Pitanje za naše poznavaoce i predstavnike zakona

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

Pitanje za naše poznavaoce i predstavnike zakona

Nema ništa gore od ludih komšija. Baš ono ludih, za lečenje. Prevrću saksije, prave lom i ršum itd.
    A pitanje je, kako je moguće da se na sudu kao dokaz ne prihvata snimak kamerom ovih pomenutih aktivnosti ? Tako tvrdi pozvana patrola policije.
  • Cepa D
    CBC Senator
    • 28.09.2005
    • 242
    • Cerak

Zato shto snimak nije napravljen uz blagoslov/nalog policije, odnosno njihovu garanciju da nije modifikovan. Drugim rechima moraju oni sami da naprave snimak. Sad ovo ne znam da li je iz nasheg prava ili Americhkog, ne secam se.
    NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

• boris58
      CBC Veteran
      • 19.02.2007
      • 196
      • Cacak

drugi problem je sto bi mogli da te tuze zbog neovlascenog snimanja
      naime moras vidno da istaknes da se pomenuti prostor snima. tj. oni moraju da budu upoznati sa tom cinjenicom.

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Kod nas ima takav zakon borise???

I love my

Comment

• Cepa D
          CBC Senator
          • 28.09.2005
          • 242
          • Cerak

Da, ima, ugrozavanje privatnosti, u glavnom se primenjuje u javnim toaletima itd.
          NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

sad ce da se promeni i to. mozcice da se snima bez naloga suda, doduse snimalo se i do sad samo zna se koja firma je radila produkciju
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• 1nsane
              CBC Senator XXL
              • 28.05.2007
              • 388
              • Umcari - Grocka

Nema ništa gore od ludih komšija. Baš ono ludih, za lečenje. Prevrću saksije, prave lom i ršum itd.
              Pa to se bar lako resava, 2-3 zurke (u kracem vremenskom periodu) sa unapred pripremljenim gostima i ima da budu k'o bubice (ako se ne isele).
              NO BRAIN
              NO PAIN
              1_N_S_A_N_E

Comment

• mishkom
                CBC Senator XXL
                • 07.08.2007
                • 591
                • N/A
                • N/A

Pa da, to i meni bilo cudno, imas snimak/sliku u izvrsenju dela i ne pomaze ti nista na sudu

Ako vec hoces da ih se resis moras da zoves Muriju, da uhvate pocinioca na licu mesta, i tu se uzimaju u obzir slike i sl. . .

To je strasno, necu da se nerviram. . . Znam samo da sto si drskiji i bezobrazniji bolje prolazis eee tako ja iskaljujem svoj bes, a ko se buni, nek mi kaze A u p.m.

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Gradjanin bez problema može da snimi dešavanja na javnom mestu.Naravno ,ovo radi i policija(i sami znate za kamere za video nadzor).Ono što ne može bez naredbe Suda je snimanje(audio-vizuelno) u stanu,poslovnom prostoru ili kući/dvorištu nekog lica!Bez pomenute naredbe i policija i gradjanin čine krivično delo.Materijal snimljen sa naredbom sudije je dokaz u krivičnom postupku!Bilo je više slučajeva(vani i kod nas) gde je korišćen amaterski video snimak kao dokaz izvršenog krivičnog dela!
                  Na kraju svako može bez ikakvih problema da snima svoje dvorište, kuću, stan, poslovni prostor i takvi snimci se takodje mogu koristiti u cilju dokazivanja i rasvetljavanja odredjenih dešavanja!
                  Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• HotDog
                    CBC Senator XXL
                    • 06.05.2005
                    • 965
                    • BSG 75 (011)

hvala Tetak!

Comment

• nijebitno
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2006
                      • 629
                      • Modrica

@Tetak
                      Cisto iz radoznalosti
                      Ako ja snimam spolja ili s vana svoju kucu, stan, lokal, dvoriste i pocinim neko krivicno djelo moram li dostaviti taj dokaz i je li validan?

Sta ako ja sa ulice snimim nesto sto se desava u kuci bez zavjesa i jasno se vidi ili u tudjem dvoristu?

Da li je dozvoljeno audio snimanje sopstvenih poslovnih ili javnih prostora, naravno bez naloga?

