kabal vs adsl

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro_Touring_Mopar
    CBC Senator XXL
    • 13.11.2007
    • 684
    • Sabac

Iskreno, prva opcija mi je bila ADSL, medjutim posle nekih 6-7 meseci cekanja i konstantenih odlaganje telekoma, puko mi je .... , pa sam otisao do SBB-a i uplatio sebi kablovski. Dosli su isti dan i sve namestili. E sad, sto se tice samog interneta, moze se reci da sam zadovoljan. Da ima povremenih usporavanja - ima, ali nisu cesta, a download je uvek u granicama 55-60 kb/s. Zadnjih nekoliko meseci radi zaista dobro i nemam nekakvu nameru da ga menjam.

Sto se tice neprofesionalni SBB-a, to definitivno stoji. Izmisljaju kojekakve dugove ne bili ti uzeli koji dinar vise, a fazoni tipa - iskljuce mi internet u subotu u 13h, i onda moram da cekam ponedeljak ; su nazalost cesti...
    Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• P.S.Steva
      CBC Senator XXL
      • 08.10.2007
      • 955
      • Beograd

Ja sam adsl dobio isti dan kada sam i narucio...
      Opel Vectra A restajling 1.8i 95'

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...imam kod IKOM-a kablovski Net, brzine 512/256 FLAT...
        Cena koja ostaje za Net je manje od 1.000 dinara mesecno...
        Za ovih malo vise od pola godine, sasvim sam zadovoljan...
        Nijednom nisam zvao korisnicki centar, jer je uvek sve radilo...

Vidim da ovde kucate o ''hub''...protoku u lokalu...''gusari'' i sl...
        Jel' bi mogao to neko da mi pojasni [ moze i preko PP, da ne ide off na
        temi ]...
        Pitam, jer mozda do sada i nisam koristio pune mogucnosti ovog mog kablovskog...

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

SBB je najgora firma po pitanju usluge...neverovatni su. Najvise iritiraju korisnicki servisi koji su namerno uradjeni kao golubarnici da se ljudima smuci unapred pomisao da idu da nesto pitaju.

Kradu pare i zbunjuju narod tako sto slaju uplatnice unapred, pa se ljudi pogube sa placanjem ili plate unapred, pa SBB posalje opet (ako prodje, prodje...).

Dno.

Comment

• P.S.Steva
            CBC Senator XXL
            • 08.10.2007
            • 955
            • Beograd

Originally posted by neshaoct
            ...imam kod IKOM-a kablovski Net, brzine 512/256 FLAT...
            Cena koja ostaje za Net je manje od 1.000 dinara mesecno...
            Za ovih malo vise od pola godine, sasvim sam zadovoljan...
            Nijednom nisam zvao korisnicki centar, jer je uvek sve radilo...

Vidim da ovde kucate o ''hub''...protoku u lokalu...''gusari'' i sl...
            Jel' bi mogao to neko da mi pojasni [ moze i preko PP, da ne ide off na
            temi ]...
            Pitam, jer mozda do sada i nisam koristio pune mogucnosti ovog mog kablovskog...
            Sto se tice IKOM-a,znam za njih od kada su osnovani.Tada su se zvali DPkom(Dusan P. inace moj prvi komsija)Krenuli su posao tako sto su iz moje vesarnice razvlacili kablove na susedne zgrade,i evo i dan danas se ti kablovi mogu videti Posle nekog vremena moj komsija je prodao tu kablovsku i neko drugi je postao vlasnik.Ocu da kazem da sam od samog pocetka upoznat sa tim provajderom,i koristio sam njihov internet 1god i nisam bio zadovoljan.Barem tada su bili skupi...
            Opel Vectra A restajling 1.8i 95'

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja sam imao sreću da na trenutnoj lokaciji je prvo došao IKOM, pa 10 dana kasnije SBB a tada još nije bio startovao Adsl komercijalno kod nas.
              poznavajući ljude koji su uvozili opremu za onaj prvi SBB (a uglavnom je bila tada Motorola), i spletom okolnosti da je na 50m udaljeno čvorište doveden optički vod, uzeo sam SBB.

TV kvalitet je još i bio nekako podnošljiv, net je za divno čudo odmah proradio i osim čestih ispada sistema usled napajanja tehnički je moglo da prodje ok.

onda su proširili sistem, TV slika je postala zrnata, često dupla, sinhro postao toliko prejak da ubija sliku i krivi je, uglavnom domaći programi tu negde ili malo gori nego sa najobičnijom Loga antenom.

net su popravili oko napajanja i prestalo je da ispada.

do pre jedno 6 meseci protok je bio ok, i išlo je oko 110-120 kBajta /s, pa je skočilo na oko 300kB/s što je već bilo blisko broadbandu da bi sada išlo kilavih jedva 80-90 kB/s.

o najavljenih 5Mbita/s nema niti govora, barem meni još nijednom nije uspelo da upecam takvu brzinu.

3 puta sam ih uhvatio na kradji na računima, fiskalni račun uopšte ne izdaju čak ni račun u pravom smislu za net.

u medjuvremenu Telekom je takodje pismeno više puta nudio svoj aDSL.

sada čekam i nadam se da do leta Telekom pokrene komercijalno aDSL 2 tzv. odnosno 24Mb/s uz pravu digitalnu TV distribuciju pa bi tada oberučke napustio SBB i njihov "servis" za korisnike.

na drugoj lokaciji nažalost nema niti kablovskog, niti Telekoma, niti wireless.
              ono imaš 3 ponude i 0 ponuda za net, ista zemlja isti grad, neravnomerni razvoj infrastrukture.

SBB je ne tako davno prodat pa se probudila nada da će možda sada kao engleska firma biti nešto poslovnija u radu ali ja ne vidim neko bitno poboljšanje osim konstantnog rasta cene TV pretplate (pardon održavanja žice ) koja je sada premašila prosek u okruženju unutar EU po ceni.

počeo je kao neki prelazak SBB na pravu kablovsku , digitalnu, ali to je tako traljavo i sporo da sam razočaran.

kako je Telekom najavio da ulazi u distribuciju TV programa u digitalnom formatu očekujem sa nestrpljenjem da to isprobam.

mogu da zamislim na šta će ličiti fiksna telefonija SBBa za koju se već dugo vremena pripremaju i kao nešto rade na tome.

a opet WiMax je trebao još pre godinu dana da postane operativan, a ne vidim da je to na skorašnjem vidiku.

Telekomov HSDPA sam probao, nije loše ali ne radi svuda, cenovnik je vrlo nefleksibilan pa me to odbija.

više ni sam ne znam šta odabrati, nekako Adsl mi se čini da je postao najstabilniji sistem a Telekom ozbiljna firma pa uz očekivano dupliranje brzina do leta na 1-3 Mb/s sada bih svakome preporučio takav način konekcije.

SBB hub čemu služi, može objašnjenje ?
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Sapcanin
                CBC Senator XXL
                • 13.12.2006
                • 317
                • BG
                • Peugeot

Mishio definitivno SBB, skines strongDC++ konektujes se na gusare i elit hubove i vrh
                dosta bolje od torenata, em ne opterecuje net, em mozes da skidas i igras istovremeno.
                Sa 256 konekcijom imam najbolji ping na CSu.
                Ok im je podrska, doduse ja sam u centru pa odmah dojure (osim kad su mi uveli, zbog neke greske 3 meseca nisu znali da sam nakacen na televiziju, jer je lik sto je uvodio izgubio papir, pa sam imao godinu i 3 meseca dzabe TV i 3 meseca dzabe net )
                Nekad se desi da pukne net (~jednom mesecno) ali se brzo povrati.

Sve preporuke!
                Poljoprivredne masine

Comment

• nikolaf7
                  CBC Veteran
                  • 23.12.2007
                  • 181
                  • beograd

Imao sbb 256/128, sada telekomov adsl 1024/128...i nikad se ne bi vratio na sbb.

Za download je bio ok, ali za igranje blago je reci uzas
                  Ping varira, non stop ispadanje sa servera(battlefield 2), po 5x u 10min...radilo je ok samo od 01-04 ujutru.

Sada sa adslom imam manji ping(na istom serveru), potpuno stabilan bez ispadanja i veci dl nego ukupni strani+lokal na sbb

Dalje, ko sto neko rece iskljuce ti u subotu net i onda se hebi do ponedeljka. Pa kad podjes da uplatis moras da platis sva dugovanja za tv - dosta puta mi se desilo da treba racun vise nego sto sam mislio pa mi ne ostane para za net, a zivio sam na lab.brdu pa sutra opet u grad.

