Odrzavanje guma?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

U poslednje vreme sam poceo ozbiljno da razmisljam o Yokohami...ne pokazuje se na testovima guma kao nesto Extra, ali treba uzeti u obzir da nemacki casopisi favorizuju svoje, pa i evropske brendove.

Inace, da Yokohama ne valja, nebi je BRABUS ugradjivao na svoja vozila

Comment

• -Vedran-
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 3255
      • Beograd

O tome ti pricam,ne kazem da je najbolja guma ali je jako dobra.nisam znao da ih Brabus ugradjuje na svoja vozila,sad imam josh vishe misljenje o njima
      Power of dreams !!!

Comment

• BRABUS
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2004
        • 2399
        • London

Ugradjuju Yokohama i Pirelli. Pre par godina su imali problem, nisu nasli ni jednu gumu na trzistu da zadovoljava njihove prohteve i dimenzije, koja ce da izdrzi preko 330 km/h, pa je Yokohama konstruisala posebno za njih, mislim da je rec o gumama za EV12 (najbrzi sedan na svetu sa 340km/h)

Evo za koga rade jos

? Arden
        ? Brabus
        ? Breyton
        ? Britsh Cars Jansen GmbH
        ? Lorinser
        ? Mariani Car-Styling
        ? nowack
        ? oettinger
        ? Zender

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Bas sam se iznenadio kako se Trayal gume prodaju u Nemackoj, cesto vidjam kamione TRAYAL-ove, a u prodavnicama ih ima, naravno medju jeftinijim markama guma i prilicno su pristupacne ovde
          bas sada je na sajtu www.autobild.de treci deo super testa Golf 5 i u okviru njega i test guma medju kojima i Trayal T300.
          interesantni nemacki komentari "nepoznate" marke, nisu sjajni ali ni izmerene brojke po kategorijama nisu narocito lose.
          u jednom testu su nadmasile na mokrom cak i Michelin.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

I Tigar i Trayal imaju svoje mesto na zapadnom tržištu pre svega zbog povoljnog odnosta cena-kvalitet.Ne znam samo da li mi ovde dobijamo u prodavnicama istu klasu guma koja ide vani.
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Sasha
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 4126
              • Novi Sad

Ko to zna !
              Ja sa trayalom uopste nisam bio zadovoljan,ali za tigar tvrdim da nema boljih guma za tu cenu!
              www.arcs.org.rs/forum

Comment

• luka1
                CBC Senator XXL
                • 20.10.2004
                • 170
                • Skoplje-Makedonija

Za Brabusa

Pozdrav za naseg druga
                Ponovo se vracamo na vecnu temu /Guma.
                Ako si odlucio da kupujes ljetne gume sada u zimskom periodu niti jedna ti nece zadovoljiti tvoja ocekivanja.Vec na + stupnjeva ljetna guma se plastificira i gubi bitne vozne karakteristike ,zato sto je napravljena od tvrdeg materijala . No pretpostavimo da te to toliko ne sekira. Yokohama AVS V102 postoji u u 195/50/R15 i predvidena je za aquaplaning tj. za vlaznu podlogu i ostriju voznju.Moram ti napomenuti da su tu i AVS DB/550 i AVS DB/500 te nova C-driver.Predlazem ti da razmisljas i o UK - AVON ZZ1 i Zv3 fantasticne gume narocito znas da englezi imaju vlaznu klimu te su i gume prilagodili tim uslovima.
                Dimenzija 195-50-15 je najjeftinija zato sto se najvise trazi ali zato razliku placaju ostali koji imaju vece dimenzije .kod svih proizvodaca ta je dimenzija sa najboljom cenom.
                Ako dolazis u Sk javi mi se da napravimo ekstra cenu.
                Pozdrav Luka1
                Pozdrav za staro drustvo

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Ćao Luka brate, vidim da si u pogonu.Daj mi uporedi Avon i Yokohamu po ceni i kvalitetu.Kakve su cene za dimeziju 185/60 ili 65-14?Pitam čisto informativno do proleća, he,he,he.Koji model gume preporučuješ?Pozdav! Kad ćeš u Srbiju?
                  Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• BRABUS
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2004
                    • 2399
                    • London

Re: Za Brabusa

Originally posted by luka1
                    Pozdrav za naseg druga
                    Ponovo se vracamo na vecnu temu /Guma.
                    Ako si odlucio da kupujes ljetne gume sada u zimskom periodu niti jedna ti nece zadovoljiti tvoja ocekivanja.Vec na + stupnjeva ljetna guma se plastificira i gubi bitne vozne karakteristike ,zato sto je napravljena od tvrdeg materijala . No pretpostavimo da te to toliko ne sekira. Yokohama AVS V102 postoji u u 195/50/R15 i predvidena je za aquaplaning tj. za vlaznu podlogu i ostriju voznju.Moram ti napomenuti da su tu i AVS DB/550 i AVS DB/500 te nova C-driver.Predlazem ti da razmisljas i o UK - AVON ZZ1 i Zv3 fantasticne gume narocito znas da englezi imaju vlaznu klimu te su i gume prilagodili tim uslovima.
                    Dimenzija 195-50-15 je najjeftinija zato sto se najvise trazi ali zato razliku placaju ostali koji imaju vece dimenzije .kod svih proizvodaca ta je dimenzija sa najboljom cenom.
                    Ako dolazis u Sk javi mi se da napravimo ekstra cenu.
                    Pozdrav Luka1
                    Hvala na odgovoru

Zaboravih da ti napomenem da imam vec zimske gume, i da mi ove trebaju za letnju sezonu. A kao ekonomista....kupujem letnje gume zimi, jer im je cena manja...

