i ne samo da mu ne pada napamet da izadje na autobahn sa krsem, ne pada mu napamet da istrci ispred tebe da obidje nekoga sa 130, a da ti pri tom vozis 200.
Ograničenja brzine na putevima dovodi Nemačku vladu u krizu?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
siguran sam da je taj autobahn sigurniji od bilo kog puta u srbiji sa ogranicenjem 120, kvalitetan asfalt, drenaza, oznake, kultura voznje, kvaltet automobila koji se tamo voze itd. to su sve stvari koje omogucavaju to da nema potrebe za ogranicenjem, to nema nikakve veze sa kur*enjem...
Comment
-
-
Originally posted by mb12Čovek mi priča, da kad s dogodi saobraćajna nezgoda na Autoban-u, velika je mogućnost da to pređe u tragediju sa mnogo,mnogo učesnika....sada,da li laže ja neznam, ali zvuči mi veoma logično!]
Bienvenue sur CEMT.org, le blog dédié au transport et à la logistique pour les professionnels de l'industrie. Restez informé des dernières actualités, explorez les tendances émergentes, découvrez des conseils pratiques et des solutions innovantes pour optimiser vos opérations logistiques.
To sto covek kaze, pogotovo ako je gastarbajter, mozes da okacis macku o rep. Ja recimo mogu da ti kazem da za 50.000km koje sam provezao u Nemackoj nsiam video gore sudare nego one kod nas ili u Bugarskoj recimo...ali je i to irelevantno - ako generalizujes, gledaj statistiku, a ona kaze dosta protiv tvoje tvrdnje.
Šta dobijaju sa tim što piče po 150,180,200 km/h? Stvarno neznam! Možda su malo veće muškarčine? Teško! ( ako želiš da se iznjakaš za sve postoji vreme i mesto.....napravi se okupljanje,a njima verujem da nije problem da nađu mesto gde će 100 puta više moći da luduju sa svojim kolima....više sam za klasičnu opciju izbacivanja negativne energije i stresa....odeš brate mili u kafanu , pa se raširiš i kačiš sa svima, pa kad dođe vreme za tuču, onda stisni biiiip! i budi muško...ali bili su pičke i ostaće....onako generalno, većinski.....ali nije ovde pitanje o negativnoj energiji, nego o lečenju frustracija....mada za sve će se uvek naći izgovor )
Takodje mi je lepo da stignem negde brze i bez cimanja da na svakom iskljucenju sa auto puta usporavam zato sto moze da bude radar.
Nemci i generalno ljudi iz Zapadne Evrope (pogotovo severnijih krajeva) nemaju uopste nacin dokazivanja tipican za Balkanski region, tako da kurcenje otpada kao opcija.
Bili picke i ostace...pa sve zavisi sta je po tebi biti picka, a sta biti mudonja. Ja sam verovatno ovo prvo, posto svoju negativnu energiju ne izbacujem mlateci se po kafanama.
Šta li oni misle uopšte o bezbednosti u saobraćaju kada se zna da se svi crash testovi rade za brzinu od 64 km/hDobro, nisam sad baš toliki ekstrem što bi neko zaključio iz ovog mog posta, ali zar nije malo čdno što je u svim zemljama gde postoji oraničenje brzine, najveća moguća dozvoljena brzina uopšte u zemlji 120 ili 130 km/h.....
Comment
-
-
ima jako pametnih postova ovde ... bravo
imao sam prilike da zivim u austriji 5godina, i kultura germana je za nas nazalost nedostizna ! Tolerancija u saobracaju, ponasanje je prosto ne uporedivo, posto vidim da deo ucesnika u temi ima iskustva, nema potrebe verovatno da to i spominjem.
Totalno se slazem da je u nemackoj bezbednije voziti cruise na 240kmh nego kod nas 160npr .. Zasto, pa od puteva, do kulture u voznji, aj sad ovako, autoput BG-ZG, do granice, ako se vozi 160-180km.h imaces minimum 10tak izletanja jugica koji zaobilaze kamion sa 90km.h a kamion pritom ide 85 .. i eto problema veceg nego sto nemci kulturno voze u svojim trakama bez nervoze, nabijanja, itd ..
