Smisao besmisla...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Smisao besmisla...

Mozda je ovo bilo pominjano na jos par mesta, isto tako ne znam je li ovo pravo mesto za ovakvu temu, ali... What a hell...

Nekada se pretpostavljam znalo ko kosi a ko vodu nosi, ko je brz ko sporiji, a ko mnogo brz...
    Eto recimo da uzmemo Ferrari... Na sam pomen tog imena jasno nam je o cemu se radi, ali hajde da zaboravimo istoriju, tradiciju, luksuz, still i ostalo, nego da vidimo koliko je snazan jedan 360, 430, 575...
    Sa druge strane uzmimo recimo Audi S, BMW M odeljenje i gde je tu logika?!
    Znaci u "obicnu" limuzinu ili auto srednje velicine i klase stavljaju motore koji su cak i jaci od ovih gore pomenutih, hmmm...

Mene zapravo interesuje gde je tu logika, dokle ide ta trka u naoruzanju i sta znaci to stavljanje V8 motora u small executive car?!

Znaci ovo nema veze sa brendovima, ali opet mozete se svadjati koliko god hocete, svejedno lakse cu da shvatim o cemu se radi!
    U sustini shvatam, ali nimalo nema logike pa bas me interesuje sta mislite o tome...

Pozdrav!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Pa nije stvar u motoru nego u Ferariju

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• gt nebojsa
      CBC Senator XXL
      • 11.05.2007
      • 348
      • Preljina,Cacak

ima smisla...

Pa meni se bas takav pristup svidja:dobijes auto koji je koliko-toliko upotrebljiv u svakodnevnoj voznji,performanse odlicne,a jeftiniji od superautomobila.
      Ima smeka ta neka surovost obicnih automobila sa jakim motorom,npr. pominjali ste BMW M i Audi S modele;meni se recimo mnogo vise dopada utisak u voznji jednog A4 3.2fsi quattro nego A8 4.2 npr.Ferarri i slicno nisam imao prilike da vozim (sem Porsche-a 924,manje-vise sportista,i 944) pa to ne mogu da poredim.Samo nije ta pojava bas od skoro,secate li se Audija RS2?(prvi mi pao na pamet,verovatno ima i starijih primera).

Toyota Čačak

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

uzmi pa lepo napisi jedan mail svim fabrikama koje to rade i pitaj ih gde je tu logika...
        hater
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• bojanTI
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2006
          • 870
          • Pancevo

Ma ne kazem da je losa stvar, vec da se "mozda malo" preteruje pa se klase preklapaju jedna u drugu, nekako mi je malo nelogicno imati V8 od 450 ks u small executiv car! Naravno tezina vozila igra veliku ulogu i sama bezbednost koja je veca nego ikada sto je i normalno, pa se to delimicno moze i sa tim opravdati...
          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

po tebi je ovo small executive car!

ili ovo

ili ne daj boze ovo

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Pa fora je u tome kako da se privuce kupac vise... U proizvodnji vec postoji takav motor, takva karoserija, pa sto to sve ne sklopiti i dobiti executive cara vrhunskih performansi?!?! A time i kupci dobijaju 2in1 i ne moraju da razmisljaju o kupovini neke trkalice. Nije bitno da li ima sve performanse kao neka trkalica, ali zbog te nijanse, stedi se mnogo novca!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• bojanTI
                CBC Senator XXL
                • 04.01.2006
                • 870
                • Pancevo

@Eon naravno to je potpuno logicno, ali kako je krenulo zar nece poceti i V10 ubacivati u automobile te velicine?!

Comment

• nikolans78
                  CBC Senator
                  • 16.03.2006
                  • 277
                  • Vankuver, Kanada

Pa, amerikanci to odavno rade, ubacuju velike motore u jeftina kola. Jednostavno, mora tako da bi automobili visokih performansi bili dostupni obicnom coveku, sto je valjda i cilj, masovnost.

