Paint job

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

znate zasto ja pitam????
    pre neki dan sam se zagledao u novog BMW 5-aka
    gledam u farbu, ko da gledam u ogledalo,lak je vrh ) ,mislim kraljevski nekako kao da je preko voda a ispod farba a odraz fenomenalan i drugi novi automobili imaju lepu farbu ali me ova oborila s' nogu bila je neka svetla krem-zlatna-boja bele kafe ali blaga nenapadna i od tada razmisljam zbog cega je takva, inace se slabo razumem u pain job pa sam pokrenuo ovu temu da se ne bi brukao
    P.S. znam da ima boljih farbi ali mi se ova nekako svidela, i jos nesto da li ikakvu ulogu ima poliranje-voskiranje u auto-perionicama????

Comment

i jos nesto zna li neko kako se rade "plamenovi"?
      mislim oni sto idu iz prednjeg ruba pa sve preko vrata.
      logicno bi bilo prvo ofarbati mashinu, pa zashtita-ono shto se ne farba pa isfarbati zhutom,narandzastom i crvenom. Ali mi tu neshto "ne pije vodu"!!!!!!!
      kako farba vata za lak?kada farba vata samo na peskirane povrshine koliko ja znam a ispeskirati povrsinu u obliku plamena(pesak pod pritiskom ce pokidati shta god da stavish)?????kako to??kako napraviti prelaze????

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

BMW vec nekoliko godina, cini mi se 3, vise ne koristi farbu niti lakira automobile. nanosi se jedna vrsta pene/paste koja se onda zagreva i samorazliva ravnomerno tako da je povrsina kao ogledalo kako si primetio. nema otpada boje, nema nikakvog susenja jer taj postupak daje gotov osuseni "lak" za oko 15 minuta. to je tehnologija koju je razvio BASF pre desetak godina a gledao sam na nemackoj tv prikaz kompletnog procesa. mislim da je Mercedes na isti nacin obradjen.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

da ne zaboravim, visak pene koji se prospe se sakupi, i ponovo koristi tako da otpada materijala pri "farbanju" vise prakticno nema a time je jeftinije.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

A alternative radionice i taj postupak?

Comment

• volim_opela
              CBC Član
              • 01.10.2009
              • 25
              • Nis

Re: Paint job

Odlicna tema, steta sto je zamrla... Treba je nastaviti...

Comment

Working...
              X