U REPUBLICI SRBIJI JE SLOBODNO SVE ŠTO USTAVOM I ZAKONOM ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • luka.l
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 490
    • Beograd
    • ВАЗ 21213

Eh sad, pa ko hoce da se igra "grube igre" mora da bude potkovan. Normalno da pandur nece nista da prasta. Nije lose makar imati i odstampan ZBS, ZOBS, ZUP itd. kao i ovaj deo uputstva pa onda kad krene da prica, a ti mu kazes da ti kaze koji je to clan kog zakona samo da pronadjes...
    - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
    - "I vi ste dobro."

Comment

• cuore sportivo
      CBC Senator XXL
      • 16.01.2005
      • 954
      • Bezanijska Kosa
      • Alfa Romeo 147 1.6

Pade mi nesto na pamet,citajuci Lukin post.
      Zamislite scenu prilikom zaustavljanja od strane kera(av,av,av):
      Dobar dan.
      Dobar dan.
      Vase isprave molim.
      Izvolite...
      Nacinili ste prekrsaj......
      Koji prekrsaj?
      Pa taj i taj.
      Po kom clanu zakonika?
      Pa........255......
      Aha,cek malo prijatelju(vadite zakonik,listate,listate....)
      Nema tog clana.......hehehheheh

Moram to prvom prilikom da probam.......imace te izvestaj sa terena......

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Na opisane načine činite neoprostivu grešku...Poznata je ona narodna "šut sa rogatim", odnosno vrdanjem dup.tom samo odlažete neizbežno i.....povećavate troškove(sebi) postupka.Policajac više uopšte i ne mora(i neće) da sa vama prolazi kurs iz oblasti ZOBS-a već vas direktno prosledjuje novo oformljenom organu za prekršaje koji radi u okviru SUP-a a ako vas još uvek nije prošla volja za zezanjem pa se kojim slučajem žalite, sledeća instanca je sudija za prekršaje koji će vas sigurno odrati plus u medjuvremenu napravljen zbir od troškova dotadašnjeg postupka....Znači siguran sam da je najbolje progutati sujetu priznati grešku i obećati da više nikada(iza ledja obavezno ukrsti prste) nećete tako voziti...Ovo uglavnom pali.Inače ako drug ON popuni obrazac prijave(koji je numerisan) više nikakva urgencija neće pomoći sve i da su svi od dotičnog druga pa do Jočića u tome saglasni!P.S. To da li ćete da potpišete obrazac ili ne je nebitno jer ON jednostavno konstatuje da ste to odbili i kraj....
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Sve je to tacno, ali ipak vecina nas ima sigurno neku glupost, koju ce saobracajac kome je povredjena sujeta lako pronaci.
          he he he. mene je saobracaj zaustavio "jer sam prejako kocio pred pesackim prelazom" iako nisam vozio ni km/h iznad gradskog ogranicenja.

posto sam se samo nasmejao bez ijedne reci, mladjani je trazio da pregleda ono sto zakon navodi alii...

he he, pita on " da li imate rezervne svecice " sto je bilo sjajno, rekoh imam ali sta bi radili sa njima )
          setio se da u stvari radi se o sijalicama i tako to.

tek ,izvinio se i posavetovao da sporije vozim ubuduce mada sam i tada jako sporo vozio.

centar BG, blizu Skupstine, veoma mlad pokicajac, jos zelen.

nije plavusan

naravno, slazem se da ne treba iritirati sluzbeno lice, mozda ima kratak fitilj ali i oni moraju TACNO da primenjuju iskljucivo zakon i dda vode racuna o svojim obavezama koje postoje uz prava koja imaju.

iskustvo je sareno
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141

Inače ako drug ON popuni obrazac prijave(koji je numerisan) više nikakva urgencija neće pomoći sve i da su svi od dotičnog druga pa do Jočića u tome saglasni!P.S. To da li ćete da potpišete obrazac ili ne je nebitno jer ON jednostavno konstatuje da ste to odbili i kraj....

sta bi sa onim policajcem koji je kod Uzica zaustavio obicnog gradjanina civila a za koga je ministar Velja Ilic napravio skandal, ometao sluzbeno lice cak ga i fizicki napao ?

to sto ON ili bilo ko, pa i sudija konstatuje nista ne znaci i veoma je daleko od kraja. kraj je Sud u Strazburu jer je SCG potpisala Povelju o ljudskim pravima Saveta Evrope i niko, pa ni polocija nema pravo da krsi osnovna ljudska prava i slobode, od kojih je jedno pravo na nepristrasno sudjenje i pravo na odbranu kroz visestepeni pravni postupak.

