Nisi postavio sliku, nabavi 3m pastu za poliranje zeleni cep i zuti cep. Kupi po 100 grama paste i udri. Problem je sto radis to rucno, jako je tesko odraditi dobro na ruke, ja sam probao i bilo je gotovo nemoguce da far bude skroz proziran.
poliranje farova
Collapse
X
-
Ja bih uradio ovako: desni far na sebi ima linije ali nisam siguran da li su ti zaostale od grube šmirgle ili su to pukotine pre početka poliranja. Ja bih desni krenuo najverovatnije sa p600 ili možda p400 i skinuo te linije, takođe bih ispeglao i te rupice, ne boj se nećeš probiti far. E sad ako su te rupice baš baš duboke kao da je neko zabio ekser onda i nemoj do kraja da ih skidaš. Potrebno ti je p400,600,800,1000,1200,1500,2000,2500 i 3000 i to bi bila priprema desnog. Levi ti je u boljem stanju i njemu je potreban finiš, idi ga još malo sa 2000 pa na dalje. Od pasti uradi kao što ti je rekao West 014, ako nemaš kintu uzmi zeleni čep 100 g a pastu koju imaš koristi za finiš. Ako nemaš priliku za 3M možeš kupiti npr neku kornjaču (rubbing compound ili safe cut) pa sa njima udri. E sad ono što je kod tebe najveća muka što radiš ručno. Kada sam radio npr farove Vračarcu svakog sam mašinski polirao pola sata da bi došli do te faze. Mašinski ćeš i za 3 min po faru postići bistrinu ali da bi izvukao sve sitne ogrebotinice zaostale od šmirgle treba ti dosta vremena. Radio sam svakojake farove ali na seatu još nisam pa ne mogu da tvrdim. Iz mog iskustva neki farovi su meški pa se mnogo lakše doteraju do finiša a negde to ide mnogo teže. Izvini ako sam konfuzan, pitaj ako te šta još zanima.
Comment
-
Comment