Grafika?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Grafika?!

Gainward GeForce 8600GT 1024MB, PCI-E (BP8600GT-1024-TV-DD)

GeForce 8600GT, 1GB GDDR2, 128-bit, 600MHz / 1000MHz, Dual DVI, HDTV, TV-out, HDCP, DirectX 10, PCI-E 8.620,86
    106,00 €

Ili

SAPPHIRE Radeon X1950 GT PCI Express X16 ATI Radeon X1950 GT 512MB/256bit GDDR3, 500MHz(core)/600MHz(mem), 2xDVI, Video-OUT, VGA Cooler 02.04 9.545,00 117,36 €

Ili nesto sasvim trece! Dakle nije mi bas najmilije da dam ovoliko za grafiku, pa ako neko ima na umu nesto sto bi radilo posao a da nije ovako skupo neka predlozi! A ako mora toliko da kosta, a neko ima predlog za nesto bolje za taj novac, opet neka predlozi!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
  • dagy
    CBC Član
    • 09.10.2007
    • 77
    • Village of Cuprikovac

Recimo taj safir, ima bolju memoriju i duplo vecu magistralu od tog 8600gt-a. E sad grafike se ne kupuju stalno tako da mozda neka varijanta sa GDDR3 ili 4 memorijom,a i taj X1950 je u DX9 klasi, vreme je za DX10.
    Tako da neki predlog mozda ATi 2600Xt gddr4 ili jos nesto jace za neku sumicu vise, ili recimo nVidia i GeForce 9600 GT Leadtek PCI-E 512MB/DDR3/Dua DVI/HDTV/FAN/256bit -za nekih 130evra, mislim da ima u Altiju.
    A ako je skupo mozda GeForce 8600 GTS Leadtek PCI-E 256MB/DDR3/Dual DVI-I/HDTV/FAN/128bit/EXTREME-ALLSOLID nekih 100evrica.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
      CBC Senator XXL
      • 13.11.2007
      • 684
      • Sabac

Daggy ti je lepo predlozio, mislim da bi ti bilo najbolje da skrpis jos malo para i uzmes sebi 9600GT, bilo Palit-ovu, bilo Leadtek-ovu. Obe se krecu oko 135 evra, a za te pare dobijas 2X brzu graficku od 8600GT kojeg si ti pominjao. Ako ti je mnogo, vidi neki Radeon 3850 sa 512MB, cene se krecu u rangu 110 evra, mada time dobijas dosta manje performanse i slabiju graficku od 9600GT. Dakle, dati dodatnih 15-20 evra se svakako isplati.
      Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Originally posted by dagy
        a i taj X1950 je u DX9 klasi, vreme je za DX10.
        Tako da neki predlog mozda ATi 2600Xt gddr4 ili jos nesto jace za neku sumicu vis

I sta onda sa dx10?
        Nema maltene nikakvu prakticnu primenu jos uvek, zahteva windows vistu, a kad dx10 bude aktuelniji ta kartica ce biti prespora. Tako da, dx9 je jedino i bitan, a x1950 je tu brza od navedenih, iako je stara garda.

Po meni je 38xx best buy, ima jeftinih primeraka, a sve ove ne mogu da se porede s njom.
        Meni savrseno odgovara 2600xt, pogotovo sto sam uzeo karticu sa pasivnim hladjenjem, ali ja gotovo da i ne igram igrice...

Comment

• Tomic
          CBC Veteran
          • 20.06.2007
          • 182
          • Zrenjanin
          • Audi A4, Corsa C

Bezi od ATi-ja koliko god mozes Uzmes 8600 GTS/HTDP/256MB DDR3 128-bit i gotovo. Bices miran jedno vreme. Ja naprimer koristim 8800 GTS, a ortaku sam prodao 8600 GTS, ne polovnu, nego novu (povremeno sa bavim tim stvarima) Ta grafika u kombinaciji sa pravim procesorom i memorijom, razbija ... Koju plocu imas, procesor i memoriju? Javi mi na pm, pa cu ti sve detaljno objasniti.
          Eto

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

A zasto da bezi od atija? Sta nije u redu sa atijem? I nvidia i ati imaju gomilu razlicitih kartica, ove godine ovakve, sledece godine onakve.
            Kad kazes da ati ne valja, to je kao kad ja kazem da alfa romeo ne valja. Predrasuda na istom nivou.

Comment

• Tomic
              CBC Veteran
              • 20.06.2007
              • 182
              • Zrenjanin
              • Audi A4, Corsa C

E bas to sto si rekao: "ove godine ovakve, sledece godine onakve". Vidis, ovih par godina (4, da budem precizniji), treba bezati od ATi-ja. Bili su zaista jaki. Posle je nVidia uzvratila udarac i ATi je hteo da se vrati na tron. Stancovali su graficke sa velikim memorijama, a nisu mislili na druge stvari.
              A jesam li ja rekao da Alfa Romeo valja

P.S. za clanove ARCS, naravno da Alfa valja, samo moram da se izvucem. Car mi je uvalio
              Eto

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                CBC Senator XXL
                • 13.11.2007
                • 684
                • Sabac

Nvidia je napravila debeo promasaj sa 8600 serijom. Taj 8600GTS za cenu koju se prodavao (oko 210 evra, kad se pojavila pocetkom prosle godine), je otprilike bila najgora kartica po odnosu cena/performanse. Ati 3850 je trenutno best buy opcija za svakog ko moze da izdvoji malo preko 100 evra. Nvidia nema graficku u toj klasi za te pare. Dakle, po meni, 8600 seriju izbegavati u sirokom luku.

