Tetak, ja imam utisak, možda se varam, da naš zakon ili država, štiti prave kriminalce, a najebu obični ljudi koji slučajno, naprave neko sranje.
Pitanje za naše poznavaoce i predstavnike zakona
Collapse
X
-
Niko ne pravi njesra slučajno, pogotovo ono veliko!
Svi su na repertoaru, samo što neki na red stignu ranije,a neki kasnije.Normalno je da oni sitniji stignu ranije..............
Uostalom, pitajte pecaroše, oni će vam te relacije najplastičnije objasniti!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Stignu, stignu, na ovaj ili onaj način. Neke "počisti" konkurencija, neke promene odnosa u društvu, a nekima i mi dodjemo glave, iako nam malo ko tu pomaže, po najmanje pravosudje i zakonska rešenja!
Tu vajdu mogu da vide samo advokati!
P.S. Ko o čemu baba o uštipcima!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Originally posted by nikolaf7Pa npr. da imas slucaj u americi da su npr. nasli les zene u muzevom gepeku, isao da je zakopa....e sad zaustavi ga patrola i posto ih mrzi ili sta vec pogresno odrade proceduru, pretresu mu gepek bez naloga ili ne procitaju prava. Ili tuzioca nesto mrzi, ili namjerno ili stagod pa zayebe proceduru. Na sudu njega oslobode i vise niko nikada ne moze da mu sudi za to djelo.
Mom drugu je ovo glupost, on misli da bi ga trebalo osuditi, vi isto a ja koji sam zavrsio prava ne. Ovako ce policajci ili tuzioc stvarno da nayebu, a njihove kolege ce dobro da razmisle o tome.
posto pre par dana je bila ta serija sa bas ovom temom....
Nego mene nesto zanima, ako neko zna da mi objasni bio bi mu zahvalan!
Zasto sa bosanskim papirima (pasos i vozacka) nemogu da se voze kola na strane tablice kod nas kako to rade naprimer hrvati? nije mi jasno u cemu je razlika....
Comment
-
-
Gradjani BiH mogu kod nas da voze automobile sa BiH tablama.Gradjani CG mogu takodje da na našoj teritiroji voze samo vozila sa CG tablama.Takav je propis i tu "nema više cile mile"!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Comment
-
-
Originally posted by AlexRSOriginally posted by nikolaf7Pa npr. da imas slucaj u americi da su npr. nasli les zene u muzevom gepeku, isao da je zakopa....e sad zaustavi ga patrola i posto ih mrzi ili sta vec pogresno odrade proceduru, pretresu mu gepek bez naloga ili ne procitaju prava. Ili tuzioca nesto mrzi, ili namjerno ili stagod pa zayebe proceduru. Na sudu njega oslobode i vise niko nikada ne moze da mu sudi za to djelo.
Mom drugu je ovo glupost, on misli da bi ga trebalo osuditi, vi isto a ja koji sam zavrsio prava ne. Ovako ce policajci ili tuzioc stvarno da nayebu, a njihove kolege ce dobro da razmisle o tome.
posto pre par dana je bila ta serija sa bas ovom temom....
Nego mene nesto zanima, ako neko zna da mi objasni bio bi mu zahvalan!
Zasto sa bosanskim papirima (pasos i vozacka) nemogu da se voze kola na strane tablice kod nas kako to rade naprimer hrvati? nije mi jasno u cemu je razlika....
Da stvarno mi nije jasno zasto ja sa CG vozackom ne mogu da vozim na npr. americke tablice dok neki klipan sa albanskom moze?
Ono kad me zaustavi policija i umjesto prijave oduzme sve papire pa ujutro kod sudije onda smo druga drzava, a kad treba da vozim na strane table onda nismo?
Zato mi sada stizu dupli papiri i moci ce da me povuku za.....If God rides a Harley............
The Devil rides a Duke!
Comment
-
-
A kako onda ljudi sa hrvatskim papirima voze italijanse table?
Ja imam drugara koji sa makedonskim papirima vozi italijanse table i niko mu nepravi problem... Ja sa ruskim papirima vozim italijanske table vec 3 godine i sve je ok... Sto nemogu bosanci to isto, u cemu je razlika?
ukratko, gradjani Hrvatske ili gradjani Makedonije ili gradjani BiH mogu da voze kod nas u tranzitu automobile bilo kojih tablica. isto kao i svi drugi stranci.
isto tako i mi kod njih mozemo da vozimo u tranzitu koji god auto hocemo, kao gradjani Srbije.
nema razlike izmedju Bosanaca, ili bilo kojih drugih gradjana iz bilo koje zemlje sveta.
domaci gradjani (zive u Srbiji) ne mogu voziti auto na stranim tablicama.
ako se nase covek preseli (boravak) i promeni status po postane gradjanin neke druge drzave onda i on kao stranac ima istu mogucnost da vozi auto na strane tablice u tranzitu.
pasos ne odredjuje gradjansku pripadnost vec mesto boravka.
(i vezano za to drzavljanstvo nema veze sa pravom ili zabranom voznje stranog auta).
i sa nasim pasosom u kome je upisan boravak u inostranstvu (recimo boravisna viza, studenstska, radna ili uopste nije potrebna viza stozavisi od te doticen strane zemlje) stice se status stranca i shodno tome moze da se vozi u tranzitu auto sa stanim tablicama.
u tranzitu se definise zakonski kao do 6 meseci, odnosno 180 dana neprekidno.
to je po zakonu, kako je regulisano.
u praksi nekada ne znaju pa progledaju kroz prste pri pregledu dokumenata pri kontroli, sve dok ko zna posao ne izvrsi ono sto zakon nalaze.
radi se o carinskom prekrsaju i shodno tome proceduri predvidjenoj zakonom.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment