VIP signal...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

VIP signal...

Evo ovako, pitao bih najpre one koji ne zive u BG i one koji dosta putuju po vookoyebinama kakvo je stanje sa signalom VIP mreze, ima li ga van Beograda i gradskih sredina, ili moramo jos malo da cekamo na globalnu pokrivenost...

A sve ostale bih pitao u kakvom je stanju mreza, to jest kako funkcionisu poruke, servisi, da li stizu na vreme, da li pada mreza cesto i ostalo za sta mislite da je bitno...

Ovo sve pitam jer sam cuo da je tako, e sad koliko god sam mogao da pronadjem na netu ja sam pronasao, zvao i korisnicki servis, ali neke stvari mogu mi reci samo korisnici...

Inace interesuje me postpaid, mada se to u ovom slucaju ne cini kao bitno...
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
  • stefanves
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2006
    • 1351
    • BG

Sugradjanine, VIP koristim jos od letos, imam ukupno 3 broja.Mogu ti reci da funkcionise perfektno, nema padanja mreze, poruke stizu na vreme.Signalom je PA+okolina, BGD, NS....super pokriven.Mogu ti jos reci da je povoljniji od Telenora.
    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
    Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Lord_o21
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2006
      • 494
      • Novi Sad

..obrati paznju na

"...cena svih nacionalnih poziva je 5,9 din/min, a cena SMS poruka je 1,9 din, ne uključujući roming i usluge sa dodatom vrednošću. Cena uspostavljanja poziva je 1,9 din. Cena MMS poruke je 10,00 din. Razgovori se posle prvog minuta tarifiraju po sekundi..."
      ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

VIP nema svoje repetitore ni bilo sta vec koristi Telekom-ovu masineriju .. dakle, gde radi 064/5 radi i VIP. A Telekom radi svugde i bez problema.
        O paketima, cenama i sl. nisam upucen.
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• TRENTA TRE
          CBC Veteran
          • 27.05.2007
          • 167
          • Beograd Vozdovac

Originally posted by stefanves
          Mogu ti reci da funkcionise perfektno, nema padanja mreze, poruke stizu na vreme..
          Ne bih se slozio,koristim 061 od avgusta i u pocetku se vrlo cesto desavalo da padne mreza ili da ne mozes da posaljes poruku ali zato mozes da telefoniras.Trenutna situacija je ok mada ponekad ume da dodje do zastoja ali ne tako cesto kao u pocetku.
          33 16v & Fiat G.P.

Comment

• mishkom
            CBC Senator XXL
            • 07.08.2007
            • 591
            • N/A
            • N/A

Originally posted by prolupator
            VIP nema svoje repetitore ni bilo sta vec koristi Telekom-ovu masineriju .. dakle, gde radi 064/5 radi i VIP. A Telekom radi svugde i bez problema.
            O paketima, cenama i sl. nisam upucen.
            Upravo tako. . . Stim sto imam 63 i 62 i 61, tamo gde nema 63 radi 616 , bas za vukojebine, koje pominjes. . .

Originally posted by TRENTA TRE
            Ne bih se slozio,koristim 061 od avgusta i u pocetku se vrlo cesto desavalo da padne mreza ili da ne mozes da posaljes poruku ali zato mozes da telefoniras.Trenutna situacija je ok mada ponekad ume da dodje do zastoja ali ne tako cesto kao u pocetku.
            E i to, ja ga koristim od jula. . Pre svega zbog povoljnosti, jer mnogoo poruka kucam. .. I bonusa koji su davali,a eto ga sad opet

Ume da zeza, i to ozbiljno, meni se desavalo da samo taj telefon ponesem, a on zabrljavi(vip), pa se ne salju poruke. .. Alo moze da se zove, a jedmo prilikom mi se deslio i da nije hteo ni pozive da obavlja , non-stop sam koristio ovu karticu do oktobra. . .

A da, sada dolazi do zastoja, ali vrlo vrlo retko, sto znaci da popravljaju situaciju

A poruke naravno stizu na vreme, kada je sve ok

Comment

• *Egon*
              CBC Senator XXL
              • 31.12.2004
              • 1232
              • Beograd, Dorcol, N 44

VIP je ustvari u "romingu" kod Telekoma.
              Garaza
              1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• Čiča
                CBC Senator XXL
                • 14.12.2005
                • 1621
                • Beograd, Vidikovac

u zargonu se to kaze nacionalni roaminng, VIP postavi bazne stanice gde je veliki broj pretplatnika (gusto nasljenja podrucja), a na auto putevima i ostalim mestima gde ne moze da dodje do zagusenja koristi resurse od vec postojecih baznih stanica MTS.

