Giulietta sređivanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Giulietta sređivanje

Pošto postadoh vlasnik pomenutog vozila, isto se mora dovesti u zadovoljavajuće stanje.
    Prvo, pranje sedišta i tapacirunga. Neko bi rekao da ne treba ni prati, ali ja nisam neko.
    Imam neki amaterski ekstraktor, Autoliv, za mene je dovoljan , radio sa Kilav drap koncentratom, deluje odličan

sedišta imaju tapacirunge na kopče koja se mogu skidati, te se zeznuh da to radim na prednjim

oprao u veš mašini na 30 C, nije dobar sistem, zbog uševenih plastika koje ostanu na tkanini, loše se tumba, a nabija se prljavština u džepove oko njih.

za alfiste početnike, vežba na stolici

Evo i slika, distinctive oprema

"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

kupio felne 17 multispooke u lošem stanju, ide sređivanje

nije još za farbanje, a potroših jagodice na 80 krakova. Baš lep kontrast ovog špric gita na boju auta, ali biće sive
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

Lep autić.
      Sviđa mi se što se sedišta mogu ogoliti. Možeš slobodno u mašini da ih opereš na 40 stepeni da bude malo viša temperatura. Npr u moj karcher za dubinsko pranje ide voda do 60C. Razne krševe koji su katastrofa prao sam i sa vodom na toj temperaturi i nikada tkanina nije izbledela, samo je bila tamnija za više njansi posle pranja. Okreneš o na naličje i u mašini na 40 pa još jedno ispiranje i msm da će biti super. Ako baš postoje neke fleke, naprskaš ih tečnošću za pranje tkanine, i istrljaš cetkicom pa u mašinu.

Felne su super. Sređivanje, stradaju prsti više puta, ali se rezultat na kraju isplati.

Malo ljubavi i biće to super vozilo.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Ajd sad lepo u automobile članova pa da upoznamo malo bolje tu lepoticu

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Prošlu sredu oteo gume od City expressa, namontirao na ofarbane felne...

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

i 7h kasnije bio kod Poreča...
            Click image for larger version

Name:	giuliette 1.jpg
Views:	1
Size:	88.5 KB
ID:	882261

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Gume barum bravuris 3, 225/45/17, velika razlika i (ne)udobnosti u odnosu na 205/16. Auto razočaravajuće bučan na 130km/h po gps-u u 6-toj, jes' da je lestvica sa C5 II exlusive dignuta visoko. Bolje ide nego C5 sa 173KS, ali je i za očekivati sa 350 kg manje. A možda alfisti vole da je buka u autu, , i da ga predstavljaju do tančina, ja imam previše godina za tako nešto, .

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Jbsga, nisam se vozio u Giulietti pa ne mogu da komentarisem buku ali nije bas za poredjenje sa C5 svakako

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

Skoro da su im iste cene kod nas, za ista godišta... ne znam kako je bilo kod novih. Nisam vozio 2.0 HDI od 140 i 160 KS, ali je alfin MJTD za ove slabije, pa čak i za ovaj biturbo 2,2 koji spominjem, raketa. A giuliette ima zadnja podkrila ona dampirana, čupava, a napred samo gola plastika, ne razumem, efikasnije je napred staviti ako se štedi. Enterijer ne vredi ni da poredim, alfin nije ni malo bolji od stila iz 2002.godine.

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Vidis meni se svideo enterijer ono malo sto sam sedeo u Giulietti. A kad malo razmislim sto se tice izolacije tu nijedna Alfa nije bas nesto, osim 166. Sve su tanke u tom pogledu, valjda zbog tezine. Ono sto ja volim je direktan volan, bas lep osecaj upravljivosti kod skoro svih Alfi. Kakva je Giulietta po tom pitanju?

Comment

• comi 1342
                      Moderator
                      • 28.09.2005
                      • 1126
                      • NS
                      • Giulietta ,PUG 106,

Giuliette je na novoj platformi vešanja, rađeno za celu Fiat grupu. Napred McPherson II, a pozadi unapređeni multi link. Uvek su mi auti sa multilinkom bili prava stvar, odmah je drugi osećaj i za volanom a i kod ubrzavanja. Nešto malo oštrije vožnje uz Iriški Venac i po krivinama magistralnih puteva u Istri, oduševljava kako je zalepljen zadnji kraj u krivini, ESP radi dobro posao. Volan ima onu lakoću zbog elektro-serva, ali je dovoljno direktan u odnosu na recimo, previše osetljivi na fiatu stilo.

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Vozne karakteristike za uživanje... taj auto je za krivine poseban. Kakav mu je zvuk?!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• comi 1342
                          Moderator
                          • 28.09.2005
                          • 1126
                          • NS
                          • Giulietta ,PUG 106,

Oksimoron: Alfa - dizel, kako može biti lep zvuk ? Isti onaj traktorasti sound dok je hladan kao na svim JTD mašinama, posle 2000 o/min bruji previše u kabini. Dok se krstari po autoputevima, baš umara, na kratke oštre vožnje nije loš osećaj, ali bih mogao i bez njega. Na semaforu ga ne čuješ, start-stop je po difoltu uključen, valjda je gasi da zaboraviš da je dizel, jer se jasno čuje u kabini na leru .Za one koji spolja čuju zvuk, ne znam. Posle svakog gašenja motora ključem, vraća se u natural mod iz dynamic-a, k'o 30 KS manje. Ja sam ustvari ciljao benzinjaru, ali su im cene iste kao dizelima, malo ih ima, i verovatno su ti navijeni motori doviđenja posle 200 tisuč km.
                          Kad porastem kupiću si Giuliu ...ili DS5...
                          Dreknuo za registraciju juče 33 000.

Comment

• comi 1342
                            Moderator
                            • 28.09.2005
                            • 1126
                            • NS
                            • Giulietta ,PUG 106,

Click image for larger version

Name:	kokpit.jpg
Views:	1
Size:	65.7 KB
ID:	882275

Giulietta distinctive Tomtom edition

Comment

Working...
                            X