Umetci za opruge (podizanje auta)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Re: Umetci za opruge (podizanje auta)

Ja sam zadovoljan, ali kao sto rekoh, nemam znanje oko tih stvari, tako da ne znam kako bi trebalo da bude, tj. kakve su bile kad je auto bio nov.
    Visina je OK, mada bi ja mozda voleo da je malo visi, ali opet se ne razumem u pricu, pa zato i pratim ovu temu.

Kod mene su svi amortizeri novi, i auto se lepo i stabilno ponasa na putu, o udobnosti ne mogu nista da kazem, jer mi je predhodni auto bio Reno25, a mislim da se u tom segmentu Nemci ne mogu uporedjivati sa Francuzima.
    Long Live CBC!!!

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Kad uzmeš novu i staru oprugu i staviš je jednu pored druge vidiš koliko je spuštena, čak i ako nije puno, mašina za merenje tvrdoće opruge bi pokazala koliko se zamorio čelik i koliko manje sile treba da se sabije. Ono što se ne vidi golim okom da je blatobran naslonjen na točak se vidi u vožnji kad naudješ na neravninu, loša opruga ode dole 5 cm a dobra 3.
      Efekat ukrućivanja opruga sabijanjem, sečenjem ili tim štos gumama se pribegava jer je neko provalio da se ako se auto naginje u krivini nema dobro ležanje. Da, to je bitno drifterima, trkačima i sl... Takav auto je većinom neupotrebljiv u normalnom saobraćaju jer prvo niko ne zna šta je stvarno uradio sa autom, ulice nisu piste gde je sve ravno, 99% vozača ne zna da kontroliše takav auto jer će držati do neke mere a onda odleti kao iz praćke, slično kao kad neko sedne u 4 vuče i pomisli e sad mogu kako hoću ali kad se otkači auto nema povratka.
      Trap mora biti fleksibilan.

Uzelac je lepo preveo šta je Cvrle poslao samo to nikom ne odgovara da prihvati kao istinu.

Zverko,
      Neće se to tako završiti nismo od juče ali ne možeš reći nisi u pravu kad jesam a samo zato da ne bi priznao prostu stvar, treba ti tako, sad ti to odgovara i kraj priče. Da ubedjuješ nekog da je to dobro i pravilno neide. Mnogo gorih primera ima gde se ljudi dovijaju jer ono što bi trebalo nema ko da plati.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• SALE
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2005
        • 841
        • Banovo Brdo

Meni je palo na pamet da se napravi kao stega za opruge, da mozes po potrebi da je nabacis i njom sabijes opruge da budu nize i tvrdje recimo za drag pa posle zezanja ih odbravis.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

Dora, ne kapiram tebe ali stvarno. sta je poenta tvoje price. To ne valja, ok. Ja imam argumente za a to je moj auto koji vozim, pazi vozim svaki dan. A ti znas to teorijski jer si ucio u skoli. Dakle, ovo nije teranje mak na konac nego tvoja teorija, koju btw, neces da mi ispricas jer te jelte mrzi, ima mnogo da se pise i moja svakodnevna praksa.

evo ja pozivam svakog ko zeli da se uveru u suprotno od tvoje price da mi se javi na PP dacu mu auto da provoza pa neka kaze sam !
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

Zverko, Dora ti kaze da mozes na svoj auto da kacis sta hoces ali da to na CBC-u ne moze proci kao dobra preporuka. Nista vise.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

ja nikom nista nisam ni preporucivao. trazio sam savet u vezi toga, dobio ga kao i deo koji sam trazio i zavrsio posao. napisao svoje utiske i to je to. to sto dora i njegov CBC misle da to nije OK , da to ne radi, da ja imsiljam, lazem sebe ili nesto trece nije moj probelm samo me nemojte praviti budalom i nemojte me vuci za jezik !

auto je napred bio maltene patos. nisam imao obraza da odem kod coveka i po peti put trazim da mi skida ove i stavlja druge opruge. hebi ga ja nemam garazu. ovo mi je delovalo kao ok kompromis i ispalo je skroz ok. mozda je auto izgubio na, kao kazete, dinamici , ja to nisam primetio, ali i da jeste, zima je, zimska guma se vozi, ne jurca se (kako kad) !!!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Dora i njegov CBC znaju da to nije ok a šta ti misliš nije bitno.

