Za sta mi dajemo 300 dinara pretplate?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Originally posted by djukic
    Ranije su koristili one strasne sprave TV detektore. A sada su nakacili na svako registrovano broilo za struju i gotovo. Ni ja neplacam trenutno i svaki put kad vidim racun za struju ja se sokiram. Malko odahnem kad vidim da je veliki deo racuna TV pretplata.
    RTS emituje samo reprize koje je cak ponekad lepo i pogledati ali 20x su ih reprizirali pa su mi se smucili.
    Jedino sto gledam na RTS-u ponekad je skupstina mada i nju ce poceti da repriziraju
    Pre ili kasnije ce me tuziti. E sad neko iz Nisa treba da se javi i da kaze sta je bilo sa gradjanskom neposlusnoscu i neplacanjem racuna za struju s kraja 90tih???
    Ajde Nislije...
    Ja sam resio da ne placam odkad su ukinuli treci kanal,i koj ato bese zecica jel ona nosata nogata,sto se tice gradjanske neposlusnosti nisa zivkoviceve "inicijative" pojeo vuk magarca,ljudi duguju po stotone hiljada din za struju ovi tuze i sve istalo u krug,inace RTS sam platio oko 10din preskocilo za struju ko sto neko rece

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ali uz sumu koju mesecno dobijaju (ili bi trebalo da dobijaju) to zaista nije nemoguce!!!
      ja mislim da u RTS i ne daju pare za program, treba zadovoljiti apetite birokratije od kolko, 12.000-13.000 zaposlenih.

nekako ne mogu da se otmem utisku da je 80% toga višak, fiktivno zaposleno a bez radnog mesta, preko rodja?kih partijskih i inih ilegalnih metoda.

tek satelitski program na šta li?i, i kakve se tamo reklame puštaju... ono je sramota po?evši od Premijera, Vlade i ostalih koji podržavaju ovakvu "javnu ku?u"..
      gledao sam zadnjih par nedelja silom prilika
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• mirko
        CBC Senator
        • 18.05.2006
        • 202
        • Prokuplje

moj rodjak koji ima malu fabriku, ima desetak brojila i svaki mesec mora da da oko 50 eura za pretplatu
        Uopšte nemora. Ukoliko se sva brojila vode na njegovo ime može da podnese zahtev(u EDB-u) i da pla?a samo jednu pretplatu ili nijednu ako pla?a i ku?i.

Ja ku?i imam dva tv-a a ne pla?am jer sam oslobo?en, ustvari moja gazdarica kod koje stanujem jer ima drugi stan gde pla?a.

A svejedno ne bih pla?ao za ove gluposti koje repriziraju
        Pa deca napamet znaju one kamiondžije a video sam i složnu bra?u opet pre neki dan

pa kad kažu da su najgledaniji dodje mi da puknem
        U stvari svako za sebe je najgledaniji
        'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• HotDog
          CBC Senator XXL
          • 06.05.2005
          • 965
          • BSG 75 (011)

a recimo Battlestar Galacticu su otkupili, pustili pilot epizode, i na kraju, gurnuli pod tepih!

Comment

• little
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 912
            • BGD
            • Lancia Ypsilon 1.2 8V

jedinu valjanu seriju Boston Legal su ukinuli

Ima da placam pretplatu HRT-u.. Njih gledam stalno!
            Svih onih 15 min dnevno kojih nisam pred racunaLom, na poslu..

kad li ce Top Geer da se emituje na TRS-u?
            "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

Originally posted by mirko
              moj rodjak koji ima malu fabriku, ima desetak brojila i svaki mesec mora da da oko 50 eura za pretplatu
              Uopšte nemora. Ukoliko se sva brojila vode na njegovo ime može da podnese zahtev(u EDB-u) i da pla?a samo jednu pretplatu ili nijednu ako pla?a i ku?i.
              Možeš i da napišeš dopis, da je to firma i da nema TV, vikendica, ... i oslobode te pretplate...

I ako ja mislim da je država sa tim na?inom naplate oštetila sebe, a TV u autu, na brodu, mobilnom telefonu
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• DraxNS
                CBC Senator XXL
                • 24.10.2006
                • 520
                • Bačka Palanka
                • Peugeot 307 SW

-1. nije 300 nego 350 dinara ... pogledaje malo bolje vase racune
                -2. takodje ne placam ...
                -3. dug za tv pretplatu se posebno obracunava u odnosu na struju
                -4. ED prvo namiri svoje potrebe od svake uplatnice, a ono sto ostane ode za PTC
                -5. na drugom forumu rekose da po postojecoj zakonskoj regulativi, ako ikada i dodje do nekog sudjenja i da ga (ne znam kako) neplatise izgube, mogu da nam naplate samo zadnjih 12 meseci
                -6. kao slag.. cika Tijanic je nelegalno na poziciji koju zauzima, posto NEMA fakultetsku diplomu... cak ni sa Pravnog u KG

Naravoucenije: ako bas zele mojih 4200,00 din (12*350), morace sudskim putem da ih potraze

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

Originally posted by sw.brick

ja mislim da u RTS i ne daju pare za program, treba zadovoljiti apetite birokratije od kolko, 12.000-13.000 zaposlenih.
                  ha, evo da i ti jednom ne budes u pravu tj sad si loopio i ostao ziv.

