Originally posted by scarab26
Klub ljubitelja JAGUARA
Collapse
X
-
@ scarab26 & starac
jel mislite na ovaj auto?
Ja znam za dva u srbiji, ovaj ( iz ns, 5,3 V12 jedan od 1,873 kom ) i beogradski, mislim da je isto crni ali sa 4,2 I6 motorom ( 6,505 po wikipedii )
ja za crnogorski nisam znao...
@ Armageddon ///M
ako ih i ima vise od 100 to nije mnogo vise verujem da je daleko manji broj onih koji su registrovani i koji se i voze, imajuci u vidu i sve S i X Typove kojih ima dosta i pokoji XJ...
Comment
-
-
evo ga jedan zanimljiv primerak
Originally posted by starac vujadinDa, to je auto, ali je ovaj "crnogorski" imao Dubrovnik tablice svojevremeno. Vrlo smekerski auto.
V12 je bio jako redak u toj karoseriji.
Comment
-
-
kad kazes najnoviji jel mislis na XF, naslednika S type?
Meni se taj auto jako svidja, Jaguar je, vidi se tradicija i uticaji proslih modela ali je i moderan. Ne nastavlja stari dizajn nego promovise novi... A ne sve to je i mehanicki i dimamicki odlican auto. Video sam ga uzivo, strava je....
a ako ovo bude novi XJ 2010 god, ja cu biti vise nego srecan
Comment
-
-
dada, mislim na XF, meni se uopste ne svidja, vidjam ih ovde svaki dan ali nisu po mom ukusu, dok ovaj naslednik XJ-a obecava.
Ja sam vise ljubitelj linije od pre, pogotovo XJR.
Pitanje, koji sistem AWD koristi Jaguar? Volvov ili neki drugi i ciji motor je u njemu 2.5 V6?
Inace Hemi na adresi koja je na slici mozes da nadjes i neke amerikance na prodaju
Comment
-
-
@ CLD
hvala, pogledacu sta imaju interesantno... Inace i ja sam ljubitelj te serije XJ a jedan XJR kao na slici se vozi po ns, klasicna kombinacija, british racing green i svetlo smedja koza...Cene im nisu visoke a u odnosu na konkurenciju, XJ se pokazao kao daleko superiorniji na putu, dok S klasa i 7ca imaju jezivo teske karoserije od preko 2 tone. XJ je ceo od aluminijuma sa 1600 kg...
@ starac
u pravu si...
Dosta ljubitelja Jaguara se jos od 1971 nada pravom nasledniku E typea a do sad ih je fabrika konstantno ispaljivala i predstavljala GT kupee i kabriolete koji nisu bili pravi sportski automobili kao sto je E type u svom izvornom obliku S1 i S2 bio... Ja sam se jako obradovao pre dosta godina kad se pojavio koncept F Type, medjutim od toga nista nije bilo....
Jaguar i dalje ima sansu da sa pravim sportskim automobilom napravi bum u klasi ( alu karoserija, tezina malo preko tone, snazan motor sa kompresorom, brutalan dizajn i imidz )....
Comment
-
-
@cld
ne znam chiji awd koristi,samo znam chiji motor koristi u verziji 2,5l i 3.0l a to je mazdin stari Kl motor,ima ih i u fordovima,sada samo malo modernizovani sa elktronikom,paljenjem...odlichni motori...
e sada mala anegdota:
kako sam ja kupio prvog xedosa?odem na auto plac blizu Linz-a da gledam Jaguara,jer sam oduvek zeleo jednog da posedujem,i gledam tako mislim da je bio XJ model,British racing Green boja,gledam gledam,i vidim pored Jaguara stoji auto ,lichi na njega,ista boja,isto ogroman,full oprema itd...pogledam Mazda..i tako kupim prvog Xedos-a...
Novi XF je unutra perverzija,vozio se skoro veoma kratko u jednom,ostao bez texta...obrada na nivou jednog Audija,tih udoban,pregledan,dizajn unutra je strava...i on mi linijom lichi dosta na moj auto,valjda sam zaljubljenik u te kupe oblike sa 4-o vrata..mozda malo visok za moj ukus ali ne moze se sve imati...
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Originally posted by mikimazda...obrada na nivou jednog Audija...
nemoj tako, Jaguar je postavljao standarde i bio drvo/koza/hrom dok je Audi bio VW sa krizom identiteta ( sto je manje vise i danas )...
Comment
-
-
nisi me dobro razumeo..danas je audi daleko ispred mercedesa i bmw-a sa kvalitetom obrade ...i to u takoreci serijskoj proizvodnji auta.jaguar je to uvek radio ruchno,ako me razumes sta hocu da napisem..
jaguar je za mene kao i aston uvek bio nesto posebno,ili sto kaze mirdza englezi to uvek rade malo drugachije.
novi xf mi se mnogo svidja ,videcemo kako ce se pokazati u eksploataciji,mozda jednog danabude i on na cannonu u garazi
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
Comment