nema reklama, imaju pravo na pretplatu za posedovanje TV prijemnika.

Pravilo je opste prihvaceno po celoj EU.

Imate pravo da neposedujete TV prijemnik (video sa prijemnikom se racuna kao prijemnik, dakle fora monitor a ne TV nepali) i pretplata se vrsi od strane institucije koja izdaje dozvole za radio difuzije a ne preko el-rachuna kako se to radi u Srbiji.
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

• Azrael
                CBC Senator
                • 29.06.2006
                • 278
                • Kragujevac

Ja niti placam, niti cu da placam, jer bi po pravilu preplatu trebali da placaju ljudi iz Bg-a zato sto se preko 80% RTS bavi Beogradom, a mi ostali kao da ne postojimo!

Comment

• level3
                  CBC Senator XXL
                  • 29.01.2006
                  • 857
                  • BGD, V.B. Karaburma

Vlast je vlast a ona izdaje uredbe i zakone, makar ih ona lichno ne sprovodila.

Moze da kukate koliko hocete!

Ne mora nista da se plati (porez, pretplata, kazna, parking...), posledice ne placanja stizu kad tad. A posle placate kamatu, sudske troskove i dr.

Dakle, nezezaj se sa drzavom ma kakva ona bila
                  www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• Vladan
                    CBC Senator
                    • 18.08.2005
                    • 248
                    • Vuko.ebina
                    • e46 325i

E pa debela konjina se lepo setila da nametne harac narodu i tako stvori sebi jezivo veliki budzet ne bi li satro poboljsao kvalitet programa. Kvalitet nije poboljsan (u odnosu na novac koji dobijaju), reklame su dugacke kao na Pinku a od prvobitne ideje se odustalo jer bagra ne moze da stigne da se izivi dovoljno sa toliko novca.
                    300 dinara za 2 sugava kanala naspram 400-500 za nekih pedesetak sto stranih sto domacih preko kablovske. Sta bi bilo kad bi za svaki kanal morali da placamo po 300kinti. Jos jedan ostrouman potez ove vlasti.

Comment

• stefanves
                      CBC Senator XXL
                      • 10.12.2006
                      • 1351
                      • BG

Ja imam tv prijemnik u kuci, ali ko ce da dokaze da ja gledam RTS.Signal koji je u etru, a nije kriptovan znaci da je slobodan za koriscenje.Ako zele da uvedu pretplatu neka daju lepo risivere pa ko hoce da gleda neka plati.
                      Ta tuzba je fol, ko ce se usuditi da tuzi milion ljudi?Koliko je to glasaca, mislim da je to samo jedna buva koja treba da zaplasi ljude.
                      Treca stvar, ljudi koji placaju kablovsku televiziju su obavezni da plate i RTS, da li je to normalno, RTSu je vec platio kablovski provajder.
                      Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                      Konacno i ja imam auto :-)

Comment

Mislim ljudi stvarno,placamo da bi mogli da gledamo alvirovica ,sta je 300 din
                        za takvu edukaciju

Comment

• BOOST
                          Founder - Admin od Začetka
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Pa kakav je program trebalo bi da da se uvede jednostavno:
                          Da svi plate po 10 dinara mesechno za izdrzavanje RTS radnika (dozivotno) a RTS zagasiti u ovom obliku u kojem sad postoji .

Isto misljenje imam za puno drugih TV stanica koje sire kugu po Srbiji
                          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                          move your mind

Comment

• Laki GSi
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2006
                            • 2426
                            • Beograd-Vozdovac

Pa nazalost ali je placam,mada na tv-u gledam skoro samo discovery,explorer....Ebes RTS!
                            Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• NemaN
                              CBC Senator XXL
                              • 29.11.2004
                              • 1560
                              • munze

prosle godine nesto ja dajem krv i pored mene 2 lika iz rts-a kamermana....gledamo mi onaj jutarnji program i pumpamo i pocnemo pricu o voditeljima....

uglavnom kaze da su plate strogo cuvana tajna i da u ugovoru stoji da niko ne sme da prica o tome....

ali koliko su oni meni rekli olja ima 500 000 din i jos da ne pricam kakve pogodnosti (vozac, putovanja ...bla bla)

a ovo 2 iz jutarnjeg programa imaju 300 000 din....vozac ih ceka svako jutro ispred zgrade i vozi na posao da ne bi zakasnili....

i ne nisam pogresio u nulama.....

btw ni ja ne placam
                              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

Working...
                              X