Racunar za po kuci...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • xami_coupe
    CBC Veteran
    • 04.09.2007
    • 130
    • Novi Beograd

To stoji da se sigurno dosta greje za pochetak skini mu(ako vec nisi) stranice kucishta da se luftira a isto tako jedno od reshenja ti je da uzmesh dobar cooler i reshish posao pregrejavanja.

Kablovi su ti haos

Comment

• M626
      CBC Senator
      • 12.01.2006
      • 200
      • Beograd, Konjarnik

U principu ovo sto ti je predlozio Vladabgd je sasvim ok, s tim sto za 60e moze i 3800+ dual core da se uzme. Takodje, ako mozes da se otvoris toliko, uzmi 2Gb memorije, mali izdatak a doprinosi znacajno brzini sistema.
      Ja sam bas skoro burazeru sklopio slicnu masinu, radi odlicno i vrlo malo se greje.
      Sto se tice tisine, mislim da ce konfiguracija iznad sasvim zadovoljiti tvoje potrebe u potpunosti (LC se prakticno ne cuje u radu, jedino moze malo kuler na procesoru da bude bucan ali nista strasno).
      Umesto onog NEC-a preporucio bih Liteon LH 20A1S i to je to.

Poz
      Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• vladabgd
        CBC Veteran
        • 01.01.2005
        • 132
        • beograd

ma ja sam procesor utrpao najjeftiniji jer svejedno se ne oseca neka razlika a opet svaaaki ima skoro isto domet u overclocku tako da nema potrebe davati vishe para (jedino to shto ti kazesh da za iste ima brzi na difoltu)

Comment

• 230
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2007
          • 775
          • Semberija

Što se tiče buke, ona se kod mene javlja jedino kad ga baš "oznojim" nekom igrom... Ploča (ASUS P5ND2 SLI) ima automatski regulator obrtaja svih ventilatora, a i grafika (ASUS 7600 GT) tako da se prilikom recimo pisanja ovog posta ništa ne čuje.
          Ali zato zna da bude i kao usisivač (svejedno tada se zbog mojih dragih logitech-a ništa drugo sem soundtrack-a i onako ne čuje )...
          155+75=230
          VIVA LA VITA!!!

Comment

• The Punisher
            CBC Senator XXL
            • 01.03.2006
            • 503
            • Beograd Wozhdovatz
            • Ford Taunus TC1

maticna ploca:

68e

procesor:

(obavezno trazi Brisbane jezgro,)

62 evra

memorija 2 plocice po 1 GB:

2x35 evra

hard disk:

43 evra

rezac:

29 evra
            ili

30 evra

kuciste:

27 evra

(veoma dobro provetreno a jeftino kuciste sto je najbitnije za komponente unutra, i ekstra tiho cak i sa dodatnim ventilatorima)

monitor:

http://www.itsvet.com/proizvod/lg-l1918 ... itor/9/477

176e

i uklapa se u cenu
            https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• vladabgd
              CBC Veteran
              • 01.01.2005
              • 132
              • beograd

pa da u poslednje vreme grafichke prave najvishe buke (a bogami i grafichki procesori su i daleko slozeniji nego cpu-ovi). naravno ako uzem integrisanu grafiku nema ni buke jer ova plocha ima sve pasivne hladnjake.

a shto se tiche buke i moja 6800 je bila poput te tvoje kao usisivach ali samo dok se igram a tad mi galama ne smeta jer uvek slusham neku ziku. ali nepodnoshlivo mi je kad uchim da mi se dere a bila je gotovo nechujna u 2D okruzenju (evo je sad na polici apsolutno nechujna )

Comment

• 230
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2007
                • 775
                • Semberija

kuciste:

27 evra

(veoma dobro provetreno a jeftino kuciste sto je najbitnije za komponente unutra, i ekstra tiho cak i sa dodatnim ventilatorima)
                Za komponente unutra je kudikamo važnije da imaju dobro napajanje, nego da je kućište tiho i jeftino.

Dosta vas će se složiti da je ključni problem prilikom projektovanja stabilne konfiguracije pravilan izbor kvalitetnih komponenti. Za te pare napajnje ne može da valja. To je cena pristojnog kućišta bez napajanja, ili osrednjeg napajanja bez kućišta.

U slučajevima kada je stabilnost bitna ne treba škrtariti na 20-30?
                155+75=230
                VIVA LA VITA!!!

