1. богат
2. богатији
3. најбогатији
4. не зна шта ће с новцем
5. још га нису ухватили
6. сад га могу ухватити за к***ц
========================= биомед - празна тегла у којој је некада био мед
огледало - најбитнија справа у теретани велебајт - планина 8 пута већа од велебита happy hour - ситуација кад се пробудите сат времена пре аларма и схватите да још толико можете да спавате
емајлиран - затрпан електронском поштом
марихуана - трава која може да проузрокује знатно већу срећу од детелине са четири листа паприка - нејестиви део пуњене паприке
snooze - опција која вам омогућава да и по пар сати закасните негде смак света - догађај који се, сада већ традиционално, одржава на сваке 3-4 године клаустрофобија - страх од затворених простора. кренуо си у кафану, али те је страх да је затворена.
deep penetration кад ти снег кроз чизме и двоје чарапа опет покваси ноге.
добростојећи они који не улазе у аутобус на почетној станици.
хипнотизер баба која вреба школарца који седи и покушава очима да му каже да би требало да јој уступити место. рођендан скупљање годишњих залиха дезодоранса и гелова за туширање
вештачка интелигенција плавуша која се фарба у црно
етно кућа типична кућа у србији са искљученом струјом, водом и телефоном због неплаћених рачуна. рода митско биће које вам прво ували дете, а онда вас одере до голе коже терајући вас да га облачите и храните у њеним хипермаркетима.
13. плата плата коју добијеш после 20 месеци рада код приватника. економска криза кад ти остане много месеци на крају пара. пас месождер али у већини случајева лебојед. питагорина теорема некретнина квадрат у центру једнак је збиру два квадрата на периферији града.
смена генерација када на бандери преко старих читуља буду залепљене нове.
цркавица количина новца са којом не може да се преживи, али која вам не допушта ни да умрете од глади. клупа за резервне играче клупица на гробљу коју окупирају бакуте за време задушница.
поверење кад са службеног пута, ненајављен дођеш жени кући. мирис пензионерског стана тридесет година страха од промаје. сахрана коначни тријумф гравитације
Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
BOSANSKA IMENA
Kako se zove Bosanka kojoj je sve jasno?
Jasna
Kako se zove Bosanka koja radi u računovodstvu?
Sabira.
Kako se zove Bosanka koja uveličava?
Zumka.
Kako se zove usamljena Bosanka?
Samka.
Kako se zove Bosanac koji ne puši?
Nedim.
Kako se zove Bosanka koja studira na DIF-u?
Sadifa.
Kako se zove Bosanac koji pravi džem?
Džemo.
Kako se zove Bosanka koja traži nanu?
Đenana.
Kako se zove Bosanac koji
nikad nije bio na Mjesecu?
Munever.
Kako se zove Bosanka koja se nada ?
Senada.
Kako se zove Bosanka nimfomanka?
Nebira
U specijalnu banju za mršavljenje došle dame kako bi obavile tretman. Instruktor prvi dan obavi sve vežbe predviđene planom: trčanje, sklekove i ostalo, i na kraju, one mrtve umorne, a instruktor objašnjava damama koliko su danas izgubile kalorija i kaže:
- To vam je isto kao da ste danas imale tri seksualna odnosa.
Na to će jedna od njih:
- PA, ŠTO NAS ONDA NE J*BETE NEGO NAS OVAKO MUČITE?
Pera Piroćanac telefonira iz Pirota sinu koji je emigrirao u Ameriku i kaže:
"Izvini, al' mora te obavestim da se tvoja majka i ja razvodimo. 45 godina na patnju je mlogo bre..."
"Tatko bre, pa kako možeš tako nesto da kažeš? I to pred Novu godinu i Božić!".
"Ne mož' se više gledamo", kaže Pera, "umorismo se jedno od drugo. I da znaš, ne smem na sestru ti Milevu ni da javim, javi gu ti.
Aj, da si ne trošim telefon" i prekine vezu.
Očajan, sin pozove sestru koja se potpuno razbesni:
"Kako bre se razvode u te godine? Ma, ostavi men', ću se ja pobrinem za tuj stvar."
Odma ćerka telefonira ocu i kaže:
"Ne mož' se bre razvodite, ne dolazi u obzir! Ništa da si ne radite dok bratko i ja ne dođemo. Jesi čuo - NIŠTA!"
Pera prekine vezu, okrene se ženi i kaže:
"Stano, sve ide po plan, će dođu oboje za praznici i sami će plate put!"
Nekoliko godina nakon što sam došao na svet, moj tata je upoznao stranca koji je tek stigao u naš gradić. Od samog početka tata je bio opčinjen pridošlicom i brzo ga je pozvao da živi sa našom porodicom. Stranca smo brzo prihvatili i od tada je živeo sa nama.
