Racunar za arhitekticu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Buduci da ne znam nista o navedenom softveru, a zanima me, u cemu je problem pa AMD toliko zaostaje?
    Npr. u 3D studio maxu 5600+ ispada cak i malo brzi od E6400 Intela , a sta je fora sa navedenim programima pa AMD toliko zaostaje? Optimizovan iskljucivo za intel, ili sta? ( E6400 je mozda malo i skuplji, pa nije najbolje poredjenje)

Ne podbadam ili nesto, samo me zanima, a ne uspevam da nadjem na guglu konkretnije informacije. .

Edit: sad sam pogledao cene, E6400 je na nivou 6000+ AMD, a koji god benchmark da sam pogledao na netu, 6000+ je brzi od navedenog Intela. Zato mi je i cudno da je bas tolika razlika u tim programima.

Jos jednom da se ogradim, ne pokrecem svadju, ali buduci da se ovde radi o tome da se za sto manje love dobije sto bolji racunar ne znam kako to moze da se postine sa Intelom. Kad je vise novca u igri onda ok, C2D i kraj price.

Comment

• Ji 4Tze
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 806
      • bg
      • Honda CR-V 4WD

trenutno je intel vodeci sa core2duo arhitekturom sto se rendera tiche (20-25% brzi od amd-a na istom kloku u vRay-u recimo)

a da na AMD-u ne radi ArchiCad to nema veze s procesorom nego je neki picvajz sa sistemom ili cime vec. Na ispravnom sistemu, svaki Windows program radi na bilo AMD- u ili Intelu, malo je suludo da jedan veliki paket kao sto je ArhiCad ne radi na jednoj vrsti procesora
      A i graficka karta nije toliko bitna za pristojan rad, dovoljno je neka i iz nize srednje klase.

bezopasni, izvini, ali ti se bas 'kao' razumes

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Ne sporim ja to, ali u ovom slucaju gde za 100 evra treba da se uzme procesor ja ne znam koji Intel postoji za taj novac a da je brzi od npr. 5200+, na bilo kom polju.
        Kome novac nije limit Intel je za te poslove bolja opcija, ali ovde novac jeste limit a Intel za 100 evra nema sta da ponudi.

Comment

• nijebitno
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2006
          • 629
          • Modrica

Najvjerovatnije cu ici na Intel E2160, vele da se overklokuje kao blesav i u BL kosta 85evra. http://www.tomshardware.com/2007/09/12/ ... age11.html
          Treba jos malo da procunjam po netu za plocu koja bi to podrzala, dakle da je pogodna za OC, da nije mnogo skupa i ako postoji takva sa inetgrisanom grafikom bilo bi sjajno. Da napomenem da (tako kazu) da se ovaj procesor zaista lako overklokuje tako da nije potrebna neka bas bas ekstra ploca, ako se dobro sjecam tjerali su ga na 3.2GHz sa 1.5V.

Ako se ne varam graficka ima samo ulogu u toku rada dok "okrecete i prevrcete" kucu koja se crta, a nema nikakvog ili skoro nikakvog uticaja na finalno renderovanje? Ala ga objasnih Posto kao student nece raditi ne znam kakve objekte kontam da se moze provuci i sa integrisanom?

Ima li neka konkretna preporuka za monitor? Sta je najbolje za crtanje sto se moze dobiti za 200 evra?

Moze li neko jeftinije napajanje(ili kuciste sa napajanjem) da dobije preporuke, do 50 evra ukupno?
          Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• greywiendog
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2006
            • 421
            • Stara Pazova

Ako uzima racunar od 600e, sta ce joj integrisana graficka???
            To bar nije skupo, a bez obzira sto je student jos uvek, ide valjda ka tome da zavrsi i da radi zahtevnije projekte! Ako hoce da kupi racunar na kome ce samo da vezba, onda joj je i 300e dosta!
            Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Umesto e2160 uzmi e2180 koji ce jos lakse da se kloka, ako nista drugo ima veci mnozilac pa ti ne treba cudo od ploce koja postize visok fsb...
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• nijebitno
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2006
                • 629
                • Modrica

@Srdjan
                E to se zove konstruktivan prijedlog
                @greywiendog
                Nije problem zabosti poslije neku grafiku ako bude bilo posla i para. Moj prijatelj koji je skoro diplomirao je radio prilicno respektabilne stvari nekom Sempronu sa 1GB rama i MX440, koliko se sjecam sam rad na njemu nije bio narocito neudoban, ali su renderi bili dosta spori. Mislim da su danasnje integrisane graficke mnogo brze od MX440. Ali volio bih da se neko strucniji od mene izjasni o tome. U svakom slucaju cilj je sto vise muzike za date pare.

