Maglenje stakala

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Pa ako oseca miris antifriza u kabini onda nema sta dalje da se prica.

Comment

• wlad
      CBC Član
      • 10.07.2006
      • 41
      • Beograd

meni se to isto desava na bravi, mora da se menja mali hladnjak i to je to. to mi je s....lo stanicu air bag-a, pa sad jos i taj problem imam. inace 9bar na bravi) moze da se menja bez skidanja table samo sto imam dve neverovatne razlike u ceni. jedna je 30 evra, a druga 6000 din?!

Comment

• BaneT
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 562
        • Beograd

kod punta mk1 koliko ja znam mora da ide dole inst.tabla.

Comment

• godja80
          CBC Član
          • 27.08.2008
          • 25
          • mladenovac

Kod mk1 mora tabla da se skida! Menjano je kod mene!
          Jbg,ja mislio da covek proba sve,pa kao zadnja opcija bude zamena malog hladnjaka. On rece da mu se na kratko oseti anifriz,na par sekundi,pa posle ne (bar sam ja tako razumeo). Mozda nema nikakvih jelkica ili onih AmbiPur s....a pa se oseti na kratko!
          Ako imas u autu mirisljave zanimacije, onda ti mali hladnjak javlja da ce uskoro da procuri mnogo vise nego sad! Kod mene je moglo da se proveri-bio je mokar patos ispod instrument table! Ali ti rece da ne gubis vodu....onda.....??????

Comment

• BaneT
            CBC Senator XXL
            • 09.12.2005
            • 562
            • Beograd

možda ne radi klapna za ubacivanje svežeg vazduha.

Comment

• LDEX
              CBC Član
              • 24.10.2006
              • 73
              • Novi Beograd

da, osetim nesto cim prebacim na grejanje, to traje par sekundi i vise ne.
              vodu u sistemu ne gubim, da je mali hladnjak morao bih da dolivam antifriz ovako nista. sto se tice vode u kabini sve mi je suvo bas sam i to gledao. prosto nisam pametan.
              evo bas sinoc isto bilo pasije vreme, uspeo sam da odmaglim ali tek kad sam stavio ventilator na 3, krug za temperaturu vazduha malo iznad pola i to je radilo 10-15 min. usmerio sam da duva samo na soferku i otvorio da uzima spoljni vazduh.
              ono sto sam primetio, i to sam probao, kad otvorim suncobran kao da brze odmagli. mozda tripujem ali mislim da je tako.
              stvarno mi nije jasno, proslu zimu je isto bilo. auto je kod mene 4 god. ali nikako ne mogu da se setim kako je bilo prve dve zime, mislim da je bolje radio ali ne smem da tvrdim.

Comment

• sasha015
                CBC Veteran
                • 29.02.2008
                • 153
                • LOznica
                • Hyundai i-20

Kao sto kazes "kada otvorim suncobran,kao da brze odmagli"....Deluje glupo,ali nije...I kod mene brze odmagli na taj nacin ....Verovatno se strujanje vazduha preko soferke bolje nekako usmerava...Sad ce da se neko nasmeje,ali ne bi trebao ako nije strucnjak za aerodinamiku i fluide....
                Da li si probao da ocistis soferku sa toplom vodom i krpom...Mozda ima nekih masnoca na njoj....Ono sto sam ja primetio da kombinacija "mer pumpice" I magicne krpe nije dobra jer ostavlja tragove....
                Ako u auto ulazis sa kise ,mokar,znojav sve to ima uticaja na maglenje stakla....To isparavanje sa tebe mora negde da ode....na staklo....

Comment

• LDEX
                  CBC Član
                  • 24.10.2006
                  • 73
                  • Novi Beograd

ma cistio ali doduse samo sa jelenskom kozicom, ovo ostalo nisam probao.
                  probacu i to pa da vim ondak.

