Pozajmljujete li auto od drugih i dajete li svoj?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Urosh
    CBC Član
    • 13.05.2007
    • 79
    • Zemun
    • Toyota Avensis D4D

Pozajmljujete li auto od drugih i dajete li svoj?

Nikad mi nije bio problem da dam auto nekom za koga znam da dobro vozi, ili da pozajmim od nekog kola sve dok se bas meni nije desio peh.
    Naime, izmedju prodaje starog i kupovine drugog auta, pozajmim od drugara keca da se nadjem sa likom iz Novog Sada, da pogledam nekog Clia. Krenem uvece sa aerodroma auto putem ka gradu, laganica 80-90, reko necu da zurim, a i onako rominja neka kisa.
    Elem, na islkjucenju sa auto puta na novosadski (kod Grmeca), neki kombi se predomislio, odnosno, iz trake za odvajanje na novosadski se vratio u srednju traku, na dvadesetak metara ispred mene. Ja pobodem kocnicu, blokira prednji levi tocak i eto sranja. Auto pocne da se okrece, bankina - kombi - bankina, sa penjanjem na istu! Naravno, ja kriv - "...zbog neprilagodjene brzine uslovima puta, izgubio kontrolu nad vozilom..." No, nebitno. Auto ne sredjen, nego odradjeno i sve sto je trebalo odavno da se sredi, vracen vlasniku koji mi ni rec nije rekao, ali ta tisina...
    Od tada nisam seo za volan tudjih kola, a i teze mi ide odvajanje od kljuceva mijoh.
    Bas me zanimaju vasa misljenja i iskustva.
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

obicno kad se to radi iskoci negde cika Marfi,tako da..izbegavam to da radim

Comment

• Aki
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2006
      • 1133
      • Beograd
      • Yugo 1603, Yugo 1301

Evo bas ovog leta sam vozio ortakov auto 10ak dana dok je bio na moru. Bio je cist i potrudio se da popravim neke stvari koliko sam mogao. Ubio oko 300 i nesto km za taj period. Naravno, vozio ga kao da je moj, i nista mu nije falilo. Istom tom ortaku bih uvek dao moj auto da vozi, bez razmisljanja. Sto opet nije slucaj sa svima. Poverenje je cudo... A ja volim da probam svaciji auto, nije bitno sta je, i ne libim se da trazim... Prema svakom se odnosim kao da je moj. Do sada nije bilo problema, a bilo je svakakvih probnih voznji, Koshtunjak i sl.
      "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
      - Lousie Smith

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Po prirodi posla vozim stalno tudja kola ali uvek trtam jer znam Marfija
        Kolegi koji je bio sa porodicom kod mene na kartanju dam sveže uradjenog stojadina koji je ve? kaparisan samo da ode po nešto ku?i, upadne u šaht i iskrivi ga ko kiflu...
        Do sada sam imao samo jedan udes sa kolima i totalka odmah, mušterijin auto. Nisam bio kriv ali jako neprijatna situacija.
        Zato sam antiprotivan pozajmljivanju, gde ti treba odveš?u te nema problema ili odvezi me....
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• markokg1982
          CBC Senator XXL
          • 19.05.2007
          • 409
          • Kg-Bg

ja se jos nisam dozvao pameti i dajem auto skoro svima.. losa navika, nema sta.
          dao sestri da vozi 2 dana posto je polozila a ona u kriticnoj situaciji umesto kocnicu, stisnu gas i pravo u kanal.. e da ste videli kako je to tuzna slika bila za mene kada su vadili auto iz kanala a plastika prednjeg spojlera samo puca...
          http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

u principu ne uzimam i ne dajem, osim ako je pitanje zdravlja.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• skaarj
              CBC Veteran
              • 25.03.2005
              • 176
              • Novi Sad

Izbegavam da pozajmljujem bilo sta kvarljivo (kola, tehniku i sl.) od nekog. Vozio sam par puta tudja kola na neke krace relacije i stvarno se nisam osecao prijatno.

