Pontiac alergican na sladoled od vanile!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Pontiac alergican na sladoled od vanile!?

Ovo je istinita prica o svemu sto se dogodilo jednoj musteriji GM-a, odnosno ponosnom vlasniku novog Pontiaka.

Sve je pocelo kada je predsednik Pontiaka dobio pismo sledece sadrzine:

"Ovo je vec drugi put da vam pisem, ali Vas u opste ne krivim sto mi ne odgovarate jer i sam znam da zvucim uvrnuto. Kupio sam novog Pontiaka
    i ustanovio sam da je alergican na sladoled od vanile! Smile O cemu se radi? Tradicija u mojoj porodici je da svaki dan nakon vecere
    jedemo svez sladoled. Takodje je tradicija da svako vece cela porodica glasa koji cu sladoled (ukus) kupiti nakon vecere. Kao i sa prthodnim autom,
    tako sam i sa novim Pontiakom svako vece isao u prodavnicu po sladoled. Kad' god bih kupio sladoled od cokolade, jagode... i nakon toga seo u auto i startovao ga - nikakvih problema nije bilo. Medjutim, kad' god bih kupio sladoled od vanile, auto nije hteo da upali! Na osnovu toga sam
    konstatovao da je auto alergican na sladoled od vanile i zato Vas molim da mi resite ovaj problem!"

Predsednik Pontiaka je (naravno) bio skeptican na celu pricu, al' je ipak poslao svog inzinjera da proveri o cemu se radi. Vlasnik auta je bio odusevljen
    zbog poziva Pontiakovog inzinjera, i dogovoreno je da se nadju kod njega kuci u vreme kada zavrsava veceru sa porodicom. Prvo vece su obojica
    seli u auto i krenuli po sladoled od vanile. Covek je kupio sladoled, izasao iz radnje, seo u auto (u kojem je bio inzinjer), okrenuo kljuc u bravi i...
    auto nije hteo da upali!

Dogovorili su se da ga inzinjer poseti i naredne tri veceri u isto vreme. Prvo vece su otisli po sladoled od cokolade i auto je upalio bez greske. Drugo
    vece su otisli po sladoled od jagode i nikakvih problema nije bilo. Trece vece su ponovo otisli po sladoled od vanile i... auto ni da cuje, nije hteo da
    upali! Smile Ne krijuci iznenadjenje, inzinjer je odbijao da prihvati da je auto alergican na vanilu i dao je obecanje da ce nastaviti sa redovnim
    posetama, sve dok ne utvrdi pravi uzrok problema.

Od tog' dana, inzinjer je poceo da belezi sve podatke vezane za auto i voznju: datume, vremenske uslove, vreme polaska, vreme dolaska, predjene
    kilometre, podatke o gorivu... i ubrzo je dosao do zakljucka da je vlasniku auta najmanje vremena potrebno za kupovinu sladoleda od vanile, odnosno
    da auto tada najkrace stoji parkiran ispred radnje. Zasto???

Odgovor se nalazio u samoj radnji. Sladoled sa ukusom vanile je najpopularniji i najtrazeniji, pa je stajao u vitrini odmah na pocetku radnje radi lakseg pristupa, odnosno radi brze kupovine. Svi ostali ukusi su se nalazili u zadnjem delu radnje pa je vise vremena bilo potrebno za odabir i kupovinu.
    EUREKA!!! Znaci vreme je definitivno bilo problem a ne sladoled od vanile. Nakon tog zakljucka, inzinjer je brzo dosao i do pravog uzroka problema:
    "vapor lock" Vapor lock je pojava koja se javlja usled zadrzavanja pare goriva u sistemu za dotok istog. Stvara se parni cep, pritisak u sistemu
    za snabdevanje gorivom pada i start je nemoguc ili veoma otezan.

Zapravo, to se desavalo svako vece ali je dodatno vreme prilikom kupovine drugih ukusa sladoleda omogucavalo motoru da se dovoljno ohladi za start. Nakon kupovine sladoleda od vanile, motor je i dalje bio dovoljno vruc pa je covek bezuspesno pokusavao da startuje auto u sred' pomenute pojave...

Po nekad' banalni problemi postanu nocna mora, a uvidimo da su banalni tek kada hladnokrvnim rezonovanjem nadjemo resenje za njih.
    Nikad' ne bismo trebali da kazemo "nemoguce" bez istinskog pokusaja...

Izvor: http://phalguni.sulekha.com/blog/post/2 ... motors.htm
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Glupost...varovatno je autor price zaboravio da pored vremna potrebnog za odlazak do vitrine za sladoled,postoji i vreme koje se provodi na kasi koje naravno zavisi od broja kupaca u radnji,a da ne pricamo sto je ispalo da se taj pontiac koristi samo za kupovinu sladoleda,mislim da ima taj problem sa benzinskim parama trokirao bi valjda jos negde osim ispred super marketa...ne mogu vise spava mi se...
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Lord_o21
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2006
      • 494
      • Novi Sad

"Samo su dve stvari beskonačne: kosmos i ljudska glupost, mada za kosmos nisam siguran!"
      ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• 230
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2007
        • 775
        • Semberija

Oh, come on....
        155+75=230
        VIVA LA VITA!!!

Comment

• Goran
          Moderator
          • 06.10.2004
          • 535
          • Vrbas

Aha!!! Moj auto je alergican na mene, kad god sednem nece da upali

A ja ****** pokusavam nesto da popravim
          Originally posted by Dora
          Banovao me Goran
          Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• dekideki
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1914
            • Beograd

podeca me na legendarnu anegdotu kada je zbog americkog "genija" s druge strane zice, decko iz podrske dobio otkaz.

naime, covek kupi racunar i donese ga kuci on ne radi. pozove podrsku i u krug su prolazili sve varijante tipa jeste povezali ovo jeste prikljucili ono, potrajalo to do kasno popodne pocne da se smrkava kaze mu lik iz podrske da ponovo pogleda sa zadnje strane nesto na sta ce korisnik:
            "ne vidim dobro, vec je mracno."
            - pa ukljucite svetlo.
            "ali mi nemamo struje vec dva dana"
            ...
            decko iz podrske mu je smirenim glasom savetovao da vrati kompjuter u prodavnicu i da kaze tamo: "ja sam previse *ebeno glup da bih imao kompjuter"

.

Comment

• AlexRS
              CBC Senator
              • 27.10.2007
              • 234
              • Borca

Koji lik nemogu da verujem.......

Comment

Working...
              X