Rasprava CRT vs TFT

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • civi
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1492
    • Pozarevac

Sto volim ove kompetentne, kao prvo postoji vise tipova matrica za tft ako odziv nije bitan svaki noviji tft sa PVA matricom je zakon za bilo koji crt inace ako je arhutekta izbegavaj 17 i 19 tft jer imaju nativnu (i jedinu rezoluciju 1280x1024, na kojoj krug izgleda spljosten) juri 20" sa 1400x1050 ima ih jeftinih a ok tipa lg a moze i ovo
    http://www.benchmark.co.yu/modules.php? ... &sid=13554
    @brick evo sta moze tft
    http://www.benchmark.co.yu/modules.php? ... &sid=12124
    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• mishkom
      CBC Senator XXL
      • 07.08.2007
      • 591
      • N/A
      • N/A

A jbt. . . . Jel kupila vise taj komp? Odlucila sta ce?

A i vi, monitori pa monitori. . . Nek kupi jedan "suvi" tft i polovan crt, pa nek uziva u "potpunom dozivljaju"

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

@civi
        fina sprava.
        bas za jednu pocetnicu, nudi se dzab dzabe. biju ako ne uzmes....

jesi li citao tekst ?
        profesionalci koriste CRT, vise puta naglaseno u tekstu a ovo se priblizava takvim potrebama.
        jos je dugi put da dostigne.

u specifikacijama i dalje postoji problem slabog konstrasta.
        CRT tipicno ima vrednost oko 4.000-5.000.
        ovaj model u tekstu ima samo 1.000.

kao i svaki TFT nereseno je pitanja crnog.
        ne postiji filter koji ce od bele svetlosti (lampe , ma koje) napraviti nepostojanje svetlosti- crnu boju.

ne padam na reklamni te(k)st

to sto je jeftinije fabrikama da naprave TFT od CRT ...ne menja sustinu optike.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Ji 4Tze
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2006
          • 806
          • bg
          • Honda CR-V 4WD

brick, ja i dalje ne znam arhitektu koji koristi CRT (sem na faxu jer fax 'nema para' za bolje) a znam ih dosta, ono, bas.
          i nisu pocetnici, naprotiv, nase poznate arhitekte

coco, radim archviz za hetzeldesign (.com)

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja, i ostali, rekose vec i naveli neke firme, jedino sam vidjao CRT u projektnim biroima.
            i to u firmama gde pare nisu pitanje, dakle kvalitet sredstva za rad je primarni faktor pri izboru.
            @zeljoni, je sazeto objasnio, samo da potvrdim da imam slicna iskustva.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

ma vi ljudi ARHITEKTU u zivotu niste videli :-) ti brick prvi, tako bar meni izgleda.
              ni u jednom ARHITEKTONSKOM projektu niste ucestvovali, konkursu, u radu sa ARHITEKTOM.
              dakle, ne gradjevincem, ne pripremachem za stampu, ne elektricharem, ne mashincem, vec arhitektom - to je ono za sta postoji poseban fakultet u univerzitetu u beogradu i traje 5 godina. To je ono gde nastane ARHITEKTA, i to je ono gde ima studentkinja :-) ono sprat ispod sto se zove gradjevina, nije arhitektura mada oni dole stalno pate za tim kao sto SVI tamo sto rade pate za tft-ovima :-)
              mislim, kad je vama infrastrukturni objekat nesto sto je srz arhitekture onda stvarno ...
              a tamo odsek za boje ne postoji. Kako je vama CRT bolji za prikaz geometrije, nije mi uopste jasno, staklena cev ne moze da prikaze kvadrat preciznije od 'kristalne' ploce to je valjda logicno?

tema je ruzno podeljena, tj. naslovljena, sve vreme pricamo o arhitekturi, a vi o gradjevini, eternet mrezi i slicno.
              a koliko je to pogresno uradjeno, vidi se po tome sto je ostao zeljonijev post kao poslednji - quote da se slaze s wizom kako je za arhitekticu bolji CRT

Comment

• vujke
                Admin
                • 29.09.2004
                • 1673
                • Mladenovac
                • Daewoo Lanos 1.5SX

Ovo ce da se pretvori u temu o svadji oko brenda auta

Da se slozim sa Ji 4Tze -om, ako jedan dizajner sa 20+ godina iskustva moze da radi na tft-u pripremu za stampu nema sta dalje da pricamo u ovoj temi.
                while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• civi
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1492
                  • Pozarevac

Ja svo vreme to i pokusavam da objasnim
                  " inace ako je arhutekta izbegavaj 17 i 19 tft jer imaju nativnu (i jedinu rezoluciju 1280x1024, na kojoj krug izgleda spljosten) juri 20" sa 1400x1050"
                  Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                  - Kako to misliš, kočim?

Comment

• mirdza
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2005
                    • 2437
                    • Katowice (PL) / Banja Luka
                    • AGP / W126

Ja koristim 19" TFT sa 2048x1536 i dalje tvrdim da je CRT imao realnije boje i sl. E sad, da TFT manje zraci te da se oci manje naprezu (makar meni) to je vec druga stvar...

