nije AMC, ali se uvelike bazira na jednom modelu ove firme, tačnije modelu Concord, od kojeg preuzima mehaniku i dizajn, s time da je stražnji kraj potpuno drugačiji. Concord se proizvodio kao limuzina sa 2 i 4 vrata te karavan dok je ovaj hatchback. Također, produkcija se odvijala van SAD-a
Nije Bitter...Ovaj auto se proizvodio dosta dugo, evropski je...naravno nema svoj motor. Ovaj ima svog brata blizanca - priznacu odgovor i ako navedete ime njegovog parnjaka. Proizvedeno je vise od stotinu komada i po tom pitanju nije bas totalna ezoterija, ali firma jeste totalno nepoznata u nasim krajevima.
Inace, imao sam mali problem da nadjem ovaj auto na netu, pa i to govori nesto.
Znaci, pitanje za odlikase ...ne znam kako dodatno da pomognem...
Recimo, ko ima starije auto kataloge naci ce ove automobile sigurno u njima. Ove mladje, internet generacije, ce malo teze da se snadju. Automobili su germanskog porekla.
Sacekacu jos 24h, pa cu onda otkriti identitet kola i postaviti nesto drugo.
Da, to je Albar Jet, svajcarski brat blizanac, a auto koji sam postavio je Custoca Strato. Custoca je austrijska firma. 70-ih i 80-ih bilo je nekoliko kit car manufakturica po Austriji, Nemackoj, Svajcarskoj... i sve su blisko saradjivale, a glavne izvor prihoda je dolazio od izrade bagija.
Da pominjao se i neki Strato (pored ovog Albara) a pominje se i Jacky, sve su to bile neke replike Lamba, Espade u ovom slucaju. Sajt je na Francuskom a ja sam sa Francuskim u svadji
Ok, idemo dalje sa obskurnim brendovima... Evo nesto napravljeno u manjem broju nego starcevi alpski automobili ali sa daleko vise sarma, stila i boljim pogonom...
Austin ne sme da odgovara na ovo pitanje bar 24 h!
Nemoj da mi vredjas zdrave plasticne produkte vrednih germanskih konstruktora koji su se uspesno prodavali godinama dok ih nisu sa sigurnosnim normama podavili...
Comment