Dok sam odrastao nijednom se nisam zapitao o njegovoj ulozi u našoj porodiciU mom dečjem umu on je imao posebno mesto.
Roditelji su me odgajali komplementarno: mama me je učila da razlikujem dobro od zla, a tata me učio da budem poslušan.
Ali stranac, on je bio pripovedač. On bi nas držao opčinjene satima svojim avanturama, misterijama i komedijama.
Kada sam želeo da saznam nešto o politici, istoriji ili nauci, on je uvek znao sve odgovore o prošlosti, razumeo je sadašnjost i činilo se da je čak u stanju da predvidi budućnost!
Moju porodicu je odveo na prvi veliki fudbalski meč. Nasmejavao me je i rastuživao.
Stranac nikad nije prestajao da priča, ali tati to izgleda nije smetalo.
Ponekad, mama bi tiho ustajala i odlazila u kuhinju gde je bilo tiho i mirno, dok smo mi jedni druge stišavali da čujemo šta nam on govori.
Danas se pitam je li se ikad molila da stranac ode iz našeg doma.
Tata je upravljao našim domom s određenim moralnim normama, ali stranac nikad nije osećao obavezu da ih poštuje
Proste priče, nisu bile dozvoljene u našoj kući.Ni od nas, ni od naših prijatelja, ni od posetilaca.
Naš dugogodišnji posetilac, s druge strane, glatko bi se provlačio s psovkama koje su parale moje uši i tatu terale da pobesni, a mamu da pocrveni.
Tata nije dozvoljavao liberalnu upotrebu alkohola, ali nas je stranac poticao da ga redovno pijemo.
On je učinio da cigarete izgledaju privlačno, cigare džentlmenski, a muštikle prefinjeno.
Slobodno je govorio o seksu, čak i previše. Njegovi komentari su ponekad bili provokativni, ponekad sugestivni, a ponekad jednostavno besramni.
Danas znam da su moja shvatanja o ljubavnim vezama u velikoj meri formirale strančeve priče.
Iz dana u dan stranac je protivrečio vrednostima mojih roditelja, ali su ga ipak retko ućutkivali.
I NIKAD ga nisu zamolili da napusti našu kuću.
Više od 40 godina je prošlo od kad se stranac uselio u život naše porodice.
Jako se brzo uklopio pa danas ni izbliza ne izgleda tako očaravajuće kao što je bio na početku.
Međutim, čak i ako danas uđete u kuću mojih roditelja i dalje ćete ga pronaći kako sedi u svom uglu,iščekujući nekoga da ga sasluša i priča s njim dok mu pokazuje svoje slike.
Kako se zvao stranac?
Mi smo ga prosto zvali – TV.
U međuvremenu je dobio i suprugu.
Zovemo je kompjuter.
Njihovo prvo dete zovemo mobilni telefon.
A njihovo drugo dete – Facebook.
Reč je o subjektivnoj asocijaciji stimulansa koje osećamo različitim čulima, a u književnosti je sinestezija stilska figura kojom označavamo upravo to – povezivanje slika koje ne potiču od istih čula (dodirivanje pogledom, crvena gorčina, meko plavetnilo).
Najdžel Stenford kaže kako je 1999. godine gledao dokumentarac o sinesteziji - bolesti zbog koje oboleli čuju zvuke kada ugledaju jarke boje, ili vide neku boju kada čuju određene zvuke.
Iako ne boluje od ove bolesti, Najdžel priča kako je neke zvuke doživljavao kao crvene, a neke druge kao zelene.
Kada je saznao za kimatiku, nauku koja se bavi vizualizacijom zvučnih frekvencija, shvatio je kakav snimak želi da napravi.
"Ja sam samo zena! Nikad ne citam uputstva. Pritiskam svu dugmad, dok ne uspem. Ne treba mi alkohol da bih se srozala: uspevam to i bez njega. Da sam ptica, znala bih u letu na koga prvog da se poserem. Ja ne menjam raspolozenja, samo sam emocionalno fleksibilna. Nemam ja mana, to su moji specijalni efekti.
Oprastati i zaboravljati?
Nece moci! Nisam ti ja Isus, nit' sam blizu Alchajmera.
Mi zene smo andjeli: ako nam slomite krila, letimo dalje i to na metli.
Na mom nadgrobnom spomeniku pisace: "Sta blejis!? Naravno da bih radije lezala na plazi, a ne ovde..."
Mi zene smo jedinstvene.
Posalji ovu poruku svim veselim i slobodoumnim zenama poput sebe i ispunice ti se, kao i uvek-sipak. Ali ce se bar tvoja drugarica nasmejati.
Comment