Comment

• bagu
                    CBC Senator
                    • 21.06.2006
                    • 245
                    • NS

Uvek ima kupaca za egzotične varijante koji su spremni da daju brdo love za neki primerak od više stotina hiljada jura .To je kao statusni simbol i on će ga platiti samo da bi imao Ferrari,.........uspeo sam u životu zavide mi svi
                    A opet sa druge strane se prave "nama " odnosno širem krugu ljudi automobil izuzetnih performansi za manje novce da bi i "mi" uživali u brzoj vožnji, a auto industrija opet dobro zarađuje.
                    Tj svi zadovoljni

@nikolans78
                    dođi nam malo za praznike
                    Ne jedu veliki male ,nego brzi spore

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

upravo iz razloga sto nikolans78 kaze. nesporivo je da su BMW 320 ili A4 2.0 fsi dobri automobili ili ajde da ne bude da favorizujem nemce, Alfa 166 V6 2.0T ali to ameri nece da voze zato sto je 2.0 i ako je sestak. oni vole V8 od 4 -5k cc . jeftina corba pa im se moze...

Comment

• bojanTI
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2006
                        • 870
                        • Pancevo

Da... Komercijala je definitivno ubila svaki pojam umetnickog izraza, pa isto tako i u ovom slucaju zarad vise novca i trzisne utakmice moraju se raditi stvari koje su 60ih bile nezamislive, a ne znam da li cete se sloziti, ali to su po meni najlepse godine automobilizma i auto industrije, sve same skulpture na tockovima, a kad je nesto brzo zna se i zasto, a ne ovo izivljavanje danas... Ne kazem, super je M, S i AMG, ali cini mi se da se malo preteruje, jer kad se malo bolje pogleda vrlo cesto je to preko 500, 600 ks... Nekako mi to vise lici na ono ciji je veci...
                        Recimo Fender Stratocaster iz '67. je veoma skupa gitara i imaju je samo srecnici i oni koji zele da daju dovoljno novca jer znaju sta predstavlja, ali danas mozes istu takvu licenciranu naci za 100 eura i to je to, vecina se zadovoljava, ali... Veza sa ovim gore je u tome sto se gleda da se zadovolje mase i po definiciji je vecina u pravu, ali realno stanje stvari je sasvim suprotno!

Comment

• mrki
                          CBC Senator XXL
                          • 08.11.2006
                          • 550
                          • nis, serbia

@bokiTi:
                          u potpunosti te razumem sta hoces da kazes.
                          ja pomalo zivim u 80 tim i veoma sam nostalgican sto se tice vozila iz tog perioda. tada se znalo sta je super car , sportski i obicni.
                          normalno to se i sada zna, ali je zamaskirano zbog hiperprodukcije u auto industriji i pojave klonova!

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

evo, ovo je tipican primer kako mali perica zamislja auto industriju. alo bre decace, pa ne pravi se automobili za bojanaTI iz panceva vec za siroke narodne mase. pa sta ti mislis da tamo neka firma koja posledjih sto godina pravi kola nema marketinsko odeljenje za ispitivanje public image ili ti sta se narodu svidja i sta ima prodju. sta je trend a sta nije. koje bre 60-te. ej .... 21. vek je, o cemu ti pricas. ti prvi vozis auto koji je suva sminka a pricas o nekoj komercijali. zasto ne vozis alfu sud, gullietu ili gulliu kad ti je auto danasnjice komercijala. cinjenica je da se automobili ne prave ko nekad jer da je tako mnoge fabrike bi slobodno mogle da metnu kljuc u bravu a ti si sad naso da pricas o umetnickom izrazu. poredis gitaru i auto... fender ima svaki pravi muzicar tj onaj koji zeli autentican zvuk koji ta gitara daje i tu nema mnogo filozofije. neko ne voli fender, neko voli ibanez, gibson ili rickenbacker.

Comment

• nijebitno
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2006
                              • 629
                              • Modrica

@bojanTI
                              Znaci u "obicnu" limuzinu ili auto srednje velicine i klase stavljaju motore koji su cak i jaci od ovih gore pomenutih, hmmm... Sarkazam
                              Pa ko brani Ferrariju ili drugima da ubace jos jaci motor da zadrze svoj status superauta? Mislim da je diskusija na ovu temu suvisna, ali bih ipak podsjetio da ima puno nelogicnijih stvari od limuzina sa snaznima motorima, tipa SUV sa ogromnim motorom i niskoprofilnim gumama itd.

@zverko
                              Mislim da tvoj ton uopste nije prikladan.
                              Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                              X