Jonizator, dezintegrator, ili kako vec...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ne zelim da ti stajem na muku, ali toliki decibeli ventilatora su sve samo ne normalno stanje.
    ja sam uzeo 3 komada pre par godina sa elektrostatskim filterom, nivo je po papiru 29dB (A) i zaista se prakticno ne cuje.
    na najjacoj brzini je 36dB ali tada duva ko blesavo, ima 560 m3/h protok (dovoljno za provetravanje oko 260 kvadrata prostoriju)
    u spavacim sobama su, i spava se bez smetnji.
    kineska produkcija.

kod mene je deo sistema kontrolisane ventilacije.

noviji modeli Panasonic-a su jos tisi, deklarisani su na 26dB od modela 2006te.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• X9
      CBC Senator XXL
      • 28.06.2005
      • 3179
      • Wien-Sabac
      • RX-8 i X-9

aj Boost daj neki link za taj tvoj multi fulti kombo rombo uredjaj
      ova moja zena odlepila kada sam joj procitao da kod tebe u stanu NEMA prasine...
      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141

pogledaj i RecoupAerator, model dx200 od Ultimate Air, www.ultimateair.com

nema nikakve prasine u takvom sistemu centralne ventilacije, ne samo to nego nema niti mirisa od kuvanja, iz sanitarnih prostora...
        filtera ima razlicitih gradacija po potrebi, G4 nivoa filtracije na primer, sto je sasvim dovoljno za stambeni objekat.

uz dobar sistem kontrolisane ventilacije bilo koje firme prasina nema sanse...
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

I moja.... 'ebem ti tehnologiju ... krpa je jeftinija ...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• BOOST
            Founder - Admin od Začetka
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by mikimazda
            aj Boost daj neki link za taj tvoj multi fulti kombo rombo uredjaj
            ova moja zena odlepila kada sam joj procitao da kod tebe u stanu NEMA prasine...
            Wellcome to Sweden

Shala, nema prasine, nema muva, puno toga fali ovde bre

Pazi, nema sta da trazis link ka uredjaju, dao sam podatke kako se zove, najveci neprijatelj bar kod nas na zapadu u gradovima je micro prasina koja izludjuje.

Svi usisivaci imaju na izduvu i micro filtere ali mehanicke, nazalost nefunkcionisu zbog potrebnog flow faktora.

Electrolucx ima seriju usisivaca sa ION (elektorstaticki) filterima na izduvu.

Na neki nacin mikro prasina mora da se pokupi, koliko je to pametno raditi neznam, ja sam nekako opet za blago i konstantno trovanje tela.

Rezistentne baterije , poznate kao bakterije ubice su se razvile u ventilacionim sistemima bolnica gde je sve sterilno
            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
            move your mind

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

ovde isto nema muva ali prasine ima cim otvoris prozor..
              nasao sam samo nesto preko bare,usa i to ovde u evropi slabo..

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• bojanTI
                CBC Senator XXL
                • 04.01.2006
                • 870
                • Pancevo

@brick kada ti zasmeta razlika od -74 do - 82 db suma, onda ti je kao uragan ovih 30 db koje proizvode ovi uredjaji, u suprotnom mirno se spava...

@mikimazda samo u Americi i to jos par komada ih ima, tako da ne znam kako ces da ga nabavis, a verujem da je to stariji model pa mozda i zato...
                In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• X9
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2005
                  • 3179
                  • Wien-Sabac
                  • RX-8 i X-9

hebem ti uastriju ,nemacku i pola evrope..ima neki novi model i ima ga samo..pogodite gde(evropa)?

Edit by Boost

Rusija?

http://www.vozduhoochistiteli.ru/univer ... Z7040.html

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• TAZZ
                    Banovan
                    • 30.05.2005
                    • 1409
                    • NBGD,SERBIA

Imam ga jedno 2-3 godine...

Relativno OK uredjaj...

Manje prashine u stanu...
                    Lepshe spavam...

Comment

• JNC
                      CBC Senator XXL
                      • 19.12.2006
                      • 1332
                      • Beograd

A jel neko ima neka iskustva sa nekim uredjajem, a da nije od ovih iz Medisane, mislim da ima da se uzme ovde kod nas. Posto je ovo mnoogo bucno, kao sto kaze bojanTi, ipak bi nesto tise.

