Jonizator, dezintegrator, ili kako vec...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja lepo napisah, decibel je dekadni logaritam.
    3dB je razlika od 2 puta (iliti 100% ako je jednostavnije).
    6dB je 4 puta.
    9dB je 12 puta.
    itd...

o linearnosti nema govora, niti je pominjano.

i pricamo o akustici, svi dB su pozitivna vrednost (>0) po definiciji.
    elektricne decibele nekom drugom prilikom...mozda.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

@brick ti svaku temu moras da oteras u OFF, ne znam samo gde leze porivi za takvo tvoje ponasanje, koji je razlog da se sa svakim, svugde i stalno ubedjujes oko gomile stvari o kojima si citao, a nikada u zivotu ih nisi ni video a ne probao, pipnuo, radio ili osetio!
      Mnogo ljudi ovde slepo slusa i veruje svakom glasnogovorniku kao sto si ti, koji upotrebi nekoliko stranih reci i izraza i par mera i jedinica za sve i svasta, ali to ne znaci da to sto govoris ima ikakvog smisla!
      Kad bi znao i upola od onoga koliko pricas sa tobom bi se moglo razgovarati!
      Vidi se da ti posedujes neke informacije i teoretske osnove, ali to UVEK okrenes kako tebi odgovara i to u velikom broju slucajeva nema veze sa realnoscu!

Da ne bi ulazili u OFF vec hiljaditi put na ovom forumu, preslusaj opet ova dva snimka pa mi molim te reci da je razlika duplo kako govoris!
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• alexa05
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2006
        • 1769
        • Smederevo
        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Jel imao neko iskustva sa uredjajem "sanizen" koji reklamiraju ovi sa top-shop-a i je li to iskustvo pozitivno ili ne? Mislim vredi li dati pare za njega ili ne?
        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

kako se zove?..nikad cuo ..
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Sa top-shopa ne uzimaj nista i dzaba da ti daju...
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo
              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

sanozen

Ja sam pogresio u nazivu. Pa bas zato i pitam da li je neko imao iskustva posto im ne verujem bas preterano. Mada ima ih i na slovenackom sajtu "top shop-a" a sumnjam da bi i kod njih mogla da prodje neka glupost kao kod nas. Ali kad bolje razmislim do "skora" smo bili zajedno, a sa druge strane i kod njih ima ovaca koje treba shishati!
              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• ///M_Power
                CBC Senator XXL
                • 05.05.2008
                • 335
                • Beograd - Minhen

Re: Jonizator, dezintegrator, ili kako vec...

Nije dugo pisano u temi, ali trenutno gledam da kupim neki elektrostaticki "hvatac" prasine i alergena. Jel ima nekih novijih iskustava ili saveta. Electrolux koji je Boost preporucio nisam uspeo da nadjem ni na njihovom sajtu, moguce da ga vise ne proizvode.

Poz.

Comment

• StudentBGD
                  CBC Senator XXL
                  • 18.12.2007
                  • 1027
                  • Beograd

Kod mene nekih godinu dana u kuci radi Zepter-ov preciscivac. Uzet je jer od proleca do jeseni imam velikih problemima sa elergijama. Posto sam skeptican bio po pitanju efikasnosti mogu da kazem da sam prezadovoljan kako radi, bar sto se alergija tice Vise nemam problema bar dok sam u stanu.
                  Isto ima dosta manje prasine po namestaju. Ima jedan pusac u kuci i duvanski dim se vise ne oseca kada se udje u kucu.
                  Primetio sam kada ga ostavim sat-dva da radi u zatvorenoj sobi od 30ak kvadrata, kada udjem, imam osecaj da mogu dublje da udahnem, kao da vazduh nekako lakse klizi kroz pluca
                  Na poslu koristimo isti jer se ranije pusilo u kancelariji, kolege kazu da su nekako manje umorni na kraju dana, ne peku vise oci toliko iako i dalje po ceo dan gledaju u komp.
                  Sada da li je sve ovo i koliko subjektivno ne znam. Ja sam zadovoljan onim delom oko alergija sto mi je i najvaznije.

Inace je bukvalno besuman, imam svetlosni indikator zagadjenja i na auto modu sam prilagodjava brzinu preciscavanja. Ima valjda 5 filtera. Uvece sam prepozna kada je vreme da predje na "night-mode" (posle 3 minuta u mraku)...
                  Od mene sve pohvale za sada, samo je cena malo jaca.

