Nove licne karte

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Čiča
    CBC Senator XXL
    • 14.12.2005
    • 1621
    • Beograd, Vidikovac

Originally posted by dekideki
    e
    oprani su:
    ... kreditne kartice, bankovne raznorazne kartice, s..... 50 evra (takodje), ... ukratko SVE.

....

Meni ovo lici na skolski primer pranja para

@ Koxter
    ne mozes gledati tako paranoicno na svet oko sebe. Da je ovaj snimak na youtube suravo buducnost ... jeste, ali mislim da mnogi od nas nisu ni svesni koliko smo vec "pod kontrolom" i koliko smo nemocni da to izmenimo. Moderni trendovi: racunari, mobilni, kreditne kartice....
    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

Originally posted by KOXTER
      ...el. l.k. Ljudi pa to je JEDNO VELIKO ZLO koje nas ocekuje.
      Ponudice naravno veeeliki niz pogodnosti koje cesh imati sa njom ali primarni i osnovni cilj toga je da se uspostavi kontrola nad svim ljudima...
      http://www.youtube.com/watch?v=i6lOX_jXMe0
      OBAVEZNO POGLEDATI

I, sta se moze videti na tim snimcima ? Koliko veze to ima sa menjanjem licnih karata u Srbiji ?

Na tri dela koje sam gledao [ nisam mogao i cetvrti, ionako je dovoljno nalupetanih stvari u prva tri dela ], imas samo par minuta o Srbiji...
      Glavna prica je o postojanju ''super vlade'' pred kojom i celnici Amerike i Rusije stoje u stavu mirno...i o zelji te iste Amerike da unisti pravoslavlje... [ a onda o tome kako je i Putin ''dao nalog'' da se i u Rusiji pripreme ti novi dokumenti sa cipom, pa ispade da je Putin Americki covek ] i o nizu pretpostavki o tome sta ce mozda jednog dana biti, i kako mi treba tome da se odupremo, itd...itd...
      Sve ''teorije zavere'' strpane na jednom mestu, uz zelju da video izgleda atraktivno...kao neka moderna serija...
      Mozes na snimku videti dva popa koji su protiv bilo kakvih licnih
      karata [ da se popovi pitaju, ova drzava bi jos uvek racunala vreme po pogresnom, starom, Julijanskom kalendaru, kao sto Crkva i
      danas radi ]...gomilu ocena koje nisu potkrepljene nikakvim realnim podacima, vec samo strahovima i predrasudama...i Holivudskim filmovima...
      Kakve veze ima cip u telu coveka, sa ovim cipom na licnoj karti... ?
      Nemojte samo pricu o tome kako sve ''to pocinje sa cipom u L.karti...''

Licna karta vec sadrzi sve te podatke koji ce biti upisani i u elektronskom obliku na cipu...
      A, cip nece biti obavezan [ za sada ], tako da ga ljudi i ne moraju uzeti...

Comment

• KOXTER
        CBC Veteran
        • 07.07.2007
        • 109
        • Beograd, Palilula

@Bond
        Ne gledam ja uopshte paranoicno, cak shta vishe veliki sam optimista(shto se ne moze zakljuciti iz ovog prethodnog posta). Pre svega ovo shto si naveo kao trend (racunar, mobilni,kreditna) za mene je to potreba bez koje ne mogu a ne modni trend i slicno. To sve nema nikakve veze sa biometrijskim chipom. To su sredstva komunikacije pretezno... Ovde se radi o tome da ce neko tamo znati: kog Opela ti vozis, da li si prevario zenu, shta volish da jedesh,kako se oblacish, gde si sve tacno danas bio i tako dalje (ovo govorim uopshteno ne samo tebi).

@neshaoct
        Na snimku lepo kaze covek i takodje postoji pismeni zapis tog dokumenta gde stoji: da je Srbija izdvojila iz budzeta milion evra(nemojte me drzati za rec za cifru) za motoroline citace biometrijskih chipova bez znanja gradjana, bez informacija u medijima i bez ikakve preke potrebe za tim.I shto je najludje to je qpljeno kada ni u najavi nije bilo pomena o el. l.k. u Srbiji Taj dokument je potpisao Dragan Jocic tadasnji ministar policije. To znaci da se nekome zurilo.
        A kakve veze ima da li je cip u nama, na kartici ili nam mama prishije za postavu od pantalona...?
        A ovo shto si izlupao za crkvu necu i ne zelim da komentarishem uopshte.
        Masa, samo masa, masa je MAMA!!!