U Skopje najverovatnije dolazim. Posalji mi na PP kontakt, pa se cujemo.

jel se uklapas u ove cene u Nemackoj ili je skuplje ? Reci mi da se preracunam....dole bih platio i nesto vise, jer bih ionako ovde morao da placam montazu 10e po gumi

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

Originally posted by brick
                      Bas sam se iznenadio kako se Trayal gume prodaju u Nemackoj, cesto vidjam kamione TRAYAL-ove, a u prodavnicama ih ima, naravno medju jeftinijim markama guma i prilicno su pristupacne ovde
                      bas sada je na sajtu www.autobild.de treci deo super testa Golf 5 i u okviru njega i test guma medju kojima i Trayal T300.
                      interesantni nemacki komentari "nepoznate" marke, nisu sjajni ali ni izmerene brojke po kategorijama nisu narocito lose.
                      u jednom testu su nadmasile na mokrom cak i Michelin.
                      Citao sam taj test. Uglavnom se mnogo losije pokazala u odnosu na konkurente, samo sto se tice aquaplanunga je dobila 2- sto je i tu je nadmasila neke top-marke. Ali je zato na svim ostalim poljima ubedljivo najgora, sve 3+.. 4 (1 najveca, 5 najmanja)....mada, kosta 35e sto je daleko manje od svih

Comment

• luka1
                        CBC Senator XXL
                        • 20.10.2004
                        • 170
                        • Skoplje-Makedonija

AVON_ Yokohama

Brate Tetak
                        Znas da sam objavio cene za Yokohamu specijalne za clanove Foruma
                        sada se nemogu setiti gde sam turio taj cenovnik u koju temu .
                        U Ponedeljak cu pogledati cene od Avon guma. U principu su jeftinije zato sto dolaze iz EU pa im je carina 1% za Japanske gume kod nas carina je 13%. Avon preporucujem momcima koji voze ostro,zato sto je to poznata fabrika za sportske gume stara 120 god.. Prva ugradnja Avona ti je u R.Rojsu,Bentli,Jaguar ,Bugati itd, tako da se radi o visokokvalitetnim pneumaticima.Nesto su tvrde u odnosu na Yokohamu ali zato drze u krivinama.Imaju 2 god garanciju .
                        Pozd.
                        Pozdrav za staro drustvo

Comment

• 24v
                          CBC Senator XXL
                          • 11.12.2004
                          • 479
                          • Beograd, Karaburma

Cika Luka1 ja se izvinjavam zbog onoga "decko" ali nemozes reci da je 539 bolja od 520. Ipak je A520 Ultrahighperformace guma za razliku od A539 koja je samo highperformance. U svakom slucaju na kolima ce biti avs!! Pozdrav
                          I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

"Dao si sam sebi odgovor.

Ja sam letos u Nemackoj platio jednu gumu 180 ? .

U pitanju je bila 205/55 -16 Z WR guma, koja je retkost na automobilima u Nemackoj. "

a koju si to gumu kupio,mislio sam da su tamo bar malo jeftinije nego ovde,inace koliko izdrze gume na tvom Saabu

Comment

• luka1
                              CBC Senator XXL
                              • 20.10.2004
                              • 170
                              • Skoplje-Makedonija

16v

Dragi mladi prijatelju
                              Hvala za kompliment "decko" barem da je tako ali tu sam 51g sta je tu je.
                              Vidi ovako A 520 je povucena bas zbog nekih gresaka koje su se pokazale u eksploataciji. Pogledaj dobro koji datum proizvodnje ti je A 539.. U principu to je strogo ljetna guma te se u drugim godisnjim vremenima ne pokazuje 100%. Evo ti primer Nas drug Honda ih vozi i vrlo je zadovoljan . Mnogi faktori na koje ti mozda nisi obratio paznju su uslov da guma bude ono sto ti ocekujes..Preporucujem ti ako je imas da je vazduh promenis sa azotom ,poboljsat ces mnoge performanse.
                              .Od lezanje na putu ne ovisi samo guma,amortizeri?,reglirani zadnji i preednji trap, ovesenje,pritisak u gumama, Dali su ti gume okrenute u pravilnom smeru. A 539 je guma sa pravcem rotacije??Drugo A539 je naslednica A520.Taj brzinski faktor neka te ne muci mnogo,neverujem da se vozis 240 km/h. No na boku A 539 citaj :Treadwear 300 .Tracking A, Temperature A sto su medunarodne E norme te zadovoljavju visok EU standard.
                              Na koje vozilo cec ih montirati?? Dali je to i propisana fabricka dimenzija ja tvoj auto??
                              Pozdrav
                              Pozdrav za staro drustvo

Comment

• BOOST
                                Founder - Admin od Začetka
                                • 29.09.2004
                                • 8726
                                • Gislaved//Sweden
                                • SAAB 9000 AERO R; SA

Michelin Pilot Prmacy .. znam da su malo uvrnuti sa cenama pored autobahna ali sta da se radi.

Izdrze? Pa ako se nezapale i nepretvore u plastiku onda i izdrze.. zavisi kako vozim. Ako bi bio nezan onda ovakva ide oko 60000-80000 KM .. SAAB je dosta nezan sa gumama, nejede ih nesto bas previse.. kod mene je problem sto je prepalim pa iznutra popuca sva se koksira
                                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                                move your mind

Comment

Working...
                                X