RTS ima 5000 zaposlenih. znas bre koliko je 13000. pa PTT kao jedan od naj vecis systema tj javnih preduzeca u zemlji ima toliko radnika . kakv crni RTS sa centralom u BGD i sa po jednim studiom u svakom gradu i 5 radnika u svakom.
                  Pre ce biti da pare od pretplate idu u drzavnu kasu tj vlada raspolaze njima uostalom kao i prihodima svakog javnog preduzeca.
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Sasha
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 4126
                    • Novi Sad

Ne placam i slazem se 100% sa ovim sto je Drax rekao.
                    www.arcs.org.rs/forum

Comment

• JNC
                      CBC Senator XXL
                      • 19.12.2006
                      • 1332
                      • Beograd

Ako je u pitanju firma, samo uzmes spisak osnovnih sredstava, i ako na njemu nemas TV(a uglavnom firme to nemaju ), sa tim i formularom se ode u Hilandarsku ima tamo formular koji se popuni, to se preda(ne secam se da li ima neka taksa) i oslobode te pretplate.

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

RTS ima 5000 zaposlenih. znas bre koliko je 13000
                        pa i rekao sam da ih nisam prebrojavao, koliko se se?am bile su ranije pominjane neke petocifrene brojke.( a kako kažeš pogrešno se se?am).

ok, zna?i ti pouzdano znaš da je na platnom spisku tih 5,000 ljudi najviše.

znam koliko je 13,000 ali znam i da je EPS imao sindikat sa 64,000 ?lanova, i skupštinu sindikata sa nekih 320 poslanika, i budžet od nekih 3 milona evra godišnje ili blizu 10,000 evra dnevno za plate/troškove sindikalnih profesionalaca.
                        i to je bilo u doba najve?e kuknjave, krize, nestašica struje.
                        dobio sam svojevremeno neku monografiju u luksuznom izdanju baš od tgo sindikata, i tu ima raznih brojki.
                        uglavnom, naveo sam okvirno, mogu i ta?no da pogledam ali su kako god da okreneš šokantne brojke rasipanja.

u našim javnim preduze?ima ima tušta i tma ljudi na platnom spisku koji ništa ne rade, ?ak niti ne dolaze na posao.
                        da ne poveruješ tako je (bilo, dali je još i danas ne znam) i u pozorištima, 1/2 dolazi na posao i radi svoj posao a ostalo je samo fiktivno ali zato redovno podiže platu.

za?udi se lako ?ovek šta se sve pla?a i kolike sume se potroše ako malo pro?ešlja zakon o budžetu (kao npr silne milione za ?iš?enje Belog Dvora a koje su ve?e od svih para koje se utroše za nabavku knjiga za javen biblioteke za celu Srbiju).

jeli ima negde javni finansijski izveštaj o poslovanju RTSa ?

a mi sa 2 000 spoljnih saradnika oko 8 000?, kaže Stip?evi?
                        koliko sam našao nabrzaka, šef RTSa kaže da ih je bilo nekih 8,000 zaposlenih.
                        sada da li je to samo u Bgd ili je u tooj brojci sadržan broj zaposlenih u NS nisam našao preciznije.

izvor NUNS, autor Zoran Stanojevi?.

na drugom mestu sam našao podatak o 8,120 zaposlenih.

to je sve pre stvaranja javnog servisa, pre redukcije radne snage koja je tada najvaljivana. 2004/2005. ta godina.

ok, potrebno li je zaista toliko hiljada plata /2,3,4/ za nekoliko sati dnevno svežeg programa ??
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

Uporedite web stranice BBC-a i RTS-a o tv pretplati:

The best of the BBC, with the latest news and sport headlines, weather, TV & radio highlights and much more from across the whole of BBC Online

Citat:
                          Your TV licence

* How to pay and more information
                          * How your licence is spent
                          * What your licence provides

Citat:
                          Poštovana/Poštovani,

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je Radio televizija Srbije, po zvani?nim merenjima, najgledanija srpska televizija a naš radio najslušaniji doma?i program. Skoro dva miliona naših gra?ana redovno izvršava svoju zakonsku obavezu pla?anja pretplate za Javni medijski servis Srbije.

Ako još niste platili pretplatu, molimo vas da vaš dug, naveden u poslednjem ra?unu za pla?anje elektri?ne energije, izmirite u datom roku. Sa žaljenjem napominjemo da ?emo sudskim putem naplatiti sva dugovanja uve?ana za troškove spora i kamate.

Kontakt telefon: Vaš RTS

Mene fascinira drskost RTSa. U prvoj recenici se sami (nerealno) hvale, u drugoj upozoravaju korisnike na njihovu 'zakonsku obavezu' a u trecoj prete tuzbom, nakon cega sledi citat zakona.
                          Sa druge strane, BBC daje informacije korisniku o tome sta dobijaju za svoje novce, i o nacinu na koji se njihovi novci trose, po stavkama. Nema upozorenja o 'zakonskoj obavezi' a kamo li pretnji tuzbom.
                          Ne treba napominjati da su kvalitet produkcije i kolicina servisa koje pruza BBC neuporedivo veci od RTSovog.
                          http://www.elitemadzone.org/t278373-2-J ... c-pravnika
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

hm, ima jedan detalj.
                            beše predvidjeno istom odlukom o pretplati da se pla?a i slušanje radija u autu uz obavezu pla?anja godišnje pretplate na auto pri registraciji vozila.

je li ko to platio, ispoštovao i tu obaveznu pretplatu ?
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

Jel to na dobrovoljnoj bazi ili nasilna naplata?

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

U svakom racunu pretplata je jasno izdvojena. Posto struju placam na salteru EDB-a uvek me pitaju da li placam dug za struju ili i pretplatu. Za sada odgovaram samo struja jedino.
                                E sad mozemo mi da se kurobecamo koliko ocemo ali protiv drzave niko bitku dobio nije.
                                Interesantno je ovo za 12 meseci i to bi trebalo da bude negde u zakonu o obligacionim odnosima?
                                Sve u svemu trebalo bi to potraziti i publikovati ovde cisto da se nadje.
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X