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

...sta sam izlupetao za Crkvu ? Daj citat...

Zar SPC ne racuna vreme po starom kalendaru ?
          Zar se kod nas ne desava paradoks, da prvo slavimo Novu Godinu
          [ obrezanje Isusa Hrista ], a posle toga slavimo Bozic
          [ rodjenje Isusa Hrista ], cije smo obrezanje slavili pre nego se on rodio ???

To je zato sto drzava racuna vreme po novom, Gregorijanskom kalendaru, a SPC po starom, Julijanskom kalendaru...

p.s. inace, na snimku se kaze 100 mil. evra za tu opremu...
          Kao sto se kaze da se cipom moze kontrolisati um, i misljenje ljudi
          To da li neko vara ili ne vara zenu...saznace zena sama, ne treba joj cip...

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

Originally posted by KOXTER
            @Bond
            Ne gledam ja uopshte paranoicno......
            Ovde se radi o tome da ce neko tamo znati: kog Opela ti vozis, da li si prevario zenu, shta volish da jedesh,kako se oblacish, gde si sve tacno danas bio...
            Ma, neeee....nije to uopste paranoicno...

Comment

• KOXTER
              CBC Veteran
              • 07.07.2007
              • 109
              • Beograd, Palilula

@neshaoct
              Zaboravi da sam te pitao bilo shta.

Ko je razumeo shvatice....

Izvinjavam se na malom off-u
              Masa, samo masa, masa je MAMA!!!

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Egon nosa chip u dzepu i nebuni se

Imate ih u kljuchevima od auta svi vi koji imate imobilajzer sa pasivnim kljuchem (bez baterije).

Sto se tie sumanutih ideja o novom ropskom sistemu, glupost.
                Zivis legalan zivot i nista ti nesmeta.
                U nadansnje vreme mozes da budes pod prismotrom i odinama a da nisi svestan jer procs pracenja i nadgledanja osoba po starim principima je spor. Na ovaj nacin pozitivno da kompjuterski sistem sam izbacuje osobe koje su sumnjive ako se pojave na referentim tackama istrage. Ko je kriv shebo se ko nije proso.

Naucne fantastike se ostavimo, da ce biti zloupotrebe bice, pun je net shema kako napraviti prijemnik da bi se iscitali podatci iz chipa radio talasima te to nosi i hackovanje istih.

Kloniranje podataka chpa biva lako eliminisano kad se ista osoba pojavi na 2 mesta na zemaljskoj kugli sto je prakticno nemoguce za dati vremenski interval.

Na sve se to vec mislilo i sistemi se ujedinjuju u globalni sistem gde isti daje alarm na hack prikazujuci istovremeno 1 istu osobu na 2 mesta.

Ja na ovo sve vidim samo pozitivno, lupezima se mora stati na rep po cenu da se malo odreknemo privatnosti koju nosimo sa zabludom u mislima.
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• CannoN
                  CBC Senator XXL
                  • 15.09.2007
                  • 485
                  • Beograd

Ja sam jedini pomenuo ropstvo ali nisam pominjao "novi ropski sistem" vec stari - bojim se da izvlacis iz konteksta BOOST a to te stavlja na stranu "lupeza".

Posmatras subjektivno. Ima dobar deo ljudi koji zive mimo nametnutim im "slobodama" - moj ideal jeste demokratija ali u pravom smislu reci - ne paravan koji se danas koristi(da se ogradim da ne znam kako je u Nordijskim zemljama).

Vidis i drzava je oblik organizovanog kriminala ako kriticna masa ljudi to odluci-onda se desi revolucija pa sve iz pocetka. Ko daje legitimitet vlasti nego ljudi. Ako vecina njih nece cip onda sa cipom nesto nije u redu bez obzira na istinu jer ustvari objektivne istine nema, tj. nedostizna je.

Comment

• Vlada_nbgd
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2005
                    • 1066
                    • Novi Beograd/Topcider
                    • ford focus sport pack

Originally posted by BOOST
                    Zivis legalan zivot i nista ti nesmeta.
                    Poenta cele price...
                    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• barda
                      CBC Veteran
                      • 28.11.2005
                      • 154
                      • Novi Sad

Ja vec imam taj cip u identifikacionoj kartici zaposlenog!