to sto ti opisujes je relikt komunizma gde je ON u uniformi sam bog i ovaplocenje zakonam naravno uvek bezgresni po default-u.

znam da je ZOBS predvideo instant "sudjenje" na asfaltu ali i da iznad ZOBS postoji jos i drugih zakona ukljucujuci i osnovni zakon (Ustav).

druga je stvar sto je racionalnije ne terati stvar sa policijom i drzavom , pogotovu nasom koja je veoma daleko od uredjene i pravne drzave gde se zakoni bezrezervno postuju.

a sve i da neko vozi brze, policajac je duzan po zakonu da obezbedi materijalni dokaz sudski validan. nepotpisani zapisnik to nije, pa cak ni potpisani nije bezuslovno validan.

nije bas crno bela slika, niti je policajac ili bilo koji drzavni oredstavnik ili organ bog i batina u jednokratnom postupku na terenu kao sto bi se moglo povrsno zakljuciti.

naravno svaki ma kako sitan prekrsaj treba i mora biti redovno sankcionisan od pojasa do migavca i kaznjavanja pesaka.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Postupak je zaista višekratan ali ja bih radije izbegao da ga finansiram a....Strazbur je jako daleko....

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

slzem se, treba neko prvi da napravi presedan a onda ce biti i blize i jeftinije
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

A propo onog sto je neko kopirao sa drugog foruma o pravilnicima i atestima mogu da potvrdim ono sto su SRI i TETAK rekli - ne moze sut sa rogatim.

Imao sam i proveru toga pre nedelju dana. Naime, vracao sam se iz grada oko 4 ujutro i uhvatio me radar sa 82 km/h. kako pandur nije hteo da spusti, hteo je da pise prijavu. Ja sam mu trazio da mi pokaze pravilnik po kome rukuje tim laserskim radarom (inace, pravilnik nije usvojen, vec mora da se primenjuje onaj za obicne radare izasao u SL 3/85 i u kome se kaze da moze da te meri samo u odlazecem pravcu). On mi kaze da ja imam pravo da trazim atest i to je to. Pravilnik ne mogu i on nece da slusa, jer ko sam ja da njemu solim pamet. I tako...napisa mi prijavu na 1500 dinara.

Ali, da neke stvari idu na bolje kod nas, uverio sam se. Caleta su uhvatili negde kod novog sada da vozi oko 30-tak km/h preko ogranicenja. Stigne njemu presuda, i njegov prijatelj advokat napise zalbu....u kojoj uz brdo pravnih zajebancija navede i ovo o pravilniku i navede da je u tom trenutku neki auto obilazio mog caleta i da zahteva fotografiju sa radara na kojoj se potvrdjuje ono sto je pandur naveo u prijavi. Bilo je jos stvari, al se ne secam.

Uglavnom, stize posle nekog vremena presuda u kojoj se uvazavaju argumenti u zalbi i predmet vraca na eventualni ponovni postupak nizoj instanci. Nakon toga, nista vise nije stiglo.

Za ovo moje cu da napisem istu zalbu i videcu da li ce da bude prihvacena. Ako bude uspelo, skeniracu zalbu i presudu kad budem sledeci put isao dole

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Bas mi je drago sto si nasao rupu u zakonu bravo za tebe,ja se danas izvuko na kevu,tj ona me izvukla a pandur nije bio neki zloca i tako...

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

videcemo kako ce da prodje to u Nisu....znas da su ljudi na severu malo otvoreniji

E, da - pazi se radar stoji kod bolnice nocu povremeno, mene su tu uhvatili.

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

Znam im skoro sve pozicije pa i tu uobicajnu,inace mene su uhvatili na punoj liniji pri izlasku iz klisure malo sam ga razvuko ali izvukoh se

Comment

• cuore sportivo
                          CBC Senator XXL
                          • 16.01.2005
                          • 954
                          • Bezanijska Kosa
                          • Alfa Romeo 147 1.6

Ko to kaze da nasa drzava nije pravna!? :

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Možda u KG tako patroliraju...em ne troše benzin, em čuvaju skupi auto...sve u duhu tranzicije, e sad ako se ukaže potreba za intervencijom, auto se spušta na ulicu i "robo cop" može u akciju!Sav sam se naježio!!!!!

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

ROBOCAP pravo resenje,inace mozda ga voze samo zato ssto se pokvario

Comment

• milannik
                                CBC Senator XXL
                                • 23.12.2004
                                • 1455
                                • Niš

Pa sigurno ga nisu digli zbog nepropisnog parkiranja

Comment

Working...
                                X