Distanceri?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Re: Distanceri?

Umesto nove, odlucio sam da dignem ovu temu iz mrtvih

Nije bilo nista konkretno receno koliko su distanceri stetni po trap pa me to prvo zanima ima li neko iskustva po tom pitanju?

Hocu da stavim na kevinog Scenic-a napred i nazad distance od 20mm. Razlog je sto zelim da unapredim stabilnost auta posto je sam po sebi poprilicno nestabilan zbog oblika i ogibljenja. Keva ne da da stavim Eibach opruge i Bilstein amorte zbog udobnosti Vec ima dovoljno/optimalno siroke gume (205) tako da mi jedino ovo ostaje kao opcija a da se ona ne buni na smanjenje udobnosti...
    Posto prelazi 40-50k godisnje ne bih voleo da pocnu delovi trapa neplanirano da se trose zbog distancera i to je osnovni razlog zasto pitam ima li bitnog uticaja na te komponente?
    Hocu li uopste dobiti nesto osetno na stabilnosti? Svaki napredak je dobrodosao jer gospoja nikako nije vozac defanzivnog stila niti zeli da se odrekne visoke pozicije sedenja i udobnosti pa pokusavam da izvucem neki optimum iz datog auta koji se dosta vozi po nasim magistralama i njihovim krivinama...
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• kapitalac
      CBC Veteran
      • 06.08.2010
      • 107
      • Banjaluka

Uglavmom stradaju ležajevi točka. Negdje u zakonu stoji da guma ne smije da viri izvan karoserije ali kod nas to niko ne gleda
      I dragsteri koriste alkohol

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

I nece da viri.
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

Meni su gledali da ne viri Jedino ne znam kako to gledaju, meni gore kod ruba ne viri ali dole zbog minusa viri Ja na Yugu imam 20mm napred i 25mm nazad i posle 3 godine koliko je auto kod mene nisam primetio neke posledice po trap od distancera, mada ja vise od ove debljine ne bih stavljao... Posto nije samo fazon po trap nego i po kocnice, dodatna masa moze negativno da utice na zaustavljanje vozila
          Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Abarth - click
            CBC Početnik
            • 02.05.2011
            • 3
            • Zeleznik

Pozdrav svima,evo da se i ja prikljucim diskusiji,vidim da ima dosta ljudi koji se razumeju,svaka cast!
            Ja stavljam distancere na ficu,kojeg inace pakujem 3 god. pozadi od 40mm a napred od 20mm.
            Imam ko ce da mi odradi na strugu sve sto treba,ali nemam nikog ko bi mi to napravio,Znam za "Vracar" iz Izndjije,ali malo vise tuku po usima,pa me interesuje,dal neko ima neku kompatibilniju varijantu,gde bi se to moglo naruciti,ili da da neki br. telefona,svejedno...

Comment

• pirke kadet c
              CBC Član
              • 25.01.2011
              • 12
              • Srbija i Crna Gora

Bas mi je cudno da kazes da su skupi ovi iz Indjije,pre par dana su pravili mom burazeru i svi se cude da je tako jeftino a i on nije nigde povoljnije nasao. Za Pandu su bili distanceri,znaci 4x98,debljine 16mm i platio je 1200 din po komadu a inace je svuda oko 20 evra kom.

Comment

• HachiRoku
                CBC Veteran
                • 24.04.2008
                • 185
                • Akina

da sam kupis komad aluminijuma za 1 distancer treba ti oko 400-500 din, dobrom i preciznom strugaru da das to da ti uradi naplatio bi ti jos toliko od prilike... vracar ti dodje 200-300 din skuplje ali razmisli koliko goriva bi potrosio da odes po taj aluminijum i opet do strugara, itd. itd...

toliko o tome da tuku po usima...
                Potpis nije po pravilima foruma... A sto???