A da ne poredim tehnicku ispravnost vozila, uopste vozila koja se tamo voze i izlaze na Autobahn .. nije za poredjenje ..
mislim da je gloopo da ukinu ogranicenje, jer nemaju neki osnov za to .. evo u austriji na delu graz bec, koliko mi se cini, je ogranicenje pomereno na 160km.h !! ali predjes 170, kazne su strasne, tako da disciplina, dajemo 160kmh a oces vise ? ne moze, a ne kod nas NS-BG autoput, horor vec na 150km.h kad je kisa ni 120kmh nije bezbedno ..
Comment
-
-
Originally posted by BRABUSBio nekad u NEmackoj? Vozio na putevima? Meni je recimo uzivanje voziti 160 u srednjoj ili levoj traci sa ljudima koji znaju da voze tim tempom, postuju rastojanje i postuju to sto si sporiji. U 90% slucajeva, ako vozis recimo 160 u levoj traci i nailazi neko sa 220, vozice se iza tebe sve dok se ne sklonis, bez da ablenduje, svira, spominje familiju... Jednostavno uslovi puta, vozni park i vozacka kultura to dozvoljavaju.Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Prvo i osnovno, u Nemackoj se dozvola ne dobija sa 200 evra u dzepu i vecerom za clanove komisije! Kad naucis, polozis bez problema! Drugo, slazem se u potpunosti sa misljenjem da su i automobili sigurniji, kultura u voznji veca i kvalitet puta apsolutno dostojan brzine kojom voze, takodje, poslovnim ljudima mnogo znaci sat ustede ( sto rece RANK), nekima i svakodnevne! Naravno, i tamo ima tzv mudonja koji naprave s..nje ali ih je mnogostruko manje nego bilo gde i takav covek dobije dozivotnu zabranu i gotovo a ne zavrsi posao kod sudije za prekrsaje! Ogranicenje brzine bi srusilo ponos Nemaca koji su te puteve gradili da budu sigurno jedni od najboljih!
Prosli vikend sam isao za BG, kisa bez prestanka, kanali na desnoj strani puni vode, nije mi palo na pamet da predjem 120km/h ali ovo je Srbija a ne Nemacka, nazalost!
Comment
-
-
Nemacki strucnjaci iz oblasti saobracaja imaju vrlo prostu logiku koja uspesno funkcionise - "sto se krace putuje i sto se manje vremena provodi na putu, manja je verovatnoca da ce se desiti nesreca".
Uporedite statistiku nesreca u americkoj drzavi Montana koja do 2001. godine nije imala ogranicenje brzine i posle kada su pod pritiskom federalnih vlasti uveli ogranicenje. Katastrofalno losi rezultati posle uvodjenja ogranicenja. Ja sam ovde postavio link sa statistikom, mozete to naci u nekom od topica ovde...
U vreme kada veliki broj automobila potpuno bezbedno mogu da idu preko 200km/h, postojanje ogranicenja moze biti samo kontraproduktivno, a da o finansijskom momentu za vlasnike da i ne pricamo.
Comment
-
-
Normalno mi je da nemacku od 1070km protutnjim za nekih 5-7 sati kao max prilagodjujuci se situaciji u saobracaju.
Cela trasa od Svedske do Srbije mi je 14-16 sati.
Za to vreme nestignem ni da se umorim, svaki put zavrsim do duboko u noc u gradu po kaficima kad dodjem jer nisam umoran.
"Normalni" gastarbajteri iz Svedske putuju kroz Nemacku 10-14 sati i jasno je u kakvom su stanju kad dodju do Austije .. ili su opasnost u saobracaju ili su trazili "parking"
Ovo sto Starac kaze je apsolutno tako i logika nemaca je ispravna.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Slazem se sa BRABUSom a on to najbolje i zna posto je zivio tamo, BOOST i starac imaju poentu
Comment
-
-
zakon nije usvojen
moze lokSamo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
Comment