Evo neki dan prekrsim pravilo i pozajmim foto aparat od prijatelja jer je moj crkao nedavno i zena ga ispusti i sj..e ga totalno. Steta potpuna, morao sam da kupim drugi da vratim coveku.
              *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• Tikica
                CBC Senator
                • 27.06.2007
                • 220
                • Nbg blokovi

svoj auto ne dam..a tudji ako je zanimljiv..obrnem par krugova..inace ne uzimam!
                A u Suzi uvek ludo...
                Odeeeee...... :D hahaha :D

Comment

• sn00py
                  CBC Senator XXL
                  • 15.08.2005
                  • 851
                  • Belgrado

Zavisi kako kad i kako od koga...

BMS team

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by markokg1982
                    .
                    dao sestri da vozi 2 dana posto je polozila a ona u kriticnoj situaciji umesto kocnicu, stisnu gas i pravo u kanal.. e da ste videli kako je to tuzna slika bila za mene kada su vadili auto iz kanala a plastika prednjeg spojlera samo puca...
                    Još jedan minus za davanje... odemo na pecanje i nas dva imamo ?amac a tre?i kolega ode dalje sa mojim autom jedno 600 metara. Vra?a se peške i kaže ima dve vesti lošu i bolju... Aj lošu prvo.. Upao je auto u kanal Ajda sad bolju.. Nije potonuo skroz Sre?om bili smo u ?amcu na dosta od obale ina?e....
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Zloca
                      CBC Senator XXL
                      • 21.12.2005
                      • 510
                      • Novi Sad
                      • Astra bertone turbo

Ja sam bas tezak za davanje auta. Dao bih caletu, bratu (iako on malo jurca al` sta cu brat mi je), najboljem ortaku, za njih znam da znaju da voze dobro, i nije problem. Kad nekome moram da pozajmim auto, npr. blizak rodjak, tast i slicno, dao bih, ali moj izraz lica bi mu verovatno rekao sta mislim o tome, a ova boranija poznanici, komsije ne *ebem 2%.
                      Isti sam i kad ja trebam da pozajmim od nekoga auto. Bas ako mora i to od one trojice navedenih. Ali nije problem da odvezem bilo koga bilo gde. Ako plati gorivo!
                      MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• ljutaguja93
                        CBC Veteran
                        • 26.04.2006
                        • 158
                        • Blokovi

To bi bilo samo za ne daj Bože!
                        isključivo!

Doduše u tim situacijama mi nije bitno ni da li se slupa ili šta već
                        Živi i pusti druge da žive!
                        ---------------------------------
                        Suza 1.3 MMK - moj mili krš!

Comment

• greywiendog
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2006
                          • 421
                          • Stara Pazova

Pozajmljujem od brata astru f karavana, kad treba da se pretera nesto! Pozajmljujem vw sharan od sestre, kad mi je parkiran pred garazom, a astra u garazi...
                          Astru nikom ne dam
                          Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• gille
                            CBC Senator XXL
                            • 24.09.2006
                            • 593
                            • Belgrado

Kad god mi treba tražim i dobijem. Kome god treba dajem i vrate mi. Nikad nisam imao nikakvih sr*nja po tpom pitanju, mada, nikad se ne zna...

Comment

• veXon
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2006
                              • 571
                              • Beograd, Vozdovac

Ja sam ucio da vozim na tudjem autu, pa je valjda taj strah od pozajmljivanja prevazidjen... doduse, auto uzimam samo od osoba koje bi razumele i da se desi nesto sa kolima.. tako da ne uzimam svacija kola, sluzbena ne racunam moj auto dajem samo ljudima za koje sam siguran da vladaju voznjom i naravno da mi je uvek na pameti da moze da se desi nezgoda, ali isto tako moze i meni... prema tome zakljucak: kola=gomila gvozdja

Comment

Working...
                              X