Comment

• bojanTI
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2006
                        • 870
                        • Pancevo

Pa svaki sa ventilatorom mora da se cuje, malo sa istrazivao po netu i svi su odprilike tog nivoa kad je buka u pitanju, znaci 30, 50 i 56 db prva, druga i treca brzina, a meni uvek stoji na prvoj i protok mu je odlican, ima tri nivoa sanitizera i na minimumu je sasvim prijatno, a kad sve stavis na maximum ne prodje ni dva minuta 50-ak kvadrata lepo osvezi, evo posle par dana mogu da kazem da sam prezadovoljan!

Taj XJ2000 je super za tu cenu, jedino sto nema ventilator i ovaj HEPA filter sa aktivnim ugljenikom, pa verujem da je utoliko manje efikasan! Naravno ovaj ima i UV lampu koja dodatno sanitizuje vazduh koji protice kroz filter!
                        Inace buka bi se mogla opisati i kao bilo koje Kinesko kuciste za kompjuter, posto ja imam Chieftec i gomilu nekih uredjaja koji su totalno besumni, izolaciju na svim zidovima i plafonu i opterecen sam sumovima, meni to definitivno zasmeta, ali isplanirao sam se lepo i sve radi odlicno!

Ovaj XJ300C je moja topla preporuka, godinu dana garancije i filter koji se menja na dve godine, e sad posto se kod mene ne pusi verujem da ce toliko trajati, ali ako je kontaminacija veca, sumnjam, ali on je nekih 2000 dinara, pa jednom godisnje zaista nije nikakva suma!
                        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• JNC
                          CBC Senator XXL
                          • 19.12.2006
                          • 1332
                          • Beograd

Ma jasno je da mora da se cuje ako ima ventilator, ali ima i ventilatora koji imaju dobar protok i nisu bucni, znaci 30dB mogu da trpim, ali sve preko toga ja bas nebi, ako kazes da na prvoj brzini radi ok, moracu da odem da da pogledam na licu mesta.

Comment

• BOOST
                            Founder - Admin od Začetka
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

Sa ruskog sajta.
                            Code:
                            Технические характеристики воздухоочистителя Electrolux Z7040:

Производительность:
                            положение 1 - 130 м3/час
                            положение 2 – 230 м3/час
                            положение 3 – 330 м3/час

Уровень шума /потребляемая:
                            положение 1 – 31 дБ / 20 Вт
                            положение 2 – 44 дБ / 30 Вт
                            положение 3 – 63 дБ / 70 Вт

Вес: 8 кг
                            Размеры: 48,5х48х32 см
                            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                            move your mind

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141

ali ima i ventilatora koji imaju dobar protok i nisu bucni, znaci 30dB mogu da trpim
                              ima, i uopste ne mora da se cuje ventilator. stvar je konstrukcije i kvaliteta izrade.
                              radijalni, manja brzina rotacije a veca povrsina krilaca koja potiskuju vazduh

30+- dB je gornja granica podnosljiva za stanbene prostorije.
                              o 50dB ne zelim ni da razmisljam, toliko dopunske buke mi zaista nije potrebno u kuci.

svaka dodatna 3dB je 2 (duplo) puta veca buka.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• bojanTI
                                CBC Senator XXL
                                • 04.01.2006
                                • 870
                                • Pancevo

Najbolje da pogledas uzivo tamo kod njih, ali prvo se najavi i reci kada ces doci da ti spreme iz veleprodaje, ja sam igrom slucaja dobio isti dan, ali sam cekao oko sat vremena...

svaka dodatna 3dB je 2 (duplo) puta veca buka
                                @brick...

Ovo je snimak suma na metar od uredjaja, dva su mikrofona, levo i desno, sve je na 0 db bilo pri usnimavanju, konacan ishod je bio sum od -40 db, sto je priblizno jednako sumu na ulazu svake integrisane zvucne karte koju imate u kompjuteru...

A ovo je isti taj samo sa 3db manje...

Nista u vezi sa decibelima nije linearno, tako da ove brojke gore ne znace nista, treba \probati i cuti i ukoliko ti odgovara onda ga uzmi!

Comment

Working...
                                X