Paznja(Achtung)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefanves
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2006
    • 1351
    • BG

Paznja(Achtung)

Nije me bilo dugo na forumu, imam neka nova saznanja pa da podelim sa vama.Moram reci da ovo sto sledi, tacnije postupak doticnih i meni izgleda prilicno glupo, ali ipak nemojmo osudjivati ljude.Radi se poznanici koja je kupila auto, Bravu od 5000 eura od lika iz Novog Sada.Auto je bio mislim 2001.godiste, full oprema u super stanju(po njenim recima), jedino sto je bio stranac spreman za carinjenje.Zena je dala kompletan iznos, covek joj je dao auto sa dva kljuca(plava) i jednim crvenim+kartica....i dogvor je bio da on posle par dana dodje kako bi ocarinili vozilo.Deo dogovora da dodje on je ispuinio, uzeo je ejdan plavi kljuc i otisao SAM(bez prisustva ostecenih) da ga ocarini.Dalje mozete da pretpostavite sta se desilo, nikada se vise nije vratio.Prvo su pomislii da se coveku nesto desilo...ali uskoro saznaju da je taj lik normalno ocarinio auto, preveo ga na ime coveka kome je bio duzan pare i dao mu ga, i nakon toga zbrisao u Ameriku(bar misle da je tako).Tako da cuvajte se, ovaj narod je nacisto poludeo, kada cujem sta se sve desava jeza me hvata.

P.S. lik je iz Novog Sada
    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
    Konacno i ja imam auto :-)
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

oprez u pravnim poslovima, ugovor uvek.
    i kupovina (isplata takodje) samo i iskljucivo od vlasnika vozila.
    preprodavce zaobilaziti, to sto si naveo je pravilo igre, standardna pojava kada se isplati lice koje nije vlasnik vozila (a onda se pojavi pravi vlasnik vozila).

jos jedna stvar, vlasnik vozila je iskljucivo ono lice fizicko ili pravno ciji su podaci navedeni u saobracajnoj dozvoli.
    svi ostali su samo od vlasnika po nekom osnovu ovlascena privremeno lica, a vlasnistvo je uvek jace od ovlascenja ako dodje do potezanja ciji je auto.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Oprez prilikom svake kupoprodaje se podrazumeva.Uvek imajte na oku novac i prodavca kako ne bi doživeli iznenadjenje!
      Koristim priliku da vas upozorim na pojavu prevara u vezi sa oglasima(o kojima je na forumu već bilo reči) u vezi sa čim smo pre par dana procesirali jednog lika koji je oglašavao prodaju automobila uz zahtev da mu se kao kapara uplati dopuna za mobilni u iznosu od 10-15000din.Predstavljao se kao Goran Petrović iz mesta Mrčajevci(poznato po Kupusijadi i Miroslavu Iliću), a kada bi srećni kupac(jako niska cena vozila) stigao u rodno mesto "Moravskog slavuja", shvatio bi da je prevaren, jer od prodavca i vozila nije bilo ni traga.Na opisani način prevarant je uspeo da ojadi najmanje 15 "ovčica" koje su prijavile dogadjaj, dok o broju onih koji su prevareni,a nisu podneli prijavu(zbog sramote, pretpostavljam) možemo samo da špekulišemo!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• veljko
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2006
        • 476
        • Backi Jarak, NS
        • Volvo V50 DRIVe

ako vec zovete prodavca na mobilni, trazite fiksni, pa pozovete, a ima i varijanta za proveru, pogotovo ako nije kod kuce , pa treba da se nadjete i tome slicno...

Bolje biti sretan nego pametan

Comment

• Kenno
          CBC Senator XXL
          • 21.08.2006
          • 460
          • Zenica, BiH

Uvijek poslovati sa licem koje stoji u saobraćajnoj dozvoli kao vlasnik(osim u nekim iznimnim slučajevima kada poznajete čovjeka koji prodaje od prije i sl., ni isto prezime nije garancija), preko zvaničnog kupoprodajnog ugovora pa onda tek plaćanje.
          Žao bude ljudi koji izgube možda i životnu ušteđevinu, ali ljudska bezobraznost i bez obzirnost seže do nevjerovatnih granica.
          Oni sad trebaju dati vlasniku te Brave i ostale ključeve, čovjek nije ništa kriv.
          A prevarantu poslati utjerivače dugova, sigurno ima porodicu, djecu možda, roditelje sigurno, uvijek će se naći veći prevarant i od najvećeg prevaranta.

