Koja je prednost L.E.D. zadnjih svetala ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Absent
    CBC Početnik
    • 02.01.2009
    • 9
    • KRAGUJEVAC

Re: Koja je prednost L.E.D. zadnjih svetala ?

Ja kupio LED sijalice na buvljaku u KG-u za 250 din. po komadu. Inace pasuju u leziste za sijalicu za stop svetlo za Yuga, a posto su mi bele plastike stopova kupio sam sa crvenim diodama. Extra svetle, a potrosnja struje minimalna. Poz

Comment

• nikola_gti16v
      CBC Član
      • 14.01.2008
      • 35
      • Beograd

Originally posted by DovlaK
      Pih bre pa zašto si škrt na rečima Gde ima to? Koliko košta? Ja nisam do sada viđao to...
      Ima na Bubanj potoku, cena im je negde oko 300 din par. Ima u crvenoj i beloj boji.... Naravno i jedne i druge su bele kad su ugasene....
      Sto se tice jacine, nisu nesto jake, cini mi se da standardna sijalica od 21W jace svetli, iako ova kao zamenjuje tu od 21W.

E sad ukoliko neko planira da je stavi u migavac, onda ne mora ni da je kupuje, posto u migavcu svetli ubrzano kao da je jedna od sijalica crkla, posto ne pravi dovoljan otpor.

Comment

• DovlaK
        CBC Senator XXL
        • 24.07.2008
        • 560
        • Beograd

Nisam znao ta toga ima naširoko (doduše nije sad ni da sam nešto posebno tražio ). A ovo sa migavcem imam isto problem na A4... kada je slupan promenjen mu je far kupljen novi sa LED i sad brže trepće kao da je crkla jedna sijalica a ustvari nije... mada... siguran sam da i to može nešto da se napravi da radi kako treba
        Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• panonica
          CBC Član
          • 01.02.2009
          • 10
          • Subotica
          • Brava 1.6 16v i seicento sporting

LE diode daleko brze nego klasicne auto sijalice dostizu nivo punog osvetljenja, ne baratam tacnim ciframa ali se spominje neka razlika od 0,3 ili cak malo vise. U matematici ti to dodje ovako: ides "autoputem" sa dozvoljenih 120 Km/h sto je 33m/s, ako je kasnjenje 0,3 sekunde, to znaci da ce neko tvoje kocenje uociti punih 10 metara ranije ako imas LE diode u stop svetlima. Naravno da porastom brzine raste i razlika...
          Sminka ili ne procenite sami

Crne statistike se najbolje smanjuju ZNANJEM!

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

imam led diode napred umesto pozicije..i sve je to "lepo" ali...
            stanem malo pod nekim uglom i odma ti se chini da ona koja je blizha (pod vetjim uglom) skoro da neradi ..
            probajte pa tje te da vidite..
            po meni ZA SAD . mogu umesto pozicije napred..ali nebi se zezao za pozadi !
            imaju mali ugao rasipanja i to je LOSHE .!
            mogu da budu eventualno dobre samo neke koje su sastavljene iz vishe dioda pa onda pokrivaju vetji snop...
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• zlocesti
              CBC Veteran
              • 24.06.2008
              • 116
              • Beograd

pa onda treba malko vishe da procitas ..
              to sto vicina vadi diode iz upaljaca i ugradjuje ne valja . imas diode koje rasipaju kao obicna sijalica . sa socivom koje je kao obrnuta kupa .. tako da sve ima svoje .. itd

Comment

Working...
              X