Trapavost policije i želja jednog policajca da se proslavi kao detektiv učinili su da Beograđanin Vasilios Provelegios ostane bez motocikla. Njegov dvotočkaš je postavljen kao mamac lopovima koji su ga ranije ukrali, ali su ga oni ponovo odneli pred nosem ljudi u plavom.
- Sredinom septembra nazvao me je policajac OUP Rakovica, izvesni gospodin L., i pitao me da li se, možda, motocikl registrovan na moje ime nalazi u Rakovici. Pošto ne stanujem u tom delu grada, odgovorio sam da je to nemoguće, izuzev ako nije ukraden. Policajac mi je zatim rekao da je motocikl ukraden i da bi to trebalo da prijavim u policijskoj stanici u opštini gde se krađa dogodila i da sa tom prijavom dođem u OUP Rakovica i uzmem motocikl - priča Provelegios.
U nadi da će povratiti svoj ?hjundai sim? kupljen u junu prošle godine, kacigu, jaknu i još neke lične stvari koje su ostale u gepeku motocikla, Provelegios je poslušao savet i krenuo da prijavi krađu u policijskoj stanici u Ulici Majke Jevrosime.
- Usred procedure ponovo me pozvao policajac L. i rekao da su neki klinci primećeni kako se motaju oko motocikla. Objasnio je da policija hoće da napravi zasedu krdaljivcima. Zbog toga je zatražio da ostavim motocikl još jedan dan, dok lopove ne pohvataju, i da sutradan dođem po njega. Nisam mogao ništa drugo nego da se složim s tim - kaže Provelegios.
Narednog dana on je pozvao OUP Rakovica, ali je saznao da L. radi u trećoj smeni, a da u stanici niko ništa ne zna o krađi. Predveče istog dana Provelegios je ponovo pozvao OUP.
- Čim je čuo moj glas, odmah je počeo žalopojku. ?Jao, gospodine?, kaže mi on, ?nama su ukrali motor ispred nosa, to je veliki šamar za policiju...? i sve u tom smislu. Ne verujući da se to dešava, odem nekoliko dana kasnije u OUP Rakovica u vreme kada je L. dežurao. Pitam ga ima li novosti, a on hladnokrvno odgovara da nema ništa novo. Kaže da ima moj broj telefona i da će javiti ako bude nešto pa nastavi da gleda utakmicu Barselona - Real. Zaprepašćen, zakažem sastanak sa načelnikom OUP Rakovica od koga saznajem da u policijskoj evidenciji nema ni traga od mog slučaja. Načelnik zove telefonom L., ovaj mu objašnjava nešto, a nakon završenog razgovora načelnik mi kaže: ?Sigurno su se igrali detektiva? - priča Provelegios.
Raspitujući se nedavno šta je sa slučajem, Provelegiosu je u Rakovičkom OUP-u rečeno da od motocikla nema ništa.
- Obavestili su me i da je Lučić kažnjen i da može da pokrene građansku parnicu. Ali napomenuli su da se ne nadam previše, jer u policijskoj evidenciji nije bilo poternice za motociklom u trenutku kada mi je javljeno za krađu - kaže Provegelios.
Interesujući se za ovaj slučaj, juče smo nekoliko puta pozivali OUP Rakovica i pokušali da stupimo u kontakt sa nadležnima. Rečeno nam je da će nam se javiti komandir stanice, ali on to nije učinio do zaključenja ovog izdanja našeg lista.
Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
-dragi plati mi ugradnju silikonskih grudi
-ma jok ljubavi, samo uzmi toalet papit i trljaj između **** i porasce
- a koliko da trljam
- pa ne znam, koliko ti je trebalo za ****
Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???
Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
Izvore ti ne mogu otkrit, ali ima ih sa svih krajeva sveta
Video sam ovo i jos jedan fajl, mislim mucno gledati, meni je smesno kako "snajka" pored njega "vazdusnim jastucima" oscilira kao "WU" metri jako mekane oscilacije
Zoran Radmilovic "bacim bombu, pobijem *ovan i gotova stvar...."
Comment