Naj naj, AntiVirus

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • level3
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2006
    • 857
    • BGD, V.B. Karaburma

Naj naj, AntiVirus

Po vama, koji je najbolji anti virus?

Ja koristim Symantec AntiVirus za servere, verziju 9 i 10.

Ne opterecuje masinu (oprativni sistem)
    Ne skenira pri podizanju sistema
    Za 5 god. ni jedan virus nije uspeo da se ubaci
    Ima redovan Update.

Probao Kasperskog, Norton, AVG, NOD 32 i ni sa jednim nisam zadovoljan. Prva dva zbog toga sto maximalno optereciju sistem a druga dva se nisu nesto pakazala sa virusima.
    www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

mc afee...
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Isto kao da si pitao jel bolji duži a tanji ili deblji a kraći
      Čekam razvoj gde će svi tvrditi da je najbolji duži a deblji i da je baš njihov takav
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

U sustini nema neke velike opasnosti cak i sa free AV programima, jednostavno sam XP i Firewall rade prilicno dobro, problem je samo ako manuelno uneses file za koji nisi siguran da je "zdrav" pa ga startujes, u tom slucaju ti ne pomaze ni neki najskuplji, sto je bio slucaj sa mnom pre par dana!

Ni ja za nekoliko godina nisam imao viruse NIKADA, cak sam par godina i radio bez AV programa i opet nista, ali eto jedan pogresan EXE click i cao!

Resenje je naravno imati neki AV, ja licno koristim Avira, a mnogo bitnije je ponasanje na internetu i poznavanje istoga jer to je najbolja zastita!
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• DraxNS
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2006
          • 520
          • Bačka Palanka
          • Peugeot 307 SW

najbolji antivirus je izbegavanje upotrebe virus podloge (windows-a)

znaci najbolji antivirus je sta? >> Linux

znam da nije pravi odgovor na postavljeno pitanje... ali je bilo jace od mene

U sustini se apsolutno slazem sa ovim sto je BojanTI rekao.... uz dodatak da bi bilo najbolje da se racunar koristi preko korisnickog (ogranicenog) naloga, a ne preko administratorskog naloga.

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

bojane varas se..kod dobrih antivirus programa pri samom manuelnom unosenju podataka i njihovom otvaranju anti vir treba da reaguje..
            problem nisu samo virusi,cak su oni najmanji problem..najveci su problem tzv.malware...njih imas a ni ne znas da su tu..i oni si ti koji koce,zezaju,prenose kojekakve podatke itd...i za takve napasti treba imati dobar anti vir program..
            norton ni u kom slucaju ,previse je tezak za svariti,a i nije se nesto extra pokazao u toj meri u kojoj koci komp..
            ja sam imao vrlo dobra iskustva sa gore pomenutim i zato ti ga preporucujem+pluskod mene u hotelu je ceo sistem sa njim zasticen i znam da nemamo sa te strane problema..
            @dora
            moj je dugacak i deb´o..znaci
            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• zola_
              CBC Senator XXL
              • 24.06.2006
              • 319
              • Novi Beograd

od kako sam kupio novi komp pre jedno godinu dana, samo kliknem kada mi izleti onaj uzvicnik za uptade i nemam problema, znaci neki koji se dobija uz windows... al sam cuo da to ne moze ako nemas oridjidji win

Comment

• DraxNS
                CBC Senator XXL
                • 24.10.2006
                • 520
                • Bačka Palanka
                • Peugeot 307 SW

Moram da se nadovezem.. malware,spyware,***ware su posledica neodgovornog koriscenja i nedovoljnog znanja koriscenja racunara, uz naravno dovoljno veliku radoznalost i kliktanje na sve sto pise FREE....

Najveci deo tih *ware gluposti prevashodno stizu kroz mail (izbeci Outlook u bilo kojoj formi i obliku) i kroz instaliranje kojekakvih "screensaver"-a te slicnih gluposti, a da ne spominjem krekove i programe sumnjivog porekla i namene.

Takodje upotreba ogranicenih naloga zna dosta da ublazi udar na sistem jer jednostavno i kad se zapati neka glupost, korisnicki nalog nema prava izvrsavanja....

Comment

• greywiendog
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2006
                  • 421
                  • Stara Pazova

Ja koristim NOD32, i zadovoljan sam. Radi update svaki dan automatski, nemam nikakve obaveze prema njemu, kao da nije tu...
                  Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• bojanTI
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2006
                    • 870
                    • Pancevo

@DraxNS Upravo tako!

Inace ono sto ja radim mi koristi 90% resursa kompletne masine, ali realno i bukvalno, tako da ja u svakom momentu znam u kakvom mi je stanju system jer i najmanja smetnja pokaze ogromne razlike, na primer da li mi je ukljucen screensaver ili ne primetim u samom radu tako sto nesto ne mogu da zavrsim ili mogu, a da ne pominjem viruse, malware, spyware i ostalo koji ti uspore masinu za 50% sto obicnom korisniku (kojih je preko 90%) izgleda kao:"Malo mi koci!" dok bi to za mene bila katastrofa! Zato mi je uvek SVAKA masina slaba...
                    Uostalom iz tog razloga imam najmanje dva sistema gde uvek prelaskom iz jednog u drugi nesvesno uporedjujem jedan i drugi, jer je jedan za internet a drugi za gore pomenute ozbiljne radnje...

Antivirus, naravno! Ovi skuplji rade naravno bolje, brzi su im serveri za update, bolje prepoznavanje, ali sto se mene tice NOD32, Avast, Avira su besplatni, rade super, nisu teski za sistem a uz poznavanje pravila ponasanja na netu nema nikakvih problema!
                    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• DTI LET
                      CBC Senator XXL
                      • 13.08.2006
                      • 374
                      • Novi BGD

Kao i klupski kolega po autu....evo imamo i isti antivirus

NOD rulles u kombinaciji sa spywarovima i spybootovima totalna looodnica
                      www.opelclub.rs

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

nod32 nije besplatan ..na zvanicnom sajtu je samo trial 30 dana for free
                        .znaci ili ga platis ili . koristim ga trenutno ,dobar je.
                        ali bio je dobar i ANTIVIR(AVIRA) ..verovatno cu se vratim na njega ponovo.
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• jevrem
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2006
                          • 948
                          • Smederevska Palanka
                          • A4 2.0TDI quattro

Ja koristim bitDefender i pokazao mi se sasvim OK.
                          Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                          Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Ja koristio Symantec i Norton i presao na Kaspersky... jedan od boljih od sada!!!!
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• MOSLER
                              CBC Senator XXL
                              • 27.05.2005
                              • 1064
                              • Niš

Originally posted by greywiendog
                              Ja koristim NOD32, i zadovoljan sam. Radi update svaki dan automatski, nemam nikakve obaveze prema njemu, kao da nije tu...
                              Ista situacija,ali sa Kasperskim

Comment

Working...
                              X