Doshao novi general na duzhnost u tvrdjavu legije stranaca u pustinji. Krenuo on prvi dan u obilazak tvrdjave i dok je obilazio ugleda mazgu zavezanu za stub. Upita on najblizheg strazhara chemu sluzhi ta mazga.
- Gospodine generale mazga je za zabavu vojnika! Znate, dugo smo tu bez zhena...
- Pa onda joj sredite malo to mesto, napravite joj nadstreshnicu i slicno.
I ode general dalje. Nakon mesec dana u pustinji general nije mogao izdrzhati i odluci se i on malo zabaviti sa mazgom. Naredi strazharu da je drzhi, a on obavi posao... Dok se oblacio, olakshan i zadovoljan, upita on zbunjenog strazara:
- Reci mi, da li i obichni vojnici rade to ovako brzo, kao mi generali?
- Paaa, gospodine generale, obichni vojnici inache zajashu mazgu i odjashu do susednog naselja gde se nalazi javna kuca!
Otišli političari u Bosnu u lov na medvjede i poveli Muju koji poznaje te krajeve kao svoj dzep da ih predvodi. Išli oni tako, išli, i posle 10 km, naiđu oni na medvjeda.
Mujo poviče:
Bježii.
I svi se dadoše u trku iako su svi naoružani do zuba. Jedan od njih upita:
Pa dobro, zašto trčimo umjesto da uzmemo puške i da ubijemo
medvjeda?
Mujo:
Cuti i bježii.
Bježe oni tako i dalje, već svi pomalo umorni kad će jedan od njih ponovo:
Pa dobro, zašto trčimo umjesto da uzmemo puške i da ubijemo
medvjeda?
Mujo:
Cuti i bježii.
Pretrčali oni 5 km, a medvjed ih i dalje juri. Jedan od političara, nemogavši više, izvadi pušku i ubi medvjeda, a Mujo se okrene i reče:
Eto, glupi Mujo, glupi Mujo, e sad ti nosi medvjeda još 5 km!!!
"A, muke, Haso, muke... Idem na kontrolu kod doktora."
Haso, zbunjen:
"Pa, shta ti je to u buradima?"
Mujo:
"Pa, rek'o mi doktor proshli put da donesem na analizu mokracu za shest meseci..."
Comment