Edit: U par sekundi reaguje na promenu kvaliteta vazduha - dunes dim od cigare u njega i odmah upali crveno svetlo na indikatoru i ubaci u najvecu brzinu.
                  Druga situacija, ovih dana, zatvoreni prozori pokazuje cist vazduh, otvorim da provetrim, napolju smog, posle par sekundi indikator menja boju i povecava brzinu preciscivanja. Dakle, dobro detektuje zagadjenje, koliko ga eleminise ne znam
                  Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Moja tašta ima taj Zepter,a ja ga nisam hteo kada mi je nudila da kupi i meni.Mislim da sam trebao.....Jedino što sam siguran je to da filter od aktivnog uglja sigurno radi svoj posao, a i lepo miriše.Po meni je problem što se relativno često vrši zamena aktivnih materija i valjda filtera, a to košta oko 4500 din.Nisam ga testirao dimom i sličnim, ali mislim da ipak tu ima nešto! Sprava je jako lepo dizajnirana i zaista radi veoma tiho!
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• JNC
                      CBC Senator XXL
                      • 19.12.2006
                      • 1332
                      • Beograd

Ja vec dugo trazim nesto kvalitetno, i taj zepter je izgleda jedini bolji koji moze da se uzme kod nas( one male neotec i kineske ne racunam).

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

HEPA 3000, tako neka oznaka, ako ti treba aktivno prečišćavanje i jonizacija za veću prostoriju, a ovi mali neotec rade dobro kao jonizatori, oseti se po mirisu, a i čuje se kad počne da "krcka" duvanski dim.
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                        11.04. 0:12 #2
                        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• BOOST
                          Founder - Admin od Začetka
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by ///M_Power
                          Nije dugo pisano u temi, ali trenutno gledam da kupim neki elektrostaticki "hvatac" prasine i alergena. Jel ima nekih novijih iskustava ili saveta. Electrolux koji je Boost preporucio nisam uspeo da nadjem ni na njihovom sajtu, moguce da ga vise ne proizvode.

Poz.
                          Sad se zove Electrolux Z9122 a crni Electrolux Z9124

Isto nosi 330m³ na sat i opciono ugljeni filteri. Za gradsku klimu na Balkanu novi filter na svaa 3 meseca,

Cena oko 280-300€.

U sustini sve isto sem sto je uspesnom rekonstrukcijom ****o na 27db zvucnog nivoa.
                          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                          move your mind

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

a koliko kosta novi filter?

Comment

• JNC
                              CBC Senator XXL
                              • 19.12.2006
                              • 1332
                              • Beograd

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                              HEPA 3000, tako neka oznaka, ako ti treba aktivno prečišćavanje i jonizacija za veću prostoriju, a ovi mali neotec rade dobro kao jonizatori, oseti se po mirisu, a i čuje se kad počne da "krcka" duvanski dim.
                              Nasao na netu,moram da idem pa pogledam, mozda je i ok.

I taj electolux, ako neko nadje ovde kod nas nek vice

Comment

• BOOST
                                Founder - Admin od Začetka
                                • 29.09.2004
                                • 8726
                                • Gislaved//Sweden
                                • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by JAPANX
                                a koliko kosta novi filter?
                                Klasican elektrostatski filter koji se menja jednom godisnje, ako je suva klima i duze traje, jer se lako produvava kompersorom kosta oko 35€.

Ugljeni filter nije neophodan i cena mu je oko 30€.

Kako god, nijednom aparatu koji ce se nalaziti u zadimljenom prostoru a radi sa jonskim strujama nece odgovarati talozenje masti unutar kucista istog te mozete ocekivati razne anomalije prilikom rada jer su masti provodnici struje. Profesionalni aparati , jonizatori za uklanjanje mirisa rade principijelno isti ali mehanicka izvodba je totalno drugacija jer je pravljen sa velikim gabaritima i mogucnost mehanickog ciscenja struganjem naslaga je laka dok kod kucnih aparata to nije slucaj vec zahteva detaljan rasklop aparata i ciscenje hemikalijama.

Dakle, ako ste zamislili da mirne savesti sedite i duvanite pored ovakvih uredjaja, izace vam na nos.
                                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                                move your mind

Comment

Working...
                                X