U REPUBLICI SRBIJI JE SLOBODNO SVE ŠTO USTAVOM I ZAKONOM ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Jeste, jeste.....
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• dintel011
      CBC Senator XXL
      • 12.03.2005
      • 348
      • Beograd, Vidikovac

Originally posted by TETAK
      Samo sebi nabijaš troškove, ajde lepo plati kaznu i bi?e ti lakše sigurno!
      Zalba se ne taksira.
      Originally posted by CLD
      Zasto Tetak, covek nije nista uradio da bi bio kaznjen.
      83km/h

Comment

• CLD
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2005
        • 1225
        • Belgija - ranije Luna-Chico

znam da si vozio brze nego sto je dozvoljeno, hebi ga kad si bio baja da stisnes pedalu i vozis brze nego sto je dozvoljeno budi baja pa i plati, kad bi svi bili savesni i placali gluposti koje napravimo, redje bi se odlucivali da pravimo gluposti. Ali opet to je domen naucne fantastike.

Comment

• MOSLER
          CBC Senator XXL
          • 27.05.2005
          • 1064
          • Niš

Originally posted by CLD
          kad bi svi bili savesni i placali gluposti koje napravimo, redje bi se odlucivali da pravimo gluposti.
          Kad bi doktori savesno obavljali svoj posao,kad saobracajci ne bi uzimali mito,kad politicari ne bi krali...............onda ovo ne bi bila Srbija
          Rupe u zakonu postoje,ko zna on ih koristi,ko ne zna on plati kaznu

Comment

• dintel011
            CBC Senator XXL
            • 12.03.2005
            • 348
            • Beograd, Vidikovac

Originally posted by CLD
            znam da si vozio brze nego sto je dozvoljeno, hebi ga kad si bio baja da stisnes pedalu i vozis brze nego sto je dozvoljeno budi baja pa i plati, kad bi svi bili savesni i placali gluposti koje napravimo, redje bi se odlucivali da pravimo gluposti. Ali opet to je domen naucne fantastike.
            Nije problem finansijska strana kazne nego onaj drugi deo, al ti to izgleda ne razumes.
            Kao sto ne znas ili si zaboravio kako izgleda ulica u kojoj se sve to desilo kad mislis da sam izigravao "baju" kad sam vozio >40.
            Inace, hvala ti na savetu.
            Pozdrav!

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

To be continued!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• che_beograd
                CBC Početnik
                • 01.10.2006
                • 7

Interesuje me sledece.Pre neku noc me navata pandur i lupi mi kaznu za izlizan pneumatik.Ok,trap nije bas najbolji ali pneumatik je izlizan samo po ivici,recimo 1-1,5cm sirine.On je odgovorio da se po zakonu meri gde su najmanje sare.Onda me podvrgne alko testu i pokaze 0.Ali u zapisniku(koji nisam potpisao,pise da sam odbio da potpisem) pise sledece:
                1.preko BG registarskih oznaka pise UE(prave oznake)
                2.nigde ne pise da sam podvrgnut alko testu
                3.pise da je ocitao dubinu sare meracem a nije (imam i svedoka,suvozaca).
                Prvo,kolika je kazna za ovo delo otprilike?
                Kakve su mi sanse da se pozovem na Zakon o upravnom postupku (zapisnik nije vodjen uredno) i trazim suceljavanje?Ima li onda nekih dodatnih troskova ako moj slucaj padne?

Comment

• Misko M
                  CBC Senator XXL
                  • 17.03.2007
                  • 652
                  • BG Vozdovac

kazna za celave gume ti je oko 2-3000din, ja sam je platio skoro al sam se na izlasku setio da isto ko i tebi nije merio sa instrumentom dubinu sare nego je odokativno procenio !!!
                  tako da ti savetujem da trazis suocenje !

