Koristio sam 3M antihologram ultrafino mleko, koje u sebi ima voska. Kupio sam 200 ml, cena oko 800 din. Radio sam rucno, koristevi farekline(zute boje) krpe za poliranje. Preporucujem ih svima, cena oko 250 dinara. Hologrami su nestali, auto je dobio odlican sjaj! .
Jedino su ostale sitne ogrebotine. Da li neko zna koje sredstvo iz programa 3M mogu da koristim da bih i te sitne ogrebotine nestale? Auto je crne metalik boje star 2 godine.
Pozdrav svim clanovima foruma
3m Trizatc je bila oznaka ako se dobro sećam ali mislim da je 3m oznake menjao, a samim tim i "boje" čepova. Najbolje je da zoveš ljude koji to prodaju i da pitaš jer 3m ima dosta široku primenu, a ono što tebi trbeba dosta zavisi od tipa tih ogrebotina koje imaš.
Jel' ima neko kontakt uvoznika za Meguiar's u Novom Sadu ??? Broj telefona koji sam nasao na jednoj boci vosak za poliranje nije u funkciji. Ako moze javno ili na pp.
Sta planiras konkretno na autu da radis? Poliranje ili voskiranje( rucno ili masinsko), i sa kojim Meguiars proizvodima?
Javi nam rezultate kad budes uradio.
pozz.
ajde molim te ako ti nije frka prenesi utiske ako su ti odradili kola, posto i ja treba uskoro ovom temom da se pozabavim [meni je takodje neshaoct dao broj lika za meguiar's, ali sam morao da odlozim celu operaciju zbog vise sile (citaj pare otisle za nesto drugo)]
da li su ti oni prelozili te 4 stavke?
i ako te ne mrzi opisi mi ukratko postupak i gde rade kola (NS?), koliko para itd...
Ovu preporuku sam dobio od jednog Nemca letos sa SMART TIMES-a koji vozi SMART ROADSTER crni kao moj i imao je Meguiar's nalepnicu na kolima. Malo sam popricao sa njim i lik je neki sef ili tako nesto u njihovoj prodavnici u Dizeldorfu. Sve ovo sto sam napisao je uradjeno na njegovim kolima kod njih u servisu.
Od ovoga navedenog, nemam #84 pastu i car show glaze ali planiram jedan manji (skupi ) put u Novi Sad da nabavim. Momci iz Meguiar's u Novom Sadu su mi rekli da oni poliraju automobile i da je cena od 80-120 e ali da automobil izgleda kao da je izasao iz fabrike. Isto tako su mi rekli da uskoro planiraju da otvore prvi detailing centar u Srbiji.
Kako izgleda detailing preko moze da se vidi na ovom sajtu:
A forum community dedicated to UK-based automotive detailing enthusiasts. Come join the discussion about methods, materials, equipment, restoration, classifieds, troubleshooting, and more!
Pogledati rubriku STUDIO.
Ako bude pola od ovoga bice extra.
Inace ono sto sam Ja probao od Meguiar's je perfektno. Nista ne moze da se poredi sa njim od kozmetike koja ovde ima da se kupi. Pre neki dan me neko piato, kako se tvoj auto sija i ako je prljav ?!
Evo ja sam se danas malko igrao polirkom sa stelovanjem obrtaja,farecla sundjerom-belo-zuti i farecla g3 pastom
Ovo je znaci bez fine paste g10 i crnog sundjera(nema trenutno da se kupi) i bez voskiranja
Vide se malo tragovi pod odredjenim uglom ali nista strasno,to se skine daljim tretmanom
Tako da sto se mene tice farecla je jako dobra
Comment