Motip proizvodi Touch-up korektore za ogrebotine, ali ako je kod tebe bas gadno kao sto kazes, ne znam ima li vajde od njih. Na kraju krajeva, mozes da probas...
danas kupio motip lak ...holandski (iako su nas dobili u fudbalu ), jeste da je ogrebotina bila mala , ali je toliko dobar da se stvarno ne poznaje da je ikada i bila tu...
A jesi razmisljala da auto prelepis PVC folijom,cena je mnogo niza nego kvalitetnog farbanja a auto posle sasvim ok izgleda.Ta folija drzi bar cetiri godine a ne moze da se izgrebe kljucem.Naravno moze da se namerno odlepi.
A jesi razmisljala da auto prelepis PVC folijom,cena je mnogo niza nego kvalitetnog farbanja a auto posle sasvim ok izgleda.Ta folija drzi bar cetiri godine a ne moze da se izgrebe kljucem.Naravno moze da se namerno odlepi.
Od ovoga bezi...!!! To se nikako ne isplati, auto ti bude kao kod taxista, svaki ima neku manu... Nije lepo prelepljen, odlepio se pa ne moze da se zalepi jer se folija raztegla... itd.
Nego Ana jer mozes ti nama da izbacis slike, ali onako izbliza pa da mi to proucimo i vidimo da li moze da se ispolira (najjeftinija varijanta) Ljudi su napravili OPASNE polirke koje skidaju i poliraju ne zamislivo!!! Tako da slikas autic i izbacis slike pa ti mi javljamo!!!
U narednih mesec-dva imam u planu da spolja ofarbam auto. u pitanju je yugo 55 ('90god). Pre dve nedelje sam ga prakticno celog rasklopio jer sam mu radio zastitu odozdo i unutra (posto sam povadio sva sedista i tapairunge). Sledece nedelje ugradjujem plin, i tako kad vec od babe pravim devojku odlucio sam i da ga prefarbam. Limarija je u odlicnom stanju, nema rdje vec samo sitnih tackica, a fabricka boja je takodje u solidnom stanju obzirom da auto nikada nije bio garaziran. Inace fabricka boja je bela01 i nameravam da takva i ostane. Takodje bih se odlucio na neku metalik belu boju ili neku koja u sebi sadrzi lak (valjda je to isto).
Koliko to okvirno kosta i naravno vasa iskustva i preporuke!??
Sto se preporuke tice to ipak zavisi od kolicine novca koju si spreman da
potrosis.
Postoje i neke jeftinije varijante ali o tome nekom drugom prilikom.
Mozes li malo da mi pojasnis ove cene....jel su to boje i kakve su boje!?
A sto se tice sume novca koju sam spreman da dam.....vidi ovako: yugo je '90god., sto znaci kada bih imao para verovatno bi vozio nesto bolje pa je logicno zakljuciti da para za nepotrebno bacanje nemam. A s'druge strane zelim da se to odradi koliko toliko kvalitetno, a ne recimo da mi se posle otprilike 6meseci ili godinu dana opet pojavi rdja itd.
Ali ono na sta najpre obracam paznju je to da mejstor-lakirer zna svoj posao i da ga obavlja posteno, a moje iskustvo govori da takvi ljudi ne samaraju po usima. Znaci postena cena, posten kvalitet!
@ ch@os: Znaci da bi ja sad recimo ofarbao auto u perlu treba mi 10000 din za materijal (tako si napisao) + ruke majstora?
Nesto mi je to jako jeftino?
E da cekaj to je cena cega? Kantice? Ako je tako koliko mi kantica treba, tako da onda dobijamo neku drugu cifru.
U tvom slucaju onda predlazem akrilnu boju, 2 seta.
Jedan set boje se sastoji iz boje (1 lit) + ucvrscivac (0.5 liit) + razreddjivac (1 lit) i to si mogao da vidis da kosta 3980,00 dinara. Radi se o boji italijanskog proizvodjaca LECHLER, odlicnog kvaliteta.
Mozda ce ti neko reci da je dva seta boje za Yuga mnogo i da je on
potrosio 1,5 set. Ja ti preporucujem 2 iz razloga da se karoserija dobro nalije bojom jer tada dobijas ono sto u stvari zelis, visoki sjaj, postojanost same boje i nijanse a za kasnije i mogucnost kvalitetnog poliranja.
@TheDoctor
Vlada_nbgd je lepo primetio da se radi o jednom setu.
U zavisnosti od velicine vozila normalno zavisice i broj setova.
Ako ti je to jeftino onda ti predlazem sledece:
CHROMA-FLASH ( 1 SET )
Baza - 2350,00
Chroma-flash boja - 58100,00
Lak - 2050.00
Ucvrscivac - 1010,00
Razredjivac - 620,00
------------------------------------
Ukupno: 64130,00
Za vozilo velicine Fiat-punta, Klia i sl. je potrebno:
Baze - 1.5 lit.
Chroma-flash boje - 1 lit
Laka - 2 lit
Ucvrscivaca 2 kom
Razredjivaca 2 lit
Ova boja jos ima nazive u zavisnosti od proizvodjaca jos:
flip-flop, kameleon, arlekino itd.
Jel akrilni set predstavlja gotovu boju ili je to ono sa spiska gde posebno ide boja i posebno lak pa se to ka mesa ili sta vec???
Da li je akrilna boja ujedno i metalik boja?
A chaos, ja sam ofarbao auto sa tom lechler akrilnom, i ne znam nekako nisam zadovoljan, mozda farbar nije lepo odradio, shto i mislim da jeste, ali mi se cini da se VRLO LAKO odvaja, tj skida...
Dobro to je samo iskustvo, a mozes li mi reci za mat boju, konkretno crnu, kako idu cene itd...
Akrilna boja NIJE metalik boja. S obzirom da si napomenuo
da se kod tebe radi o beloj boji a nisi izrazio zelju da menjas nijansu
ja sam i predlozio akrilni set.
Elem, metalik set se sastoji iz cetiri komponente: boja (koja je mat i ima
metalicna zrnca), bezbojni lak, ucvrscivac za bezbojni lak i razredjivac za sve to.
Akrilni set podrazumeva pastelnu boju (crvena, bela, zuta itd bez metalicnog efekta), ucvrscivac za istu i razredjivac.
@sn00py
Stvarno mi je zao sto su tvoja ocekivanja bila izneverena nasom bojom.
Razloge lakog skidanja ne treba traziti u samoj boji vec u pripremi karoserije za farbanje. Na zalost to je tako kod nas. Svi zele lovu na brzaka...
CRNA-MAT, pretpostavljam da pitas za farbanje celog auta.
Sto se toga tice tu ima vise resenja:
1) Akrilna crna boja matirana mat-pastom, cena je kao i klasican akrilni- set (3980,00 po setu)
2) Baza/lak, gde je baza crna a zalivanje se vrsi MAT BEZBOJNIM lakom
a cene su sledece:
-crna baza - 2350,00
-ACRIFAN-MAT LAK - 2050,00
-ucvrscivac za lak 1010,00
-razredjivac - 620,00
-------------------------------------
Ukupno: 6030,00
i na kraju nesto novo iz game LECHLERA za 2007-mu godinu:
Comment