Kod telekoma toga nema, u kroz racune placas net ali ti ga ne gase. Tek prije neki dan sam platio racune za januar i februar, telefon bio iskljucen 15 dana ali net radio kao sat
                  If God rides a Harley............
                  The Devil rides a Duke!

Comment

• Sapcanin
                    CBC Senator XXL
                    • 13.12.2006
                    • 317
                    • BG
                    • Peugeot

hmmm. pitaj ove sa kantera ko ima najbolji ping sa 256/128 konekcijom
                    Imam bolji ping od 1mbit telekom
                    a za ove stvari si u pravu, a tu je i cekanje u redu
                    Uveli su sad da moze da se placa u posti i koliko sam izbrojao 7 saltera...
                    Poljoprivredne masine

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

na SBB-u ima lokalni torent traker tj EUC. pored njega nije potreban ni jedan HUB klijent. sve sto se pojavi na netu a da je iole zanimljivo kaci se tamo ujedno uvek moze download na zahtev. ja sam korisnig istog od kad postoji mreza na cukarici znaci 6godina. moj savet it je da uzmes SBB, odabers paket, potpises ugovor kao postpaid korisnik i budes redovan platisa. bices prezadovoljan.

pozz
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Kanarinac
                        CBC Senator XXL
                        • 08.10.2004
                        • 2870
                        • BG,Weedikovac

@brick Hub ili p2p samo shto je u lokalu pa ne opterecuje spoljni ne a sve mozhe da nadje tu.Skinesh npr apexdc++ imash www.gusari.org tu cesh naci neke info.

I love my

Comment

• level3
                          CBC Senator XXL
                          • 29.01.2006
                          • 857
                          • BGD, V.B. Karaburma

kuci ADSL = 512/128 kbs = nisam zadovoljan
                          posao SBB = 512/256 kbs = zadovoljan
                          ADSL moras da placas svakog meseca i hebenu doplatu za promenu brzine

SBB mozes da platis jedan mesec, drugi ne i pritom ti se ne racuna.
                          Besplatna promena brzine
                          www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• dacha
                            CBC Senator XXL
                            • 23.06.2007
                            • 356
                            • Beograd, NBG
                            • Xsara II 2.0i

Originally posted by sw.brick

više ni sam ne znam šta odabrati, nekako Adsl mi se čini da je postao najstabilniji sistem a Telekom ozbiljna firma pa uz očekivano dupliranje brzina do leta na 1-3 MB/s sada bih svakome preporučio takav način konekcije.
                            kul je ocekivati ali za to ne postoji zvanicna informacija tako da treba biti sa rezervom, iskreno sumnjam da ce to biti do leta... mada je cinjenica da sadasnji aolynk modemi koje telekom daje imaju vec predvidjene portove za voip-tv i ostala moderna cuda, a o prosirenjima konkretno samo "cuo sam" i "prica se"... svakako isto tako mislim da ce se to desiti ali bih kao rok gledao do kraja ove godine... telekom ima ozbiljan stav kada je internet u pitanju i moze se reci da rade svoj posao profi i da ce jos neko vreme biti vodeci, do kraja godine je planirano da bude 300-400.000 adsl prikljucka ;]
                            The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• lakica
                              CBC Član
                              • 07.09.2007
                              • 43
                              • Beograd, Vracar

bre milose, ne znam cemu dilema.. odes lepo do saleta i probas sbb sa sve hub-ovima, jer on stalno nesto skida, a i ne moras ni da odjavljujes adsl - lepo instalirate oba i dogovorite se ko ce biti na sbb-u a ko na adsl-u

off: reci burazeru da sam ispeglao kristinu jos nocas

Comment

• mishio
                                CBC Senator XXL
                                • 29.05.2007
                                • 1204

vazi se laki, dobra ideja buraz i ovako samo diabla sije tako da on nije problem
                                ali stvarno neverovatno koliko sam poslednjih dana cuo negativnih misljenja i to sve vezano za korisnicki servis, strasno.. javljam kad uzmem kako je i sta je sto se mene tiche moze lock

Comment

Working...
                                X