Comment

• Ji 4Tze
                  CBC Senator XXL
                  • 04.05.2006
                  • 806
                  • bg
                  • Honda CR-V 4WD

neka u klasi 7300GS je sasvim dovoljna i za ozbiljne stvari

Comment

• mishkom
                    CBC Senator XXL
                    • 07.08.2007
                    • 591
                    • N/A
                    • N/A

A sto se vi toliko palite na extra jake procesore?? Mislim stvarno ne razumem. . Ja imam 1.7GHZ Intelov procesor koji je O/C na 1.6, i mnogo bolje i stabiljnije radi. . . Inace je iz 2002ge godine i radi 12sati dnevno, cak i duze. . .Komp sam koristio i dok je grmelo, i sve i svasta, i dan danas radi kao satic. . . .

Dosta joj je procesor na 3.2GHz

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Kakav ti je to procesor na 1.7 koji radi na 1.6??? Sto si ga downklokovao? Inace ne znam da li si uopste radio u ovim programima ali porediti 1.7 sa core 2 duo tehnologijom je stvarno ******stina... Dakle dualac ovde treba, a ne bi joj lose bilo ni sa quad cpu, ali to vec ne moze za te pare..
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Originally posted by Ji 4Tze
                        bezopasni, izvini, ali ti se bas 'kao' razumes
                        Ja nisam pročitao nijedan benčmark test na internetu, nego sam sastavio 5 računara koji su se razlikovali samo po MB/CPU kombinaciji, i brat je posle mesec dana rekao HOĆU OVAJ i dao mi svoje beleške o postignutim vremenima i greškama/pucanjima u programima.

Za mesec dana će biti 13 godina kako se profesionalno bavim računarima (što je u našoj državi značilo razumeti se u sve), na sreću to pravilo polako izlazi iz mode i svako se okreće po nekoj oblasti...
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                        11.04. 0:12 #2
                        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• mishkom
                          CBC Senator XXL
                          • 07.08.2007
                          • 591
                          • N/A
                          • N/A

Originally posted by Srdjan
                          Kakav ti je to procesor na 1.7 koji radi na 1.6??? Sto si ga downklokovao? Inace ne znam da li si uopste radio u ovim programima ali porediti 1.7 sa core 2 duo tehnologijom je stvarno biiiip!... Dakle dualac ovde treba, a ne bi joj lose bilo ni sa quad cpu, ali to vec ne moze za te pare..
                          Ma slazem se. . .Ovo moje je samo primer. Treba duo core. . . Al preteraste sa diskusiom te 6500, pa 5200, sta god da uzme nece pogresiti , ako ima vise od 3200. . .

Comment

• jovan30
                            CBC Senator
                            • 07.05.2006
                            • 322
                            • Beograd

Za neki ugodan rad u AutoCad-u minimum je monitor 20" widescreen. Preporuka Samsung 206BW za nekih 290 eur.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Dva monitora po 19", i ako je do nedavno radjeno na 2x17"...
                              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                              11.04. 0:12 #2
                              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• nijebitno
                                CBC Senator XXL
                                • 14.03.2006
                                • 629
                                • Modrica

Nema dva, kaki dva ! ! !
                                Sjetite se budzeta,600 evra za sve!
                                Ako mozete preporucite monitor do 200 evra, ako ne mozete preporucite jeftiniji

Sto se tice ploce i procesora malo sam razbistrio sliku viseci citav dan na www.tomshardware.com
                                Ostala su pitanja monitora i napajanja, mnogo skupi ovi pravi brendovi, postoi li neko napajane do 30 evra da nije klasican kineski krs?

Comment

Working...
                                X