Svako jutra se kucam na sat pri ulasku ili izlasku sa posla i to koristimo vec tri godine... nisam video da je sef to zloupotrebio... pre smo mi zloupotrebili tako sto izadjes sa posla i ne otkucas se!

Ali dosetili se i oni pa stavili video nadzor!
                      Ali neko i u te kamere treba da gleda, tako da opet nista!

Sve se moze zaobici ako hoces!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Još pre dvadeset godina prevaren tadašnji sistem, koji je postavljen u jedan računarski centar (koji je lokacijski bio izdvojen od ostatka firme, da bi se kontrolisali radnici), podaci su slani modemom jednom mesečno, ali tek posšto se unesu "ispravni" podaci o prisustvovanju poslu.

Naravno svi su dolazili na posao 5-15 minuta pre početka posla, odlazili sa posla 5-15 posle završetka radnog vremena, imali po 5-15 službenih izlazaka nedeljno i 2-3 privatna (na vrlo kratko)...

Ja lično ću uzeti LK sa čipom, jeste da me retko kontrolišu ali i za to retko se uvek izgubi 10-15 minuta, dok provere u sistemu, ovako ide trenutno, a nadam se da će kad nova LK zaživi i ostale firme/institucije koje imaju svakodnevni običaj da legitimišu ljude ličnom kartom nabaviti čitače i pojednostaviti mnoge stvari.

Da ne pričam o činjenici, da se neko pametno setio, a nije, onda bi imao jedan dokument koji ti menja sve i ličnu i vozačku i zdravstvenu i šta još može da udje u tu grupu.
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                        11.04. 0:12 #2
                        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• BOOST
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

CannoN

Nekapiram sta je izvuceno iz konteksta ?

Ti si naveo stari ropski sistem? Moguce da si. Da netrazim, ako jesi, u tom slucaju bi bio citiran a ja citat nevidim, samo metaforicno dajem sliku kako se moze svatiti kontrola kretanja.

Sistemi nerade tako kao sto se predstavlja.

Naime, u "demokratiji" postoji jasan zakon o zastiti digitalnih podataka licnog karaktera.
                          Manuelno, nasumicno pracenje bi se u ovom smislu tretiralo za prekrsaj zakona u slucaju da neko manuelno proba da koristi sistem.
                          Sistem se koristi za trazenje jedinke iskljucivo po sudskom nalogu.

Ako je neko dospeo na nalog, zbog krivicnog dela , samo pozitivno da se isti moze locirati sto pre.

Istovremeno ako je u procesu istrage, dobija se informacija kontaktiranih osoba sto daje sliku "mreze".

Svi ostali su prikazani od strane sistema samo kao tachka na monitorima bez prikazivanja podataka.

========================

bezopasni

Totalno si u pravu po pitanju kombinacije ID , vozacka itd.

Kod mene je vozacka starog tipa i sluzi kao obadva dokumenta u isto vreme.
                          Stari tip je nazalost sa EAN kodom i sa magnetnom trakom.
                          Koristi se u Scandinaviji na svim terminalima za placanje ako si zaboravio kod od bankovne kartice, provlacenjem ID kartice se uparuju podatci o vlasnistvu bankovne kartice.
                          To je u opticaju od 1979 god.

Sad vec postoji mogucnost uzimanja EU dokumenta koji omogucava kretanje kroz Schengen bez pasosa.

Taj tip je sa RFID chipom.

RFID se nalazi vec u EU pasosima i vrlo je efikasan za brz prolaz preko granica.
                          move your mind

Comment

• GadGet
                            CBC Senator
                            • 15.08.2007
                            • 206
                            • Nbgd, Vozdovac

Ma cela problematika je u tome sto sa starim lk mozes da se druzis sa komsinicama, prijateljicama.....a sa novim ima odma da izveste zenu o vasim aktivnostima

Comment

• BOOST
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

Pa sta ce ti licna kad ides u komsiluk?
                              move your mind

Comment

• GadGet
                                CBC Senator
                                • 15.08.2007
                                • 206
                                • Nbgd, Vozdovac

Vidi ti caleta seta se krajem bez licne karte

Tetak sta je to mandatna neka prekrsajna, krivicna u svakom slucaju neka kazna jeste

Comment

Working...
                                X