Comment

• AlexRS
            CBC Senator
            • 27.10.2007
            • 234
            • Borca

Pa ne bi rekao ni da se prijateju moze verovati. Moj cale je pre mesec dana od komsije u Zvorniku pazarijo kadeta suzu. Vozio ga je 3 dana do prve patrole koja je vrsila rutinsku kontrolu posle pregleda auto su mu oduzeli jer su brojevi na sasiji bili prekucani.... Matorom su rekli da ce mu poslati poziv na sud, a komsija kaze da nije imao pojma o tome mada je auto kod njega bio nesto manje od godinu dana......

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Ugovor i opreznost!!!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

.......i što reče neko gore obavezno kontaktirajte lično vlasnika vozila, odnosno lice na koje se auto vodi u saobraćajnoj dozvoli, bez obzira na sva moguća ovlašćenja i priče!

Comment

• Wiz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3104
                  • Nish

Tetak sta je taj radio sa tolikim kreditom na mobilnom

Comment

• milan_g1
                    CBC Senator XXL
                    • 07.02.2007
                    • 863
                    • Karaburma

E ima neka fora sa placanjem tako preko dopune, ni meni nije jasno ali evo primer: moja direktorka koja zivi u Vrnjackoj Banji ide u BG kod nekog privatnog doktora na neku terapiju, inace sve regularno, nikakva mutljavina, privatna klinika... Cuje se telefonom i covek joj isto tako kaze da moze da uplati na tekuci racun ili dopunu za mob u tom iznosu, svejedno! Da li postoji neki sistem da on pare sa racuna mobilnog podigne ili prebaci na tekuci, ili se te pare automatski prebacuju na tekuci? A bas me interesuje to, pa ako neko zna nesto vise...
                    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Prosto brate, jednostavno je porukom prebacivao kredit zainteresovanima.Naravno da ih je bilo pošto je iznos prodavao za 20% naniže!

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

Dobro bar je bio "inventivan"

Comment

• mishkom
                          CBC Senator XXL
                          • 07.08.2007
                          • 591
                          • N/A
                          • N/A

pa navno, samo lud covek moze da da pare pre nego sto se auto prevede. .. Znaci prvo sup, provere auto, poternicu interpola, i ako je sve ok, kes ruka i cao

Jedan primer, neki lik iz Gornjeg milanovca, mene zvao na fixni, trazi coveka po mom prezimenu(zvao988), inace postoji 5porodica u ovom gradu sa tim prezimenom(4su mi rodbina i 5ta je tamo neka leva. ..).

Ispricasmo se mi tu silno, kako on da nadje vlasnika, ima saobracajnu ime vlasnika, ulicu broj, i ime coveka "Dragutin" , a ja za njega nikad cuo. .. Ulica postoji, ali cisto sumnjam da je nasao vlasnika

I bas mi se zalio kako mora da nadje vlasnika, jer je iz GM i to mu je 300km, tako da ne moze stalno

Jos jednom oprez

Comment

• stefanves
                            CBC Senator XXL
                            • 10.12.2006
                            • 1351
                            • BG

@Misho, pa za mene je lud, za tebe je lud....za forumase je to lud covek takodje, jer nije upucen u tematiku.Jednostavno ljudi slabo sta znaju o kolim i polakomislili se i ode kinta.U svakom slucaju temu sam postavi da se nekom od nas ne bi desilo nesto slicno, jer ipak smo tu da se medjusobno ispomazemo, a ne da sudimo
                            @Tetak, ovaj lik je legenda.I za sta mozete da ga tuzite?Odakle vama dokaz da ovi ljudi nisu otisli, videli auto i odustali od kupovine?Uvek se moze vaditi na to.Dobar advokat i ode ceo slucaj u korpu.Ispravi me ako gresim.

Stefan
                            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• TETAK
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3034
                              • Čačak, Srbija

Grešiš, predmet je već procesiran i nalazi se u tužilaštvu.Lik je dobio lom Božiji krivičnih prijava za izvršeno krivično delo prevare.Naravno da smo mi u obradi predmeta došli do potrebnih dokaza, a i on sam je na kraju dao svoju izjavu u prisustvu branioca gde potanko opisuje šta je i kako uradio!
                              Zadnju reč će dati sud, a kako sude čitali ste u novinama ovih dana!

Comment

Working...
                              X