Comment

• dintel011
                    CBC Senator XXL
                    • 12.03.2005
                    • 348
                    • Beograd, Vidikovac

Originally posted by dintel011
                    Jutros u nekadasnjem Bulevaru JNA, (Bul. Oslobodjenja) snimio me radar koji je montiran na vozilo. marke TRAFIPAX.
                    Mislim da su vozilo sa radarom nepropisno montirali, i da mu drvcece smeta da ocita pravilno brzinu.
                    Srecom, aparat je sam poneo pa sam sve lepo odslikao, i to cu da pokazem na sudenju.
                    Normalno trazicu da pozovu pandura koji me je zustavio i onog sto je sedeo u kolima.
                    Pitanje o tome ko ga je i kada obucio da rukuje vozilom, ko je ugradio radar na vozilo, nacinu parkiranja vozila, uputstvu o upotrebu i sve ostalo sto bi ih pitao ZockyBoy pitacu ih i ja.
                    Primedbu na zapisnik sam stavio i potpisao sam ga.
                    Bicete obavesteni o detaljima.
                    Evo slika

Bio sam kod sudije, najblaze receno sokirali su se.
                    Prvi put kada sam zatrazio da mi omoguce uvid u pravilnik-uputstvo o postavljanju i koriscenju radara, i sertifikat da je radar atestiran i ko ga je atestirao.
                    Kaze gospodja ili gospodjica :..." Pa znate sta, vi to morate da trazite od Saobracajne policije sami pismeno pa ce oni da vam odgovore, ali ja vam kazem da je to bespotrebno i da ovde (u zahtevu za pokretanje P. postupka) pise da je radar atestiran....".
                    Ja: "Jeste mozda atestiran, ali sigurno nije bio dobro postavljen...".
                    Ona:"Ma sta vi znate, znaju oni kako se to radi, vi cete sad da izjavite sta hocete, pa ce predmet da se prosledi kod sudije koji ce da odluci sta ce biti sa vama...".
                    Saslusam ja odgovor koji je verovatno sablonski, i izvadim fotografije uz napomenu da smatram da je radar bio ne propisno postavljen, zahtevajuci suocenje sa policajcem koji je ocitavao u kadetu i onim sto me je zaustavio. Bilo je
                    Jos sam im napomenuo, da mi sprecavaju zakonska prava pa pripremim odbranu, da ne treba ja da vrsim prepisku sa MUP-om, nego da oni treba da zahtevaju od njih i meni omoguce uvid u papire i uputstvo o koriscenju/postavljanju radara.
                    Sve su to bacili na papir, fotografije su ostale kod njih uredno zavedene.
                    Nestrplivo cekam sledeci poziv.
                    Posle skoro 2 godine,
                    stiglo mi je resenja o kaznjavanju sa 4000dinara + 1200 troskovi sudjenja + uslovno na godinu dana ili ode dozvola na 3 meseca.
                    Pise da su saslusali OSL i da isti "nema razloga da me neosnovano tereti i da mu je u svemu poklonjena vera kao svedoku".
                    Sve je to lepo, samo gde sam tu bio ja da ga pitam ono sto sam hteo, naravno nisu me pozvali niti u resenju pise datum kada je svedok saslusan itd.
                    Sad cu lepo da napisem zalbu zbog:
                    -pogresnog i nepotpuno utvrdjenog cinjenicnog stanja,
                    -pogresne primene Zakona o osnovama bezbednosti saobracaja na putevima,
                    -bitne povrede -II-
                    -odluke o osudi
                    Pa da vidim kako i zasto su mi uskratili pravo da kao okrivljeni postavim par pitanja OSL u svojstvu svedoka sto po zakonu imam pravo.

U obrazlozenju u delu izjave svedoka pise sledeca konstatacija kao odgovor na moju tvrdnju (pokrepljenu sa fotografijama) da vozilo sa radarom nije propisano postavljeno jer je ispred istog bilo drvo... :
                    "svedok je izjavio da ta okolnost nije od znacaja za merenje brzine kretanja vozila ovom vrstom radara, jer kolski radar meri brzinu kretanja vozila u trenutku prolaska vozila pored kolskog radara...".

Bas me interesuje jel to cudo od radara meri u odlasku ili u dolasku (do kraja 2006 po zakonu je smelo samo u odlasku).
                    Epilog cele price je da mi je danas stiglo resenje kojim se preinacuje prethodno resenje po sluzbenoj duznosti i da se OBUSTAVLJA jer je nastala apsolutna zastarelost posto je pre mesec dana proslo dve godine od ucinjenog prekrsaja.Pise jos da se nisu upustali u osnovanost moje zalbe na prethodno resenje (na 6 strana + fotografije) nego eto oni su po zakonu morali da obustave postupak.
                    Zato nemojte da vas mrzi da pisete zalbe, nekad se i isplati.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

E, do 00, odusevio sam se !
                      Svaka cast!
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• TAZZ
                        Banovan
                        • 30.05.2005
                        • 1409
                        • NBGD,SERBIA

Dintel...

