Maglenje stakala

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LDEX
    CBC Član
    • 24.10.2006
    • 73
    • Novi Beograd

Maglenje stakala

Zasto imam problem sa odmagljivanjem stakala. Sad za vikend kad je bila ova kisa, nikako nisam mogao da odmaglim soferku a ventilator je radio na 3. pokusao sam i sa hladnim vazduhom a potom i sa toplim. Sa toplim sam uspeo do pola ali dalje neces moci. Na kraju sam uzeo jelensku kozicu i sa njom resio problem, rucni rad je rucni rad. Odmah da kazem da polenskog filtera nema.
    Da li neko zna koji je problem.
    Auto je punto I.
  • chikavili
    CBC Senator XXL
    • 11.02.2008
    • 732

Jel imas polen filter? Ako imas, probaj da ga zamenis.

Comment

• godja80
      CBC Član
      • 27.08.2008
      • 25
      • mladenovac

Kaze covek nema polenskog filtera! Vidi da ti neko procacka kanale za ubacivanje vazduha u kabinu! To je isto i kod mene problem jer mi auto neki put stoji ispod lipe,pa se napuni liscem i zacepi se dovod vazduha! Ja sam to sam odradio ali je zezanje (treba da skines sve one resetkice za izduvavanje vaduha i ceo srednji deo instrument table,da bi dosao do kanalica,pa onda usisivaci gruvaj). Probaj, pre nego sto se odlucis za skidanje pola instrument table, da skines ventilator za duvanje u kabini! On se drzi na tri shrafa i nalazi se ispod instrument table,blize suvozacevom delu!
      E sad ako ni to ne pomogne, ako ti se oseca antifriz u autu i stakla ti non stop magle (najvise kad ukljucis grejanje), negine ti menjanje malog hladnjaka!
      To dosta komplikovanije i skuplje,naravno, (trebalo bi da se skida cela instrument tabla;mada neko kaze kao da ne mora,ali ja znam da mora jer sam to menjao) nego ova operacija gore!!
      Probaj sve - znaci prvo ventilator,onda usisne kanale, pa ako i to ne pomogne (ne daj boze) onda mali hladnjak!
      Pozdrav i javi sta je na kraju bilo!!

Comment

• bokija
        CBC Senator XXL
        • 25.01.2008
        • 640
        • Beograd

Otvori prozor bar jedan prst i sve je OK.
        I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• godja80
          CBC Član
          • 27.08.2008
          • 25
          • mladenovac

A sta ce kad bude zazimelo mnogo vise nego sto je sad? Pa jos ako vozi nekoga pozadi,ima da mu zvoca non stop:Zatvori,duva mi,aaaa!!!!!
          Bolje neka proveri sve lepo,ne moze da skodi!

Comment

• bokija
            CBC Senator XXL
            • 25.01.2008
            • 640
            • Beograd

To je fabricki lose reseno,ukoliko mu nije procureo grejac naravno,ali stari trik je daotvoris prozor dok se auto ne ugreje i ne odmagli prvi put,Posle je sve OK.
            I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• nidza
              CBC Senator XXL
              • 16.04.2008
              • 496
              • nbgd

Na ovim relativno novim kolicima sa velikim šoferkama i oblim staklićima, prosto je neophodno da se ima klima za te stvari. Ne retko upalim grejanje i klimu u isto vreme - vrhunska fora kad je teška vlaga i hladno u isto vreme.
              Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• BaneT
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 562
                • Beograd

ldex jel ti poluga na instrument tabli prebačena u levi položaj? dakle da ubacuje svež vazduh a ne da cirkuliše kabinski?

Ajde to proveri pa ćemo da probamo druge fore

Comment

• LDEX
                  CBC Član
                  • 24.10.2006
                  • 73
                  • Novi Beograd

poluga je pomerena u levu stranu, da ulazi svez vazduh. prosle zime sam hteo da prvi put zamenim polenski filter kad ono ja ga u opste nisam ni imao, nema cak ti posude ili tacne gde bi ga postavio, ili sta god. tako da sam ostavio to otvoreno samo sam ocistio kanal kolko sam mogao sa spoljne strane, nije bilo strasno prljavo.
                  u kabini kad pustim ventilator bije ko blesav pogotovo na 3 brzini. i grejanje imam, a sto se tice antifriza on se oseti samo prvih nekoliko sekundi kad prebacim na grejanje i posle vise ne a i ne gubimi tecnost pa da moram da dolivam.

Comment

• chikavili
                    CBC Senator XXL
                    • 11.02.2008
                    • 732

Originally posted by godja80
                    Kaze covek nema polenskog filtera!
                    Mnogo rano bilo, jos se nisam probudio

Comment

• godja80
                      CBC Član
                      • 27.08.2008
                      • 25
                      • mladenovac

A jel ti onaj krug sto biras gde ce da duva-gore,dole,itd,skroz desno? Mora da bude okrenut skroz desno (ima nacrtane neke vijugave linije na gore),a ukljuci toplo-hladno na toplo (isto skroz desno),pa probaj!

Comment

• LDEX
                        CBC Član
                        • 24.10.2006
                        • 73
                        • Novi Beograd

onaj krug desno sto sluzi da odaberes gde ce da duva okrenut je skroz desno, da duva samo na soferku.
                        temp. sam stavio na pola ne skroz na toplo jer bo bi se skuvao u autu, nije to posao.

Comment

• godja80
                          CBC Član
                          • 27.08.2008
                          • 25
                          • mladenovac

Neces se sigurno skuvati kad upalis auto!Stavi ti sve to lepo na desno,gruvaj dok se ne odmagli soferka,pa vrati posle na pola ili gde vec zelis. Probaj tako!

Comment

• Coo
                            CBC Član
                            • 07.10.2007
                            • 38
                            • BGD

Mislim da bi trebalo na sredinu da se podesi točkić za toplo-hladno, mozda malko ka toplom...

Comment

• BaneT
                              CBC Senator XXL
                              • 09.12.2005
                              • 562
                              • Beograd

antifriz se ne bi smeo osetiti. Proveri mali killer. Zavuci vugla. Nisam razumeo...jel prosle zime bilo sve ok?

Comment

Working...
                              X