Comment

• kalibaR
                  Moderator
                  • 03.04.2006
                  • 352
                  • Beograd
                  • AE86 rolle, Eclipse 1G

Originally posted by Abarth - click
                  ...Imam ko ce da mi odradi na strugu sve sto treba,ali nemam nikog ko bi mi to napravio...
                  Ništa ja tebe ne razumem sad

Vračar ima distance do 30mm, 1600din komad. Ali verovatno po zahtevu mogu da naprave i veće.

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Evo po sećanju šta kaže teorija konstrukcije osovina:
                    Konstrukcijski postoje tri konstruktivne vrste po intenzitetu opterećenja ležajeva,i to rasterećeni,poluopterećeni i opterećeni.
                    Kod rasterećenog tipa središnja osa poprečnog preseka felne je bliža osi vozila,dok je kod opterećenog tipa dalja.
                    Poluopterećeni tip karakteriše poklapanje ose felne i ose ležaja.

DakleN, ne ubija ležaj široka felna već osa felne koja se drastično odaljila od ose ležaja i preopteretila ležaj iliti
                    i široka felna sa osom koja se poklapa sa osom ležaja neće ubiti ležaj pre vremena.

Iz prethodnog bih izveo zaključak da svaki distancijal na glavčini točka pravi dodatno i značajno opterećenje ležaja osovine/točka.

Comment

• bora bora
                      CBC Član
                      • 22.08.2010
                      • 13

ja imam dva pitanja, zeleo bih da odradim distancere sa 3 na 4 rupe [sa 3x110 na 4x108], jel to bezbedno i koja je minimalna debljina na koju da idem jer ne zelim da izbacam felnu da strci vec samo da mogu da nabacim te felne sa 4 rupe... i kod koga bi to moglo da se odradi po nekoj razumnoj ceni?

Comment

• veselinovic
                        CBC Član
                        • 13.11.2010
                        • 83
                        • RS

Pored neocekivanih sila na lezaj tocka pojavljuje se i problem kod kocenja, nesto oko 0 sile.
                        postoje 3 slucaja.
                        1. Produzena osovina amortizera pada na asfalt u sirinu gume 0 sila
                        2. Produzena osovina amortizera pada na asfalt blize kolima ( masi gumu) - sila
                        3. Produzena osovina amortizera pada na asfalt van gume + sila

Stvar kocenja. Ako blokira samo jedan tocak ( ili ne koci nebitno) kod 0 sile nece doci do primjetnog zanosenja vozila. Ako je sila + ili - a tocak blokira ili jace koci postoji zanosenje u stranu/suprotno od strane tocka koji blokira.
                        Distancer ce svakako silu 0 prebaciti u + i onda ce biti problema kod neravnomjernih sila pri kocenju.
                        Za sminkeraj po gradu OK, za brzu voznju niposto.

Comment

• bora bora
                          CBC Član
                          • 22.08.2010
                          • 13

posto se radi o renuo 12 koji max moze da izbije stotku, i to bi se vozio 100kmh samo na autoputu mozda 2x godisnje, i uglavnom po gradu i okolini, ne brze od 60-70, ja mislim da ne bi bilo problema sa distancerima...?

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

@ Veselinovic

Comment

• YUgisa
                              CBC Senator XXL
                              • 05.06.2008
                              • 793
                              • Subotica
                              • Yugo 1.1 EFI

Originally posted by bora bora
                              ja imam dva pitanja, zeleo bih da odradim distancere sa 3 na 4 rupe [sa 3x110 na 4x108], jel to bezbedno i koja je minimalna debljina na koju da idem jer ne zelim da izbacam felnu da strci vec samo da mogu da nabacim te felne sa 4 rupe... i kod koga bi to moglo da se odradi po nekoj razumnoj ceni?
                              Moze u teoriji 1.5cm da se napravi da bude dovoljno, tj trebaju onda srafovi sa kracom glavom sto se uvrcu u glavcinu, mada vecinom svi prave 2 i vise cm...
                              Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• smaya
                                CBC Početnik
                                • 24.09.2011
                                • 1
                                • Smederevo

Kome da se obratim da me detaljnije uputi gde i kako da nabavim (kupim) distancere sa 3 na 4 srafa za peugeot 106 ???

Comment

Working...
                                X