Da li kod nas vazi da materijalni dokazi pribavljeni na neispravan nacin (recimo snimak bez naloga ili nesto drugo) ne vaze na sudu? Ko je izmislio tu glupost ako je tacna?
                      Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• boris58
                        CBC Veteran
                        • 19.02.2007
                        • 196
                        • Cacak

@nijebitno
                        svoje prostorije, dvoriste ... mozes da snimas do mile volje.
                        ulicu ispred kuce mozes takodje,
                        ali ako pritom hvatas komsijin prozor (ccc) ili dvoriste onda ti treba odobrnje od komsije.

ako snimas na javnom mestu opet postoji jako siva zona.
                        npr. ukoliko snimas 1 osobu ili 1 kucu (auto )
                        potrebno je odobrenje vlasnika.
                        ukoliko snimas vecu gomilu prolaznika na ulici ... u tom slucaju ti ne treba odobrenje meta, jer slikas opste dobro...
                        slicno sa dvoristima, kucama ...
                        ako hoces da slikas nekome dvoriste ili prozor, onda gledas da ufatis u kadar i deo ulice, prolaznika ...

sto se tice iskoristivosti na sudu, nisam siguran pod kojim uslovima je iskoristiv snimak kucnog nadzora na sudu.

druga stavka jeste sto ukoliko tajno snimate nekog (prisluskivanje) podlozni ste tuzbi.

e sad jeftinije resenje za komsije: par nalepnica objekat je pod videonadzorom mozda se uplase

Comment

• nijebitno
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2006
                          • 629
                          • Modrica

To pravo je kao zene, ni sa njim ni bez njega.

A ako postavim neku sega mega giga kameru na visoki stub u sopstvenom dvoristu koja je u stanju da snimi pola ulice, a dovoljno kvalitetna da se jasno vidi sta se desava iza necijeg prozora
                          Smijem li da objavim taj snimak na netu i da li je validan na sudu?

A ovo ''pitanjce''?
                          Da li kod nas vazi da materijalni dokazi pribavljeni na neispravan nacin (recimo snimak bez naloga ili nesto drugo) ne vaze na sudu? Ko je izmislio tu glupost ako je tacna?
                          Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Vidi, ako policija snimi bez naredbe, bilo šta i bilo gde, taj snimak se izuzima i ne može biti upotrebljen kao dokaz.Tu glupost su izmislili ko bi drugi do zakonodavci!Naravno ovo se ne odnosi na procesne radnje kao što je uvidjaj, rekonstrukcija i sl., ili pak snimci sa video nadzora, snimci sa javnih skupova, utakmica.....
                            Ako gradjanin snimi nešto (svojim video nadzorom ili nekako drugačije) ono što zanima policiju, taj snimak može biti upotrebljen kao dokaz, a vlasnik snimka u tom slučaju postaje svedok u predmetu!Gradjanin je dužan da obavesti policiju o posedovanju takvog snimka!
                            Dalje,ako snimaš nekog bilo audio ili video bez obzira što je u tvom prostoru moraš ga upozoriti na to!
                            Nemojte da se zezate sa snimcima načinjenim mob. telefonima, jer možete popiti prijavu ako te snimke pokazujete nekome ili ih dalje prosledjujete!
                            Imao sam skoro jednu ludu situaciju, gde su tri srednjoškolca pokazali taksisti snimak na mobitelu nekakave lascivne scene sa izvesnom devojkom.Ispostavilo se da je to bila ćerka upravo tog taksiste!!!!!!!!!
                            Tip mi je sasvim ozbiljno rekao, kada je stvar dospela do policije, da je u momentu sasvim ozbiljno razmišljao da ih sve odveze do kuće, uzme pištolj i ladno ubije skota koji mu je pokazao snimak..........
                            ŠTA REĆI?????
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• rajmax63
                              CBC Prijatelj
                              • 02.04.2005
                              • 1415
                              • Bačka Palanka
                              • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by TETAK
                              Nemojte da se zezate sa snimcima načinjenim mob. telefonima, jer možete popiti prijavu ako te snimke pokazujete nekome ili ih dalje prosledjujete!
                              ŠTA REĆI?????
                              e ovako.jednoga sam tipa(poslovnog partnera) uhvatio u prevari snimajući telefonski razgovor na mobilni(diktafon).
                              kada sam ga uhvatio i rekao kako i dokle misli da laže iz dana u dan i da pravi prevare rekao je da nije tačno .
                              ja mu kažem kako mi je pre recimo 5 dana reko da to i to košta u nabavci85€,juče 80€,a danas da košta 65€.
                              kada sam mu pustio snimak sa mobilnog šta je sve rekao u vezi dotične stvari ostao je zaprepašćen.nije moga da veruje da sam ga snimao.
                              elem,popio je šamar koji mislim da mu još danas zuji u ušima,a nikom se nije hvalio da se ne čuje njegova sramota.
                              za nauk.ne mojte nikada lagati pogotovo kada je posao u pitanju,jer ne znate da li vas neko snima sa druge strane.
                              blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                              Audi ima crveno T

Comment

Working...
                              X