Pa posto ti je zavicaj Ladjevci, mogli bi da organizujemo nesto kod tebe kad budu bile DRAG trke u Ladjevcima.
Ovo mislim kod tebe, nesto kao na zadnjoj slici
Kada je nemilosrdna rotacija prasica i jagnjica u pitanju nije me tesko u vodu uterati
Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???
Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
A za jedan pojedini restoran ima jedna od cestih anegdota, vecma su istinite!
Naime posle duzeg boravka u inostranstvu , clan porodice se sa prijateljem strancem , inace covekom koji prvi put dolazi u Srbiju, krenuli kolima da obidju malo ovu divnu zemlju i zaglave u cesto pominjanom restoranu. Sad mladic koji je dosao sa svojim prijateljem, srbin ko i svaki drugi predlozi da pojedu po jednu "punjenu", ovaj drugi pristade, konobar ih osmotri dobro i zapita, "Momci jeste li sigurni", mladic u cudu pogleda konobara koji je sumnjicavo gledao ovu dvojcu za stolom, odgovor je bio, "Da", konobar se uz smesak povukao u kuhinju, posle nekih pola sata zacuju se vrata, na njima se pojavi konobar lelujajuci sa dva ogromna posluzavnika!
Zacudjeni gosti se okrenuse, i u cudu pogledase oko sebe!
Sad pomenuti mladici sede piju, meze, i njaednom prekidaju razgovor kada ugledaju konobara, na vratima kuhinje pojavi se veliki deo osoblja restorana koji bejahu znatizeljni da vide koja je ****** narucila dve punjene, jos i cele!
Stranac zgranut velicinom porcija na posluzavnicima, rece samo :"Koje li su budale narucile ovo, pogledaj koliki posluzavnici!"(o ironije)
Odgovor njegovog ortaka bio je ma mora da je to za vise ljudi i nastavi da pije, jedan kratak pogled preko ivice case bio je dovoljan nasem junaku da shvati da se konobar krece prema njima. Spustivsi casu na sto okrenu se oko sebe i nigde ne vide toliku grupu ljdi za stolom kojoj bi velicina posluzavnika sa jelom bila primerena, svi ljudi koji su u tom trenu bili prisutni razmenise poglede, jos ne razumejuci o cemu se radi!
Dok se tako osvrtao, njegov drug ga uhvati za ruku i okrene ka stolu, prizor koji je video toliko ga je zapanjio da je , na stolu pored salate i alata za spricer stojala su i dva ogromna posluzavnika sa nenormalno velikim punjenim sniclama.
Mozete samo zamisliti sok na licu njegovog prijatelja kada je video jelo, ne verujte mi da ne mozete!Nas junak spustio je galvu, i rekao samo "prijatno"!
Covek koji je tog dana bio u tom restoranu tamo vise nikad usao iako je rekao da je to nesto najbolje sto je pojeo u zivotu, kasnije prolazeci tuda bacio bi po koji ceznjiv pogled i uvek glasno opsovao " ....ti punjenu!"
Mnogo gore prosao je njegov drug koji se toliko prejeo da je zavrsio u kupatilu u kojem je prebdeo celu noc!
Pouka, nema je ali ipak na neki nacin duhovito!
Nije moj kraj pa ne znam naziv
To je kao mesara ali mozes da trazis da ti isprze.
Koliko sam ja ukapirao spustas se Visnjickom do raskrsnice za Lesce i sa leve strane je ta mesara.
Pitacu ortaka koji nas je vodio tacan naziv.
EDIT, drugarovo pojasnjenje lokacije:
Kad dodjes do garaze GSPa (kod Mirijevskog bulevara) produzis pravo i odmah je kod sledeceg semafora sa leve strane.A najlakse ti je da ides polako Visnjickom i da gledas sa leve strane dok ne naletis na velike suncobrane, gomilu kola ispred (verovatno) i rostilj koji se dimi pored bele zgrade... Ma ne mozes da promasis
Glavna napomena koju mi je rekao ortak je da kazes liku da posoli meso jer nekada zna da zaboravi
“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
Kafana "Kod Nese" Ladne Vode...tamo je isto u blizini okrenica nekog autobusa....obavezno probati dimljne rolovane vesalice, ili samo dimljenje...znaci strasno dugacko je ko ruka (mada bi voleo da je ko nesto drugo) ...jedan covek jedva moze da pojde tu jednu....
Sorry BELE VODE...ne ladne vode ..Tamo negde posle Zarkova kad prodjes one dve Jugopetrolove pumpe nastavis Trgovackom pa na semaforu desno to je Mate Jerkovica..ides nizbrdo...500metara onda levo u Palisadsku bukvalno pratis kuda ide Bus i ubrzo zatim je i okrenica e tu bi trebalo da bude negde, ... naci cu tacnu adresu pa cu staviti...to je vodovodska neka ima ih 10tak.
ja bio, prosle godine kad sam bio tamo nije bilo ovako sredjeno, a pre 2 godine je bio jos veci krs od kafane, sad se kultiviso covek.
Medjutim klopa je bila ludilo.
Pre neki dan posetili smo restoran "Kneginja" u Čačku (naravno službeno ).
Izuzetno simpatično mesto, lepo sredjeno - enterijer sav u drvetu i naravno vrhunska klopa, pre svega roštilj za čistu peticu
Comment