Comment

• boki1982
                    Banovan
                    • 16.03.2008
                    • 273
                    • Beograd
                    • Fiat stilo JTD

prosle godine sam bio na zlatiboru i ulazim u apartman kad sve mirise na limun pitam tu neku zenu sta se to oseca na limun ne vidimm nista ukljuceno kaze kad se ociste prozori namaze se limunska kiselina(obican limun) posto je tamo velika razlika u temperaturi u sobi i napolju i nema sanse da magli,a drugar na golfu 4 je taj problem resio sa onim sprejom traje bukvalno od pranja do pranja

Comment

• sasha015
                      CBC Veteran
                      • 29.02.2008
                      • 153
                      • LOznica
                      • Hyundai i-20

Da,limun....Pisao je i SAT pre jedno 2 godine o tome....U temi -Pripremite auto za zimu..nece da magle stakla..Postoje i neke Antimaglin krpe...Vidjao sam to u Ap sportu...Treba probati...Nesto mora pomoci....Najlakse je promeniti mali radijator i puci pare,a problem mozda nije do toga ako ne gubi tecnost...Meni je mali radijator"curkao"4 godine,ali ja nisam ni bio svestan..Samo sam se pitao ,gde nestaje antifriz i zasto je bivsi vlasnik poturio veliki sundjer tamo gde mu nije mesto ....malo "curkalo"dok nije otislo skroz i pocelo da vlazi tepih....Onda sam shvatio cemu sluzi taj sundjer

Comment

• bokija
                        CBC Senator XXL
                        • 25.01.2008
                        • 640
                        • Beograd

Stara fora je da se stakla brisu krpom sa jakim rastvorom sampona za kosu,cela tema se svodi na to da ako radiator ne curi,sve je do fabricki lose resenog odmagljivanja.Sto znaci,odskrino prozor dok ne odmagli da bi mogao da izbaci vlagu,jer koliko god da je napolju velika vlaga,unutra je mnogo veca.Cak i na boljim autima se ovo preporucuje,brze je i efikasnije.
                        I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• BaneT
                          CBC Senator XXL
                          • 09.12.2005
                          • 562
                          • Beograd

sash015, jel prethodni vlasnik rekao da je sunđer dodatna oprema

Comment

• sasha015
                            CBC Veteran
                            • 29.02.2008
                            • 153
                            • LOznica
                            • Hyundai i-20

Ma kakvi ...pravio se lud. kao i za mnoge druge stvari..Ma nije ni on znao,jer je auto stigao iz nemacke...On ga je samo dovezao....Toliko o tome da nemci brinu o vozilima....Radijator je stvarno "curkao"4 godine,ali ja nisam imao pojma da se tu nalazi,iza centralne konzole....Taj sundjer koliko je upijao antifriza,toliko se i susio jer je pored kanala za "noznu"ventilaciju...Stakla nisu nikad maglila....

Comment

• BaneT
                              CBC Senator XXL
                              • 09.12.2005
                              • 562
                              • Beograd

vidiš šta ti je Nemac, zna čovek gde da gurne, šta i kako.

Comment

• Chila
                                CBC Senator XXL
                                • 18.07.2008
                                • 401
                                • Kos. Mitrovica

Originally posted by sasha015
                                Da,limun....Pisao je i SAT pre jedno 2 godine o tome....U temi -Pripremite auto za zimu..nece da magle stakla..Postoje i neke Antimaglin krpe...Vidjao sam to u Ap sportu...Treba probati...Nesto mora pomoci....Najlakse je promeniti mali radijator i puci pare,a problem mozda nije do toga ako ne gubi tecnost...Meni je mali radijator"curkao"4 godine,ali ja nisam ni bio svestan..Samo sam se pitao ,gde nestaje antifriz i zasto je bivsi vlasnik poturio veliki sundjer tamo gde mu nije mesto ....malo "curkalo"dok nije otislo skroz i pocelo da vlazi tepih....Onda sam shvatio cemu sluzi taj sundjer
                                Ko o cemu,baba o u.....
                                Za sva curenja sistema za hladjenje,osim ako nije nesto enormno pa da za par minuta izgubite pola rashladne tecnosti, Valvoline-ov Radiator Stop Leak,provereno i nije skupo!
                                Samo vas gledam ...

Comment

Working...
                                X