Odrzavanje guma?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Sale,javicu ti ako budem dolazio.Verovatno hocu samo ne znam da li cu sa mojim autom.
    Power of dreams !!!

Comment

• Sasha
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 4126
      • Novi Sad

Vazi.
      www.arcs.org.rs/forum

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ajde da podelim visedecenijsko iskustvo sa gumenim proizvodima. odete u najblizu apoteku, kupite glicerin i pomesate sa vodom 50-50%. namazete na gumu iz 2 prolaza i ima da se sija. gumi se vraca elasticnost, a to vazi za sve gumene povrsine ukljucujuci i zaptivke oko vrata. ne nagriza metal, niti bilo sta, ekoloski neskodljivo ( za razliku od kocione tecnosti). jako dobro za brisace da i zimi sacuvaju neophodnu elasticnost metlice i da savrseno brisu i pri najvecim brzinama. jeftino a dobro i bezopasno
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Nikola
          CBC Senator XXL
          • 29.09.2004
          • 975
          • Indjija/Vojvodina

Koliko otprilike gume ostanu sjajne posle toga. Npr. da se vozi po suvom vremenu, i da nema puno prasine (gradska voznja).
          .:Cuore Sportivo:.
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• -Vedran-
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 3255
            • Beograd

Brick,dobra ideja to cu da probam.
            Power of dreams !!!

Comment

• Saabo
              Moderator
              • 29.09.2004
              • 1724
              • Vrbas
              • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Bas cu da probam sa tim premazivanjem, a i videcu kako mi brisu brisaci pri 240
              SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Bravo brick.. nisam se ni setio glicerina, pa u vojsci sam bio MOTO jedinica u kicevu i na odrzavanju voznog parka .. sad kad sim me podsetio, funkcionise sigurno, secam se manje vise ali se secam da su vozaci dolazili da ga zaduzuju kod nas.

Eh.. kad covek prestane da misli na "ovozemaljske probleme"

Saabo, odma da ti kazem da od 190 na gore nemaju naleganje vise , takav je ugao soferke, ali isto tako nemaju ni potrebe da se koriste jer tada dolazi do samociscenja
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• nole
                  CBC Senator
                  • 02.10.2004
                  • 231
                  • Igalo

Pri toj brzini brisaci samo smetaju

Comment

• maki
                    CBC Senator XXL
                    • 03.10.2004
                    • 878
                    • Budva, CG

Ma pri toj brzini otpadaju ako se ukljuce
                    HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

ajmo malo logickog razmisljanja!
                      kada se pale brisaci?????
                      kada pada kisa :!: :lol:
                      bez uvrede, mislim da bi samo begunac iz "Laze Lazarevica" vozio po kishi
                      240 kmh :lol: :lol:

Comment

• BOOST
                        Founder - Admin od Začetka
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Zet je bio samnom, i sestric, kad sam se trkao sa jednim Siera Cosworth sa 330HK kitom. Idem iza njega, kisa pada i on baza vodu za sobom, nabo sam mu se na 2m od njega, i stvarno sam morao da upalim brisac.

PANG.. samo je stigao da ode na gore i na pola puta na dole od ogromne mase vode i brzine, pukla je aluminijumska ruka precnika 3 cm.

Na 230km/h.

Paznja, kod nas putevi gutaju vodu
                        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                        move your mind

Comment

• Saabo
                          Moderator
                          • 29.09.2004
                          • 1724
                          • Vrbas
                          • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Pa ajmo onda logički, kad baš hoćeš, a efekat leptira, mušica kojih ima na šoferci i pri 150, a ne još i preko te brzine. A pod efekat leptira ne mislim na film :lol: koji je inače najbolji film koji sam gledao u zadnjih desetak godina, baš mi se svideo film 8)
                          SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

Uh... Ode sve u tri offtopica... Staklo isprskaš nekim sredstvom koje se zove "Rain away" ili po naški "Kišo odlazi" (koje je na bazi alkohola, sudeći po mirisu) i na 60km/h sva voda odlazi sa šoferke na krov...
                            Nego ovo beše topic o gumama... Za gume uzmeš ili glicerin (ako nisi pri parama) ili TutrleWaxovu penu u spreju... Lepo se crni, traje 5-6 dana (ako je suvo vreme) i nema onaj "ciganski sjaj"... Uh kako mrzim kad se guma presijava na suncu. To bre treba da bude crno i samo crno!!!

Comment

Neko je spomenuo pumpanje guma azotom...
                              pre nekih nedelju- dve sam to odradio u Auto Centru Boban, u Dunavskoj ulici na Dorcolu, za 60 din po gumi...
                              S obzirom na to da je Luka1(na VG forumu) pisao o tome kako bi to trebalo da se radi - otprilike neka varijanta sa duplim ventilom - sa jedne strane ulazu N2, a na drugom delu izlazi vazduh - ja sam bio prilicno razocaran njihovom izvedbom - tip lepo odvrne ventil sa gume - pusti je da se ona ispumpa ( ne do kraja - pretpostavljam da ne bi ostetio gumu pod tezinom kola), i onda je dopumpa azotom...
                              Mislim da je to sarena laza, ako se radi na ovaj nacin, jer cela ideja i jeste u tome da ti imas 100% inertnog N2, u gumi, bez primesa kiseonika, koji gumu oksiduje, i sa ciljem da gas bude homogen po celoj zapremini gume ( a ne SMESA O2 i N2 - koju tako i onako imamo i u vazduhu - 21:70%), radi boljeg prenosa sile udarca, i ostalih prednosti koje u teoriji N2 u gumama donosi...
                              Nekakvo poboljsanje osetio nisam, a ne znam kako bi bilo da je radjeno onako kako je Luka objasnjavao...
                              Ako je jos neko radio ovo - mozda bi mogao da napise svoja iskustva...
                              Pozdrav

Comment

• Black Knight
                                CBC Senator XXL
                                • 13.10.2004
                                • 2020
                                • Novi Beograd, kicblo

ne verujem da ces naci ovde(u BG-u) nekog ko ce da ti ispumpa gume na -0.5 bara i da ih onda pumpa...bas bi vole da neko pronadje nekog takvog vulkanizera...

a sto se tice guma...jel neko probao ono za zipele...kako se zove ...IMALIN? tako nekako...?
                                p.s.ja mislim da je odlicno...traje 5-6 dana (na suvom)...bez sjaja...(lepse)
                                Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

Working...
                                X