MTS uposli relativno slabo iskoriscenu baznu stanicu koji delom rentira VIP, a VIP ne mora da gradi mrezu i placa skupe 2M/Bit veze ili mini linkove.

Simbioza jednom recju, na obostrano zadovoljstvo.
                Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Znaci kao zakljucak mogu da izvedem da problemi jos uvek postoje, ali su retki i u sve manjem broju slucajeva, pa ce u skladu sa tim uskoro i nestati, treba samo malo da se strpim, jesam li u pravu?!

Naravno, sto se tarifa tice daleeeko su povoljniji od ostalih!

Ukoliko je ovo gore tacno, prelazim uskoro, samo da se oslobodim onoga:"Joooj, ko ce "svim ljudima" da javlja novi broj!" jer je to samo u glavi, realno problema nema! Kad sam prelazio sa 4 na 3 mislio asm isto, kad ono... Samo petoro ljudi je bilo obavesteno, dok su ostali cekali na sledeci poziv... Neki jos uvek nisu ni obavesteni, a proslo je 4 godine... Toliko o tome sto mislimo da sto nam je veci imenik, vise prijatelja imamo... =]
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• BOOST
                    Founder - Admin od Začetka
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Hm.. zar jos nemate PORTERING? ili PORTING kako ga vec zovete

If you're switching service providers and remaining in the same geographic area, you can keep your existing phone number. This process – often referred to as phone number porting – can be done between wireline, IP and wireless providers.
                    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                    move your mind

Comment

• bojanTI
                      CBC Senator XXL
                      • 04.01.2006
                      • 870
                      • Pancevo

Prvi put cujem... A to je u USA, nemoj mi reci da ima i kod vas u Svedskoj?!

Comment

• BOOST
                        Founder - Admin od Začetka
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Pa pise ti u linku koji sam ostavio.

Seljenje broja izmedju operatora. Jedan broj ,isti, zauvek.
                        Broj mobilnog telefona koji je po zamisli prenosiv i nije vezan za mesto vec za osobu (je na mobilni neoicekujes sa se javi iko drugi sem koga zoves) je licna stvar , nije vlasnistvo tele kompanija vec toga ko ga je zakupio.

Mreza se menja kako kome odgovara i kad odgovara.

Meni je normalno da promenim operatora ukoliko za moje potrebe neki drugi ili novi izadje ili sa boljim opcijama ili cenama.

PORTERING je svedski izraz, Porting engleski, u svedskoj ima vec nekih 8 godina.

Recimo ovako:
                        On line ispunim formular da hocu da predjem kod njih i za 24 sata dobijam SMS da sam kod njih. Svaki operator ima tu opciju jer MORA.

http://www.tre.se/upload/document/SE_Fu ... 602_v2.pdf
                        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                        move your mind

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Nema, i nece biti dok god ne bude uvedeno u zakon...
                          Ovde je stvar marketinga 'koji ti je pozivni za broj" i dok se to ne resi u glavama ljudi i zu konu pogotovo - nema nista od foga.
                          Bunice se provajderi - neces morati da menjas broj, a sad moras da potpisujes nov ugovor, kupujes broj, svima pojasnjavas da si sad kod ovog ili onog - sto je njima besplatna reklama o tvom trosku i pri tom i najbolja.
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Definitivno VIP ima svugde signal, mreza povremeno padne, ali nije do predajnika, cene su relativno povoljnije od Telenora, ali je MTS jos uvek najpovoljniji!!!!
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• bojanTI
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2006
                              • 870
                              • Pancevo

Originally posted by Eon
                              ali je MTS jos uvek najpovoljniji!!!!
                              Velika greska, jer ono sto dobijes u MTS za 1800 dinara u VIP dobijes za 1200, ne vidim kako je MTS najpovoljniji...

Uostalom gledao sam i uporedjivao sva tri provajdera i VIP je daleko najjeftiniji, samo me je bunilo to oko mreze, POKRIVENOSTI i usluge...

Comment

Working...
                              X