Pa mene su ubedjivali u servisu kako ne postoji nijedan clan u zakonu o bezbednosti saobracaja po kome je zabranjeno imati zatamnjena stakla, jos su mi rekli da ako mi panduri slucajno ogrebu foliju da ce oni to da srede o njihovom trosku. Ne verujem da im se isplati da daju garancije tog tipa ako stvarno nije istina. A ja koliko znam atest za zatamnjena stakla ne postoji, sem ako nisu fabricki zatamnjena.
Koliko nas ima zatamnjena stakla
Collapse
X
-
Originally posted by madicPa mene su ubedjivali u servisu kako ne postoji nijedan clan u zakonu o bezbednosti saobracaja po kome je zabranjeno imati zatamnjena stakla, jos su mi rekli da ako mi panduri slucajno ogrebu foliju da ce oni to da srede o njihovom trosku.pozdrav
Comment
-
-
U kolima mi je pa sada ne znam tacno.Pise nesto zavod Vincha bla bla...folije ispunjavaju standarde o prozracnosti i tako to...podacio o marci vozila broj saobracajne...ako bas hoces tacno napisacu ti kada pogledam.
Comment
-
-
Svojevremeno sam na mojoj (sada vec bivshoj) 318i-ici radio folije u Suntec-u (beshe Borska 80, ako se josh uvek dobro secam), sva stakla osim shoferke. Ljudi su stvarno odradili xtra posao a na kraju mi je vlanik (Zoran) dao "atest", koji zapravo nije nikakav atest ali mi jeste vishe puta pomogao da "prodjem" kontrole i "radoznale" saobracajce...
U principu radi se o dva lista, jednom koji potvrdjuje da "taj i taj" tip folije (a on se mozhe ochitati sa folija kad se montiraju na stakla) ne krshi zakon clan ... paragraf ... jer iste imaju maksimalno zatamnjenje do 30% u skladu sa zakonskim odredbama ... To izdaje Vinca, jer su te folije tamo atestirane. Valjda
Drugi papir je onaj koji izdaje Suntec, kao garancija da su na "tom i tom" autu (tip i model, registracija, broj shasije) ugradjene "te i te" folije, i da za njih vazhi garancija od 7 godina.
U principu, ta dva papira zaista dokazuju da na autu JESU postavljene folije koje NE KRSHE nijedan zakonski propis, odnosno bar ne u meri vecoj od fabrichki toniranih stakala sa max. 30 % zatamnjenosti.
Zakonski, ta dva papira ne znache nikakav atest, jer se on mora obaviti i (eventualno) izdati nakon ugradnje u za to ovlashtenoj instituciji. Vishe puta su me zaustavljali, jednom chak i interventna u Bg-u, i raspitivali se za folije, a ja sam uvek tvrdio da ne prelaze zakonski odredjen limit toniranja... Jednom je bilo bash ozbiljno i vec su krenuli sa "pretnjama", ali kad god bi izvadio atest uvek bi spustili loptu na zemlju, i pustili me bez daljeg smaranja. Iako i oni kao i ja znaju da "to nije to", bolje imati i to kao kakav-takav papir nego nishta, jer onda stvarno imaju svako pravo chak i da iskljuche auto iz saobracaja.
Gde ste bili ranije, auto sam prodao a sa njim (naravno) je otishao i atest.Skenirao bih i okachio, mada ne znam koliko je zapravo to pametno da se radi na taj nachin, jer ne bih voleo da budem na vashem mestu kad bi patrola "na licu mesta" skapirala da je dokument (pored toga shto nije "prava stvar") josh i falsifikovan.
U svakom sluchaju savetujem da imate bar to, jer onda ce da skapiraju da ste se bar potrudili da stvar bude kako-tako opravdana. Kao shto rekoh, u mom sluchaju je i to bilo sasvim dovoljno da nemam ozbiljnih problema zbog folija...
Comment
-
-
Ljudi nemam skenera pise na atestu upravo to o cemu je overspeed pricao.
Elem...da ne bi se vi zezali sa prepravkama mog papira,evo vam adresa http://www.zatamnjivanjestakala.com/ lika koji mi je radio zatamnjivanje pa probajte,da i vama sredi taj papiric
Comment
-
-
Kad se zapeku stakla, onda ne mere da zeza, jedino da skida stakla
Oi shonsy, imali kakvih novina na tu temu?
Comment
-
-
I ja sam danas kod njih zatamnio stakla. Prezadovoljan sam radom. Nije mi ponudio bilo kakav papir na kontu folija, mada ga ja nisam ni pitao nista oko toga. Nocas su me 2 puta zaustavili policajci i nista me nisu pitali za folije.MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität
Comment
-
-
procitao sam celu temu i sad sam u dilemi da li da zatamnim bocna stakla (vozac&suvozac), to mi je bilo u planu dok nisam procitao koliko u stvari murkani cimaju oko toga
Jel naplacuje Ivan nesto za taj papir o "ispravnosti folija"?
i koliko se lako skidaju (grebu) te folije?- Italian for style
Comment
-
-
Skida se lako, samo se lepak malo teze skida, ali ni to nije prevelik problem...
Zatamnio stakla iste nedelje kad sam i kupio auto, imam i atest.
Odradio ovde: http://www.mimacdoo.co.yu/
Zatamnio, naravno, sve osim soferke
Garancija 7 godina.
Imam i atest koji se ne naplacuje dodatno...
Comment
-
Comment