EDIT
                    Originally posted by Ji 4Tze
                    ono sprat ispod sto se zove gradjevina, nije arhitektura mada oni dole stalno pate za tim
                    Pristup ti je... Cak bih rekao da vrijedjas gradjevince i ne shvatam smisao velicanja jedne struke i omalovazavanja druge, takodje veoma bitne. Bez veze!
                    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• coco
                      CBC Senator XXL
                      • 24.10.2004
                      • 476
                      • i`am from the land that is placed nowhere

samo arhitekte koriste autocad, Nemetschek, tower.......ne lupetaj
                      i arhitekte su vanzemaljci...ne lupetaj po drugi put
                      i nitko s gradjevine ne pati za arhitekturom jer su arhitekti gay-feminizirani likovi sa certifikatom
                      "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• coco
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2004
                        • 476
                        • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by mirdza
                        Pristup ti je... Cak bih rekao da vrijedjas gradjevince i ne shvatam smisao velicanja jedne struke i omalovazavanja druge, takodje veoma bitne. Bez veze!
                        hm, ne vrijedja gradjevince. iz iskustva arhitekti i gradjevinci se ne podnose. arhitekti su u hrvatskoj unistili komoru inzenjera i arhitekata sa uplitanjem u politiku a isto tako su malo pokusali zeznuti mostogradnju sa uplitanjem arhitekata u istu. jos malo pa ce se pokusati ubaciti u cestogradnju i tunnelbau
                        osim toga i izmedju arhitekata ima podjela nebo zemlja. neki fakulteti arhitekture baziraju program na umjetnosti a dok drugi baziraju studij na konstrukcijama iako je to miljama daleko od konstrukcija sa gradjevine.
                        preporucam za Ji 4Tze da se prijavi na natjecaj u PORR ili ALPINE, pa ak se tam pokaze onda mu skidam kapu. ovako cijelo izlaganje od Ji 4Tze smatram lupetanjem.
                        "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• Ji 4Tze
                          CBC Senator XXL
                          • 04.05.2006
                          • 806
                          • bg
                          • Honda CR-V 4WD

jeste, i onda mrmoti zaviju...

ne dizem jednu struku iznad druge, nego je to manje vise interna zajebancija na teh. fakultetu u beogradu, nista se time lose ne misli, barem smo mi to ogranicavali na ribe i na racnuski centar . A ti studenti, kad malo porastu, ozbiljnije se sukobljavaju - jedni su kao sto coco kaze, politikanti, drugi npr. drze beton mafiju i tako (zasto kod nas nema fensi novih zgrada celicnih konstrukcija, zasto niko u srbiji nikad nije znao da napravi mero resetku, a prostornu tek). Svako ima svoj lobi koji gura, a ni jedni ni drugi nisu cvecke.
                          Na kraju, svako zavidi onom sto je iznad njega, fizikalac majstoru, majstor sefu gradilista, sef gradilista arhitektama a ovi investitorima.
                          Kao i svim umetnicima, arhitektama SVI smetaju, i svima smeta arhitekta a bez njega ne mogu da naprave arhitekturu tj. umetnost a arhitekta bez ostalih ne moze da napravi to sto samo on zna sta je smislio

zato i kazem, brkas arhitekturu sa infrastrukturnim objektima, ja sam pre pitao ko je studirao arhitekturu, a ne gradjevinu

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

evo da se i ja ukljucim u pricu. 10 god se profesionalno bavim fotografijom. dakle deset god. buljim u photoshop od 12'' Mac preko 15'' pa sve do 17'' G4. na poslu imam 19'' CRT . kod kuce sam do skoro imao 19'' CRT a sada 22''TFT wide. moje misljenje sto se ovoga tice je: za profi upotrebu 21'' - 22'' ELSA, EIZO, Micubishi itd. detetu, bratu , babi i dedi bi kupio TFT sto sam i uradio i mogu slobodno da kazem da sam zadovoljan kako to izgleda i kako radi prvenstveno za ono za sta se koristi a to je Internet, filmovi, igrice i home photo. i ma jos jedna vrlo bitna stavka sto se home upotrebe tice, TFT ne skiplja prasinu
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• M626
                              CBC Senator
                              • 12.01.2006
                              • 200
                              • Beograd, Konjarnik

Eh, gde ne skuplja prasinu, kad zaboravim da navucem onu kesu preko monitora ujutru me saceka iznenadjenje. TFT mi je sada prljaviji od CRTa (jer se plasim da pritiskam kad ga cistim).

Inace, sliku najblizu profesionalnoj upotrebi od TFTa sam video na Samsung 970/971P modelima. Uz dovoljno smanjenje prenaglasenog kontrasta i malo igranja sa bojama, rezultat je vrlo dobar.
                              Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• AreOut
                                CBC Senator XXL
                                • 22.07.2006
                                • 590
                                • Zabjelo

Sto znam ako je nova matrica u pitanju CRT gotovo i da nema prednosti ali onda recimo 19" Samsung 971P kosta oko 500 EUR sto je ipak dosta skuplje u odnosu na 959NF koji je mozda oko 200. Glavna prednost TFTa po meni je geometrija i manja potrosnja struje. Ostalo manje-vise
                                http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

Working...
                                X