Comment

• The Punisher
                  CBC Senator XXL
                  • 01.03.2006
                  • 503
                  • Beograd Wozhdovatz
                  • Ford Taunus TC1

Ovo napajanje ce da izdrzi godinu dana, i kuciste ce da zadrzi. Posle moze da dokupi bolje napajanje. Ako ne overklokuje, nema potrebe za napajanje skuplje od 30-40 evra. Ponavljam, ovo Frontier ce mu biti dovoljno za pocetak.
                  A evo i 10 evra skuplje kuciste sa boljim napajanjem:

http://www.itsvet.com/proizvod/codegen- ... ase/145/99

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by prolupator
                    Hladjenje potenciram jer znam da se P4 greje k'o sumanut a pogledajte gde meni kuciste stoji...
                    nemas razloga da potenciras hladjenje, barem kada se radi o varijanti sa amd procesorom. Uopste se ne greju puno, maltene su mlaki...
                    Originally posted by prolupator
                    Ne dobih odgovor?

@Srdjan: Koja je garancija na komplet kantu (kad je sklopimo) ili ide separatno?
                    Zvizni mi na PP koliko se menja kalkulacija ako u pricu udje HD 250GB
                    Obicno dajem 1god na masinu i 3god na monitor, ali i ovom slucaju moze da ide i odvojeno, tako da zavisi od komponente do komponente... Mozemo da iskombinujemo da vecina bude sa 3 godine... jel dosta?
                    Razlika je oko 20eur za 250gb..
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

moja preporuka:
                      maticna ploca & graficka nesto iz Gigabyte ponude sa solid-state kondenzatorima
                      hard-disk...imao razne trenutno iskustvo:najtise prave seagate i samsung
                      kuciste Antec (sire je od chieftec-a i ima gumene podloske za hard disk)-bez napajanja
                      napajanje Antec NeoHE serija ili Corsair (oba ustvari pravi Seasonic-jako dobar kvalitet)
                      na kucistu i napajanju nemoj da stedis!

Comment

• vladabgd
                        CBC Veteran
                        • 01.01.2005
                        • 132
                        • beograd

ovaj biostar ima solid stare kondenzatore. grafa smo vec zakljuchili da je bolje da bude integrisana jer mu nije potrebna neka jacha.
                        samsung spinpoint jesu dobri hardovi (ne iz lichnog iskustva dodushe).
                        ne znam cene nit me neshto zanimaju tih napajanja al bih rekao da su preko 50ak a realno mislim da ovo lc power ima toliko ljudi kod nas i da nisam bash chuo da se neko zalio na njega. ne sumnjam ja u kvalitet corsa ili anteca naravno.
                        i da nemoj da shtedish ali pre na napaajanju a onda i kucisthu. tj recimo ako bih ja poredjao po vrednosti tj na chemu se ne treba shtedeti onda bi to ishlo ovako
                        1. monitor
                        2. napajanje
                        3. hard
                        ...

Comment

• The Punisher
                          CBC Senator XXL
                          • 01.03.2006
                          • 503
                          • Beograd Wozhdovatz
                          • Ford Taunus TC1

LC je samo malo bolji Kinez, traje mozda godinu dna duze i isto crkava, nema preporuke.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Da li neko zna šta su uopšte solid state kondezatori?

Prestao sam da pratim temu kad ste se zakucali za AMD-a , za bilo koju namenu, a posebno obradu video materijala, Intel je zakon...
                            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                            11.04. 0:12 #2
                            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Ja se nisam zakucao ni za sta...
                              Ne zelim da srljam, hocu da uzmem alat koji ce mi zavrsiti posao u narednih par godina. Zato osluskujem sve savete....

Bauljajuci po net-u, gledajuci dealere, njihove ponude, konfiguracije, konfiruratore, cenovnike... dolazim do sledeceg zakljucka:

-Da bi covek sam iskonfigurisao komp mora jaaako mnogo znati o
                              komponentama, mogucnostima, karatreristikama, kompatibilnosti .. bla..
                              Dakle, nisam u toj prici.

-Da bi sam iskonfigurisao i pri tome dobro prosao mora osim toga i da
                              prati kretanje cena iz dana u dan... opet me tu nema...

-Da bi neko kupio kantu iz standardne ponude konfiguracija koju nude
                              dealeri (kupi ovo i dobijes MP3 player, majcu, printer ili USB ... ) mora da bude
                              dovoljno neupucen u vlastite potrebe ili da nema vlastite potrebe.
                              Sve je usmereno ka malim privrednicima (Biznis konfiguracija) koji tek
                              pocinju da se elektronski opismenjavaju ili ka ucenicima (Odlikas
                              konfiguracija, ljubi ga majka) kojima je bitno samo da se igraju.

U skladu s gore navedenim, ne gine mi obilazak nekoliko prodavnica pa da vidim sta i kako moze da se uzme. Nakon obilaska sledi presek situacije i odluka za nesto.
                              Mnogo sam skloniji kupovini na preporuku jer je to mnogo realniji puta ka ispunjavanju zelje za odredjen novac.

Srdjan vodi jer se pokazao kao konkurentan cenom, preporukom i objasnjenjem (za uslugu jos ne znam). Postavio je standard za sve ostale koji ce biti upitani.
                              Da resimo i tu ujdurmu u skorije vreme...
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                              X