Originally posted by TETAK
Pitanje za naše poznavaoce i predstavnike zakona
Collapse
X
-
If God rides a Harley............
The Devil rides a Duke!
-
-
Stvar je jednostavna, uzmi lepo i vozi neki auto sa EU tablama(možeš i USA),diljem zemlje Srbije.Pretpostavljam da imaš CG papire, pa se nacrtaj nekoj saobraćajnoj patroli i ako ti auto oduzmu po carinskom prekršaju(ide i prijava).........zovi advokata(nije obavezno, ali ne može da škodi)!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Ajde da rezimiramo.
Koliko sam shvatio, nije vazno ciji pasos imas, (Srpski , Hrvatski , CG , Americki...) nego sta pise u rubrici "adresa stanovanja. Ako pise BG, NS, KG mozes imati i Japanski pasos al nemozes da vozis kola sa stranim tablicama, ali ako na boravistu pise Podgorica Niksic Pariz London vozis strance bez obzira dali imas Srpski , Hrvatski ili Bugarski pasos.
Ispravite me ako gresim.
Comment
-
-
Nije stvar u pasošu već u "boravku" lica."Stranca" možeš da voziš i sa našim pasošem ako imaš prijavljen boravak u inostranstvu!Naravno ako imaš dvojno državljanstvo(ne važi za CG i BiH) ili si gradjanin neke strane države, podrazumeva se da možeš da voziš "stranca"!
Gradjani CG i BiH ne mogu da voze "strance" po Srbiji, a da li će to u budućnosti moći zavisi od zakonodavca.Poenta je da im se ne dozvoli da kada su prava u pitanju budu "domaći",a kada se dodje do obaveza postanu "stranci" i obrnuto!
Razno razne vize u ovoj situaciji ništa ne znače!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
...u nekoj temi na forumu sam procitao o fori sa stranim diplomatskim tablicama...
Koliko se secam, otprilike ovako : Jedna od africkih zemalja daje njihove diplomatske tablice bez nekih velikih procedura...i provera...
Tako ''domaci'' vozi auto koji nije registrovan kod nas, ali nije ''obicni'' stranac, vec ima onu nalepnicu CD...
Bila je postovana i slika nekog Maybach-a ispred kafica u Beogradu sa takvim tablicama...
Ok, ovo jeste egzotika, ali cisto price radi....to bi onda moglo
da prodje ?
Dakle, nase prebivaliste...a legalno vozis stranca...ali ne obicno strano vozilo, vec ono sa ''CD''...
Comment
-
-
Interesantna tema, verovatno je tako zakonski, ali ja licno znam nekoliko ljudi koji imaju i firme kod nas, nase papire i bosanske, a voze na bosanske table. A drug mi se sprema da kupi auto na eu table jer tamo ima firmu, naravno nase papre i drzavljanstvo, kaze proverio i moze da vozi...
Comment
-
-
Moj licni primer
putovnica na ns adresu i teram bez problema bilo koje table na kolima.Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Originally posted by adaMoj licni primer
putovnica na ns adresu i teram bez problema bilo koje table na kolima.
moja dva brata imaju Slovenačke pasoše sa adresom u Srbiji i ne mogu da voze auto iz stranih zemalja ovde kod nas
koliko ljudi ima Bosanske ,Hrvatske i Slovenačke pasoše kod nas
da može svi bi vozili strana kolablago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
Audi ima crveno T
Comment
-
-
Originally posted by adaMoj licni primer
putovnica na ns adresu i teram bez problema bilo koje table na kolima.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
Comment