Ende.

https.autogas.rs

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

Comment

• aleksd
                    CBC Član
                    • 15.03.2010
                    • 55
                    • Smederevo

@Dora
                    Ako je došlo do zamora materijala opruge, znači li to da je potpuno neupotrebljiva? Pitam ovo iz razloga što kad sam primetio da mi je auto po malo spušten i puno više leže kad ima putnike pozadi problem rešio postavljanjem biksni ispod donjih sedišta opruge (mogla su da se skidaju). Dobio sam zadovoljavajuću visinu i sleganje auta pod teretom-putnicima. Biksne su bile nekih 30mm. Auto vozio normalno nekih 3-4 godine i prodao, tako da neznam da li su opruge ponovo popustile ili slično.
                    nikad se ne predati, osim kad moraš... (Otto Von Grunf)

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Ne smem više ništa pisati na ovu temu, dobiću batina na kraju....

https.autogas.rs

Comment

• aleksd
                        CBC Član
                        • 15.03.2010
                        • 55
                        • Smederevo

Da neka nervoza vlada u poslednje vreme... Odo' na vazduh da je smanjim
                        nikad se ne predati, osim kad moraš... (Otto Von Grunf)

Comment

• alexa05
                          CBC Senator XXL
                          • 23.07.2006
                          • 1769
                          • Smederevo
                          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Aj jos ovo pa se i ja odjavljujem.

S'obzirom da u zadnje vreme vozim Opel-ova vozila to mu nekako dodje kao ugradnja plina na C20NE, popularni GSi. Sljaka unutra klasican venturi fantasticno, znam masu ljudi koja ga ima ali da li je to to...? Naravno da nije. Sta bi Dora preporucio u njega?

I sto zverina rece moze svako da se uveri u to da venturi fantasticno odradjuje posao ali za taj motor je ipak sekvent. Jbga finansijska moc slaba, hoce narod da se vozi, turi mu najjeftinije ako moze a da se ipak kotrlja.

Sto bi se reklo "moz da bidne al' ne mora da znaci"
                          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Jos cete se ubedjivati i da je secenje opruga OK zato sto narod nema para da stavlja krace? Radi, ali ne valja, a siguran sam da svi znate i zasto i kako, i isto tako sam siguran da ce se naci neko ko ce uprkos tome racionalizovati to kao resenje u nuzdi. Sto ga opet ne cini dobrim izborom.

Podloske ispod ili iznad opruge ce raditi posao, ne menjaju karakteristiku same opruge kao i predvidjenu dinamiku rastezanja opruge jer mesta oslonca, duzina sabijanja i istezanja ostaju isti. Umeci u sredini opruge to remete jer rade suprotnu stvar, odnosno podizu auto, a opruzi se remeti kompletna dinamika i hod, odnosno sabijanje za koje je predvidjena, pa se na oprugu koja je predvidjena da se sabije 15cm doda adapter koji je sprecava da hoda vise od 10, sto NE MOZE da valja. Jedna opruga hoda 15cm nije isto kao opruga razdvojena umetkom. Uostalom pricate o 2 razlicite stvari - ovo sa Weitec sajta je distancer koji se stavlja izmedju opruge i retainera, znaci ispod ili iznad, NE u samu oprugu, ili sto je najcesce slucaj na SPOJ 2 opruge ako se koriste obe ili se dodaje druga, odnosno izmedju main i helpera. Ovakvim setupom od jedne glavne opruge efektivno pravite 2 opruge, glavnu i sekundarnu, sa POTPUNO drugacijim karakteristikama, u zavisnosti gde, tacno, na opruzi umetnete ovaj distancer. Ovo sto je Cvrle postavio je deo koji se, na trkama, koristi da se momentalno poveca tvrdoca opruga i promene njene karakteristike. naravno samo za probu da li je tvrdoca OK ili ne, lakse im je menjati distance nego same opruge - pa kad nadju pravu tvrdocu, zamene lepo oprugu ili montiraju primarnu i sekundarnu sa metalnim distancom izmedju, ili ostave ovako, ali se onda ZNA da to nije jedna opruga, nego DVE, gde jedna vrsi primarnu funkciju a ova dodatna je za tzv. secondary ride kontrolu. **** i glava.

Za prvu pomoc moze (a zna se sta je i koliko traje prva pomoc), za bilo sta drugo NE, inace ne bi kostalo 200 dinara, ne glupirajte se mnogo, kao da ste deca u prvom autu i Fandjo Forumu

Gasimo kafanu.
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                            X