Jos jednom ponavljam: 135 evra za Nvidiu 9600GT je trenutno najbolji izbor ako moze da se izdvoji toliko para. Pricam o GPU najnovije generacije sa 256 bita i 512 MB, koja u 3D Marku tuce cak i stari 8800GTS.
                Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• M@rio
                  CBC Veteran
                  • 13.07.2007
                  • 166
                  • Čačak-Beograd(studiram)

Uzmi 38xx nije bitno koju.Bolje uzmi kartu iz vise serije malo oslabljenu, nego top iz srednje.Ipak DX 10 nema neku prakticnu primenu.
                  If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• bojanTI
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2006
                    • 870
                    • Pancevo

Kao i uvek misljenja su dijametralno razlicita...
                    Trenutno je kod mene X600 pro, a sve to na Asus P5KR, Core2Duo 3.66 ghz, 2Gb Ram, ostalo je nebitno u ovoj prici...
                    Nisam dugo pratio sta se desava u tom svetu pa mi ovo vase bacanje sa ciframa i oznakama malo tesko pada, ali da malo olaksam sebi i vama, recimo da je 100 eura neka cifra koju bih izdvojio, malo gore, malo dole, ali neka to bude polazna osnova! Uzmite u obzir i ovo sto imam kod sebe (X600) pa na osnovu toga da se nekako odlucim, hoce li to biti ipak nesto za 100 eura, ili da dam vise za 9600GT, ili 3850! Muka!
                    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Tomic
                      CBC Veteran
                      • 20.06.2007
                      • 182
                      • Zrenjanin
                      • Audi A4, Corsa C

Ipak uzmi 9600 GT, vidim da mi neko brise postove. Valjda ne delimo isto misljenje Gledao sad malo po netu, 9600 GT je dobar izbor. Neznam bas da li je bolji od 8600 GTS, ali od 8600 GT je svakako bolji izbor.
                      Eto

Comment

• kiborggg
                        CBC Član
                        • 12.02.2008
                        • 24
                        • Bijeljina

kolega sapcanine.... u petak navece kad sam upalio komp moja 8600GT je ispustala cudne zvuke... Izgleda da je cooler pred kraj... Smijem li je tjerat u ovom stanju i sta bi bilo da crkne kuler a ja ne skontam, posto imam 5 kulera u kucistu, pa se moze to lako desti da ne cujem??? Fala....

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

Blokirace windows (ili sta vec koristis)
                          Iako se 8600 gt ne greje preterano, podmazi taj vent u svakom slucaju, ocisti ga od prljavstine ili sta vec. Par minuta posla..

Eto zasto sam ja uzeo 2600 xt bez ventilatora.

Comment

• Tomic
                            CBC Veteran
                            • 20.06.2007
                            • 182
                            • Zrenjanin
                            • Audi A4, Corsa C

Cak i kad ga podmaze i ocisti, trajace mu jos neko vreme. Taj je gotov. Uzmi Zalman-a, to ce da traje i ne cuje se puno. Inace, grafika sa pasivnim hladjenjem je dobra stvar. Ali neke graficke nemogu bez coolera
                            Eto

Comment

• dagy
                              CBC Član
                              • 09.10.2007
                              • 77
                              • Village of Cuprikovac

Originally posted by Car
                              Originally posted by dagy
                              a i taj X1950 je u DX9 klasi, vreme je za DX10.
                              Tako da neki predlog mozda ATi 2600Xt gddr4 ili jos nesto jace za neku sumicu vis

I sta onda sa dx10?
                              Nema maltene nikakvu prakticnu primenu jos uvek, zahteva windows vistu, a kad dx10 bude aktuelniji ta kartica ce biti prespora. Tako da, dx9 je jedino i bitan, a x1950 je tu brza od navedenih, iako je stara garda.

Po meni je 38xx best buy, ima jeftinih primeraka, a sve ove ne mogu da se porede s njom.
                              Meni savrseno odgovara 2600xt, pogotovo sto sam uzeo karticu sa pasivnim hladjenjem, ali ja gotovo da i ne igram igrice...
                              Slazem se za Ati 38xx seriju ali sto se tice dx10...mislim da ce svako pre ili kasnije preci na sa XP-a na Vistu.
                              Malo teze sam se odlucio za prelazak, ali sada nemam namere da se vracam,pogotovo kada svi moji programi rede bez problema na njoj.

Comment

Working...
                              X