Comment

• Vladan
                          CBC Senator
                          • 18.08.2005
                          • 248
                          • Vuko.ebina
                          • e46 325i

Svaka cast majstore!!!!!!!!!!

Comment

• BOOST
                            Founder - Admin od Začetka
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by che_beograd
                            Interesuje me sledece.Pre neku noc me navata pandur i lupi mi kaznu za izlizan pneumatik.Ok,trap nije bas najbolji ali pneumatik je izlizan samo po ivici,recimo 1-1,5cm sirine.On je odgovorio da se po zakonu meri gde su najmanje sare.Onda me podvrgne alko testu i pokaze 0.Ali u zapisniku(koji nisam potpisao,pise da sam odbio da potpisem) pise sledece:
                            1.preko BG registarskih oznaka pise UE(prave oznake)
                            2.nigde ne pise da sam podvrgnut alko testu
                            3.pise da je ocitao dubinu sare meracem a nije (imam i svedoka,suvozaca).
                            Prvo,kolika je kazna za ovo delo otprilike?
                            Kakve su mi sanse da se pozovem na Zakon o upravnom postupku (zapisnik nije vodjen uredno) i trazim suceljavanje?Ima li onda nekih dodatnih troskova ako moj slucaj padne?
                            U zakonu za EU vazi jedno pravilo. (uskladjivanje propisa u toku)

Najmanje 2/3 od nalegajuce povrsine mora da ima minimum 1,6mm leti 3,0mm zimi.

Srbija???
                            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                            move your mind

Comment

• Misko M
                              CBC Senator XXL
                              • 17.03.2007
                              • 652
                              • BG Vozdovac

...srbija ?
                              1mm za letnje pneumatike i 3mm za zimske po zakonu !
                              ...a meri se tamo gde je najmanja dubina

Comment

• shone190
                                CBC Senator XXL
                                • 10.12.2004
                                • 1877
                                • Beograd
                                • Dodge Charger 8.1l

Evo malo da osvezim temu posto su me juce zaustavili i snimili istim ovim radarom na Kadetu

Juce sam zaustavljen od strane dvojice policajaca kod FON-a, tacnije ne ja sam vec tri automobila koja su bila u grupi, a ja sam bio drugi.

Prvo nisam znao o cemu se radi, mislio sam da je rutinska kontrola, ali cim me je pitao da li znam kojom sam brzinom isao, znao sam o cemu se radi. Znam da je ogranicenje na toj deonici 40km/h (realno zar ne ), ali kada sam cuo laz da sam isao 94km/h, nasmejao sam mu se u lice. Inace vozim ko penzioner i znam da sam par stotina metara ranije gde ima onaj pokazatelj brzine pored puta procitao 64Km/h i da nisam povecavao brzinu nakon toga.
                                Moje pitanje je da li je moguce da nas trojicu u isto vreme snimi radar i zabelezi brzinu svakome od nas pojedinacno? Meni se pre cini da je onaj prvi isao tom brzinom posto me je pretekao ranije, a nema teoretske sanse da sam isao 94km/h. Takodje kada sam izasao iz auta, cuo sam da preko motorole policajac govori "crveni Audi 93-94km/h". I to mi je malo sumnjivo, zara radar ne ocitava jednu brzinu, a ne "otprilike 93-94"?

Takodje interesuje me jel neko zna koji tip radara je u pitanju i da li snima u odlasku ili dolasku? Kakav je to tip radara koji moze da snima grupu automobila i da svakom od njih dodeli odredjenu brzinu? Naravno kada sam pitao da mi daju dokaz da sam isao tom brzinom, zbunili su se i kao bice kod sudije za prekrsaje...
                                Sve u svemu zapisnik nisam potpisao, kao ni ova dvojica koja su samnom bila zaustavljena, pokupili smo se i otisli

Eto toliko od mene....

Comment

Working...
                                X