vojvoda koliko trosi kada ga vozis tih 150km/h? i dalje 6-7 litara?
pa ocekujem da u danasnje doba niti jedna fabrika ni ne pokusa da napravi auto koji je tako slabasan a koji treba da ide u javni saobracaj. Jugo je upravo taj nivo od 50tak konja i uporedivim, cak i boljim, perfomansama a to je model koji je presao 30tu.
nema nikakve veze sto je u pitanju Polo, stvar principa i ocekivanja od modernog auta. nista licno
i rrekao sam da trosi 6-7 kada se vozi takoreci penzionerski ispod 100 na sat, samo sto je to previse za tako mali auto tako male snage u poredjenju sa velikim autima koji isto toliko trose a imaju 100konja pa i vise.
u pravu si za "penzosku" voznju
ali de ja da ga razvucem 150, imao sam neprijatna isklustva sa 100+kmh brzinama i
a kad ga cepam 150 crosi ko crni djavo!!!
ne, ocu da kazem da ja vozim "penzionerski" ali to je cena te nazovi "niske" potrosnje
p.s. strashno me nervira kad ga vozim-da bi izvuko 100 treba mi gas u 5-oj 3000ob, a motor tada vec pocinje da "rezi" ko "besan pas"
Moja Alfa trosi preko 10 L u nekoj normalnoj voznji. Motor je 1600ccm. Ima oko 105 KS.
Sad ce neko reci da Alfe mnogo trose, ali ajde da vidim neki motor koji je konstruisan i ugradjuje se od 1974. godine, ima tu snagu i trosi manje od ovoga. 8)
Jel me neko zvao
He he he, moj Ford trosi oko 10L u normalnoj voznji. Motor je 1400ccm. Ima oko 75 KS. Sad cu ja da kazem da Fordovi mnogo trose
Uskoro treba da kupim jedan auto koji trosi isto oko 10 l, mozda 11l u normalnoj voznji. Ima 2000ccm, oko 165-175 KS. Ja mislim da je razlika skoro neprimetna u potrosnji izmedju ta dva auta, al u performansama ihaj... Sto ja sad ne bi kupio takav auto, koji trosi isto a ide nenormalno bolje od vecine automobila te klase
Moram da se ispravim, Alfa je konstruisala i pocela da ugradjuje boxer od 1971 god. Ovaj motor u raznim kubikazama je ugradjivan sve do 1997, znaci punih 26 god.
Ne pricam to bezveze, jer sam bio mesecni svedok tome, cak mu se prosecna potrosnja povecala za oko 1l u odnosu na gorivo iz Madjarske.
p.s. Ima jos jedan od 2300ccm sa oko 200KS, i njemu je prosek oko 10.5L
Saabo,Boost obracam se obojici...kad taj Saab od 200 ks bude trosio 10,5 litara onda ce moja honda ici na vodu.
Drugar saaba 93 2.0,ima oko 130 ks ne moze da spusti ispod 15 litara u gradu,otvoren 9 litara bez klime i to sa voznjom do 80 km/h.
Uhh... Hönda.. kupuj vodu i pazi da nezariba
Pazi sad ovo: Tvoj drug ima jedan motor iz kojeg je skinut TuRbo. Dakle ima jednu kopiju SAABa , da nekazem repliku, jer ipak je izasao iz SAAB fabrike.
Ko su kupci tih auta, nemam pojma, nikad mi nije bilo jasno. Isto kao kad kupis BMW 316i i mislis da sedis u M3
TuRbo motori imaju u odnosu na atmosferske 30% stepen iskoriscenja.
Dakle atmosferski oko 20%.
Sad, da bi sve cifre pale na svoje razlika od 20 do 30 je 50% !!!!!!!
Sto se vise koristi TuRbina bolji stepen iskoriscenja motora i smanjena potrosnja, jer netreba ista kolicina benzina za isti efekat vec oko 33% manje.
Matematika koja je vrlo jednostavna i koja se primenjuje vec decenijama.
Sta ako ti kazem da ja na 140Km/h imam konstantnu potrosnju (sa autopilotom) na 7L/100.
Sta ako ti kazem da u gradu mogu da vozim u 5-oj na 60 sa potrosnjom ispod 5L.
Da, komjuter moze da izbaci i cifru od 50-60-70L/100KM kad ga odvalim po gasu, ali to netraje duze od par sekundi.
Nemacka, naprimer sa svom jurnjavom kroz nju mi uzme 15-18L/100KM ali ti uslovi su ekstremni, na nacin kako ja vozim.
I prosek mi lezi na oko 11L/100km ma sta radio i kako vozio.
Znaci gresis, kao i tvoj drugar koji je uzeo pola SAABa
Ima jedno osnovno pravilo: daj detetu da nosi kesu sa 10Kg , da vidis kako ce da ozedni. daj odraslom, nece je ni osetiti.
Sto je odnos KG/KS bolji, manja potrosnja
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Boost,iima istine u tvojim recima,skontao sam sta si hteo da mi kazes.Onda je onaj njegov stvarno katastrofa,a hvali se kao da je u svemirskom brodu.I mogu ti reci da sa svojih 130-ak ks ide kao puz.Ja se sa njim igram kad se trkamo,ustvari kad se on trka sa mnom.
btw: zar nisi rekao josh na VG da ti potrosnja na starom saabu ide cak i do 90 litara?
Vidi, za ubrzanja kod auta sa slicnim performansama na papiru je ipak tezina od presudnog faktora.
Taj njegov ima oko 1400KG, plus ako se uzme u obzir da je u njegovom motoru rotaciona masa SIGURNO teza za bar 20KG nego u tvome, (TVRDIM jer mu je samo radilica 38KG!!!! ) po pravilima fizike je to kao da je 10 puta vise tezine u autu, dakle da je za jos 200KG tesi nego li je.
Na taj nacin je odjednom sa performansama, kao neki drugi auto sa 1600KG i sa 130KS. Ima ouno stvari sa kojima se mora racunati
Da je kvalitet skroz po celom autu prisutan, sigurno jeste, zato se i oseca kao u svemisrkom
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment